کد خبر: 3685369
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۶
مقدم کیا در مراسم اختتامیه شوق تلاوت بیان کرد:

حضور 4000 قرآن آموز در طرح ملی تلاوت / انس با قرآن هدف نهایی طرح

گروه مسابقات: مراسم اختتامیه مرحله نیمه نهایی سومین دوره مسابقات شوق تلاوت شامگاه امروز پنجم بهمن ماه با حضور معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) به جزیره قشم، مراسم اختتامیه مرحله نیمه نهایی سومین دوره مسابقات قرآن شوق تلاوت، شامگاه امروز پنجم ماه در مسجدالنبی(ص) جزیره قشم و با حضور عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین شیخ جوادنصراوی، مدیرمعهدالقران الکریم عتبه مقدسه عباسیه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حسین مقدم کیا، مدیر طرح ملی تلاوت طی سخنانی به بیان توضیحاتی در مورد طرح ملی تلاوت و مسابقات شوق تلاوت پرداخت و گفت: طرح ملی تلاوت برای کشف و پرورش استعدادهای قرآنی پسر در سنین هشت تا 14 سال است که از فرمایشات گرانبهای مقام معظم رهبری برداشت شده است.
وی افزود: مقام معظم رهبری همیشه تأکید داشته اند که اگر می خواهید تدبر رواج پیدا کند، مرحله اول ترویج تلاوت قرآن کریم است. بر همین اساس از سال 1390 با مشورت‌هایی که با اساتید مختلف داشتیم به این طرح رسیدیم. به کمک معاونت قرآنی وزارت ارشاد این طرح در کشور شروع شد و بالغ بر 4000 نخبه و استعداد قرآنی از بین هزاران نفری که در آن ثبت‌نام کرده بودند، در کشور شناسایی شده است.
مقدم کیا با اشاره به اینکه طرح ملی تلاوت سه شاخصه، قرائت، حفظ و مفاهیم قرآن کریم را شامل می‌شود، تصریح کرد: همه شرکت‌کنندگان با این سه شاخصه آشنا می‌شوند چرا که هدف نهایی طرح ملی تلاوت انس با قرآن کریم است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مهمترین چیزی که شرکت‌کنندگان در این طرح با آن ارتباط دارند تلاوت قرآن کریم است، گفت: این طرح با کمک مردم و مسئولان در 20 استان کشور اجرایی شده است. طرح ملی تلاوت در شش سال و سه دوره دو ساله طراحی شده است. در طی این سال‌ها استان‌ها و موسسات قرآنی برنامه ویژه دریافت می‌کنند و بر اساس آن برنامه فعالیت خواهند کرد.
مقدم کیا عنوان کرد: در حال حاضر 23 موسسه قرآنی فعال در جای جای کشور این طرح را اجرا می‌کنند، طرح ملی تلاوت برای یک شهر یا استان خاص نیست، در این دوره شرکت کنندگانی از استان‌های مختلف از سیستان و بلوچستان گرفته تا ... حضور دارند. استان‌هایی که شاید حتی قاری قرآن برای تدریس نداشته باشند.
وی اذعان کرد: از سال 94 برای ایجاد انگیزه بیشتر و انس بیشتر قرآن‌آموزان، رقابت‌هایی را با عنوان «شوق تلاوت» برنامه‌ریزی کردیم تا هم بتوانیم نوجوانان را محک بزنیم و هم اینکه ارزیابی دقیقی از فعالیت‌های خودمان داشته باشیم.
مدیر طرح ملی تلاوت افزود: این رقابت‌ها به خاطر ایجاد انگیزه در نوجوانان برنامه‌ریزی شد، برای تشویق آنها نیز تلاش شد تا بیشتر جوایز در قالب سفر به منطقه‌ای خاص باشد. در حال حاضر در سومین دوره در مرحله مقدماتی بالغ 1200 نفر شرکت کردند و76 منتخب به مرحله نیمه نهایی راه یافتند که جایزه آنها حضور جزیره قشم بود. این تعداد شرکت کننده از 10 استان به مرحله نیمه نهایی راه یافتند.
