کد خبر: 3685327
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۶
فاضل نظری:

قصه‌گویی به پویش عمومی تبدیل شود/ قرآن کتابی سرشار از قصص اقوام

گروه ادب: مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: قصه‌ها جزء آخرین سنگرهای دفاع از گذشته هستند؛ از این رو باید قصه و قصه‌گویی به یک پویش عمومی تبدیل شود.

قصه‌گویی به پویش عمومی تبدیل شود


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، فاضل نظری، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صبح امروز 5 بهمن ماه در مراسم اختتامیه بیستمین جشنواره قصه‌گویی با بیان اینکه همه کسانی که در عرصه قصه‌گویی در این جشنواره حضور داشتند و اتمسفر قصه‌گویی نفس کشیدند، برنده اصلی این جشنواره هستند، گفت: خداوند اولین قصه‌گوی عالم است و نخستین قصه را برای حضرت آدم بیان کرد. در قرآن قصه تمام قوم‌هایی را که پیش از ما بودند، تعریف کرد و با الهام از همین موضوع، کتاب فرهنگ ایران سرشار از قصه‌‌های مختلف است، مانند شاهنامه که قصه پرافتخار و بی‌نظیر سرزمینمان است و یا هنرهای ایرانی از تئاتر و سینما گرفته تا شعر و داستان و ... همه برگرفته از قصه است.
وی افزود: ما خودمان راوی و خالق قصه هستیم. قصه زندگی خودمان را روایت می‌کنیم و یا گاهی یک قصه، سبب نقش‌آفرینی در عرصه‌های مختلف می‌شود، مانند قصه عاشورا که مردانی از همین سرزمین با شنیدن آن برای دفاع از مرزهای عقیده جنگیدند و رشادت آفریدند و با بستن پیشانی بند «یا حسین» و «یا زهرا» قصه دیگر خلق کردند.
نظری ادامه داد: قصه‌ها جزء آخرین سنگرهای دفاع از گذشته بوده؛ از این رو باید این قصه و قصه‌گویی به یک پویش عمومی تبدیل شود، شاید بتوان گفت شب یلدا به دلیل ارتباطش با قصه‌گویی است که همه از بودن آن خبر دارند و در تدارک برگزاری آن در تکاپو هستند، اما کسی از روز شعر و ادب فارسی اطلاعی ندارد.
وی تصریح کرد: والدین قصه‌گویی را جدی بگیرند، گاهی فرزندان چیزی از پدران و مادران خود نمی‌دانند، والدین قصه شکست‌ها و موفقیت‌های خود را برای فرزندانشان تعریف کنند. قصه‌های بومی و محلی ظرفیت خوبی است که باید قدر دانست و آنها را تقویت کرد و اجازه نداد فراموش شوند؛ چرا که فرهنگ و هویت ما با این قصه‌ها پیوند خورده است.
نظری در ادامه بیان کرد: قصه‌های بومی در همان مناطق عرضه شود و جشنواره‌ها به شهرستان‌ها و استان‌ها بروند و عدم تمرکزگرایی در این عرصه رخ دهد و این قصه‌ها که سرمایه‌های معنوی هستند در مناطق بومی عرضه شوند.
در پایان این جشنواره سجاد اسماعیلی، قصه‌گوی نوجوان اصفهانی به اجرای برنامه خود پرداخت و پس از آن از برگزیدگان جشنواره با اهدای هدایایی تجلیل شد.

captcha