مقدم کیا با تأکید بر اینکه در مراسم اختتامیه اسامی راه یافتگان به مرحله نهایی مشخص خواهد شد، بیان کرد: مرحله نهایی و فینال شوق تلاوت سه اسفندماه امسال به میزباتی عتبه عباسیه(ع) در کربلای معلی برگزار می شود.
وی در پایان ضمن قدردانی از میزبانی مسئولان جزیره کیش از این رقابت ها از سراسری شدن طرح ملی تلاوت خبر داد و گفت: با تفاهم نامه‌ای که با آموزش و پرورش صورت گرفته است این طرح در 12 استان باقیمانده اجرا می شود تا این طرح به عینه ملی شود.
در ادامه این مراسم حامد علیزاده، قاری بین‌المللی کشور به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین جوکار امام جمعه جزیره قشم، نیز در این مراسم در سخنانی با اشاره به اینکه بر اساس انتظار مقام معظم رهبری به جاست در هر  خانواده‌ای قاری و حافظ قرآن کریم داشته باشیم، گفت: خوشبختانه فعالیت‌های خوبی در جزیره قشم در زمینه فعالیت‌های قرآنی صورت گرفته است شکل گرفته است. این فعالیت‌ها نیازمند حمایت بیشتر مسئولین است، مسئولین اجرایی و دولتی باید بیشتر فعالیت‌های قرآنی را حمایت کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر فرهنگ قرآنی درست شود همه چیز درست می‌شود، افزود: اگر در برخی موارد دیده می‌شود کارها خوب پیش نمی‌رود به این دلیل است که قرآن را خوب نشناخته‌ایم، صراط مستقیمی که قرآن از آن نام می‌برد نشان دهنده راه ها به ماست، قرآن هم به ما می‌آموزد و انسان‌ها را می‌سازد و حتی بر    دل‌های افرادی که بسیار سرسخت هستند نیز نفوذ می‌کند و آرام آرام آن را نرم می‌کند.
جوکار با اشاره به اینکه قرآن را به عنوان سپر در برابر دشمن قرار دهیم، قرآن مهم‌ترین سپر در برابر دشمن است. امروز دشمن ما بی‌رحمانه به ما می‌تازد و راه مقابله قرآن و عترت است قرآن بی‌عترت کارآیی ندارد و عترت هم هیچ‌گاه جدای از قرآن نبوده است.
وی با اشاره به اینکه جای دانش‌آموزان و دانشجویان در اینجا خالی بود، اذعان کرد: حمایت نهادها از این برنامه‌ها کجاست؟، حمایت به پول نیست اگرچه لازم است اما باید حضور داشته باشند و دلگرمی بدهند. کار فرهنگی عقیده فرهنگی لازم دارد، دستگاه‌های فرهنگی یا خبردار نیستند و یا اگر خبردار هستند چرا حضور نیافته‌اند. کار فرهنگی به تمام و کمال باید انجام شود.
امام جمعه جزیره قشم تاکید کرد: کارهای قرآنی باید ماندگار، واقعی و اثرگذار باشد، باید ایجاد کننده موج باشند. حضور چند روزه نوجوانان قرآنی در یک جایی موج ایجاد می‌کند اما این موج باید ادامه دار باشد.
در ادامه این مراسم عرفان حسن زاده، یکی از شرکت‌کنندگان در این دوره از مسابقات به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت.
غلامرضا شاه میوه، پیشکسوت قرآنی و از داوران سومین دوره شوق تلاوت، در مراسم اختتامیه این مسابقات در سخنانی ضمن قدردانی از میزبانی جزیره قشم به حضور خود برای داوری سه دوره این مسابقات اشاره کرد و گفت: این افتخار را داشته‌ام که در سه دوره مسابقات حضور داشته باشم، به‌عنوان فردی که روند حرکت این افراد را از نزدیک دیده‌ام برخی نکات را بیان می‌کنم.
وی افزود: مبنای این طرح این است که نوجوانان به تقلید صحیح از قراء مشهور جهان اسلام تشویق می‌کند. این موضوع فلسفه‌ای دارد. به لحاظ فنی اولین شخصیتی که این موضوع را تشویق کردند مقام معظم رهبری در زمانی که رئیس جمهور بودند، اعلام فرمودند.
وی افزود: دلیل این کار این است که گام‌های قراء نوجوان را تسریع می‌کند، حرکتی که شما باید در تلاوت انجام دهید با تقلید صیح، سریع تر صورت می‌گیرد و در آینده نتایج آن به خوبی دیده خواهد شد.
شاه میوه همچنین در مورد مسابقات این دوره از مسابقات شوق تلاوت نیز تاکید کرد: تقلیدها بسیار عالی بوده است و نوجوانان به خوبی پیش می روند، امسال برای اولین بار حرکتی صورت گرفت و افراد قدیمی تر در طرح ملی تلاوت، در سبک آزاد شرکت کردند. با توجه به اینکه سه سال ازطرح گذشته بود الان زمان آزمودن آموخته‌ها بود و الان باید فهمید که محصول این سه سال حضور آنها چه بوده است. امروز وقتی مسابقه برگزار شد افرادی که در این بخش بودند هرآنچه یاد گرفته بودند به خوبی اجرا کردند.
شاه میوه با تأکید بر اینکه حرکت‌های فرهنگی بسیار زمانبر است و باید صبر و حوصله زیادی داشت تا به بار بنشیند، گفت: من توقع نداشتم این ثمردهی به زودی صورت بگیرد و به همین شکل اگر پیش برویم، برخی چهره‌هایی که در این طرح حضور دارند در آینده نزدیک جزء چهره‌های برتر جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت که این جای تقدیر و تشکر از عوامل این طرح دارد.
وی اذعان کرد: خواهش من این است که نگذاریم نتیجه زحمات چند ساله از بین برود. به عنوان کسانی که باید این حرکت را پشتیبانی کنیم باید در حد توانمان از این برنامه ها حمایت داشته باشیم تا نتایج آن را در سال‌های آینده ببینیم.
این داور مسابقات بین المللی قرآن در ادامه خطاب به حاضران در طرح ملی تلاوت اذعان کرد: هر سال یک قضیه‌ای داریم و آن هم این است که همه افرادی که در این طرح حضور دارند علقه دارند تا به خاطر سفر به کربلا در بین برگزیده‌ها باشند. اما افرادی که اعزام می‌شوند محدود هستند، از طرف دیگر نیز همه زحمت می‌کشند و دوست دارند اعزام شوند.
شاه میوه افزود: نکته‌ای که وجود دارد این است بعد از اعلام نتایج افرادی که از این سفر بازمانده‌اند، با چشم گریان این مسابقات را ترک می‌کنند. سال گذشته نیز افرادی بودند که با چشم گریان مسابقات را ترک کردند اما امسال نام آنها در بین افراد برگزیده قرار دارد. این نتیجه حاصل نشده است مگر با صبر و حوصله این افراد. تلاش کنید و مطمئن باشید یک روز نوبت همه شما خواهد رسید. لذا بعد از اعلام نتایج افرادی که انتخاب شدند همه ما را دعا کنند اما آنهایی که انتخاب نشدند، صبر و حوصله به خرج دهند که نوبت آنها نیز خواهد رسید.
در پایان نیز حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ جوادنصراوی، مدیرمعهدالقرآن الکریم عتبه مقدسه عباسیه در سخنانی از همراه داشتن پرچم معطر به عطر عتبه عباسیه(ع) خبر داد و گفت: حامل سلام مخصوص متولی مخصوص حرم حضرت عباس(ع) و نماینده آیت الله سیستانی برای همه شما حاضران در جمع هستم.
وی افزود: سه سال است در این مراسم حضور دارم و آینده خوبی برای شما تصور می‌کنم. پیشرفت‌های خوبی در این سه سال داشته‌اید و این میسر نیست مگر با همت و تلاش اساتید شما بزرگواران.
در پایان این مراسم دعوتنامه ها به افراد برگزیده برای حضور در شهر کربلا برای مرحله نهایی این مسابقات، اعطا شد.

captcha