کد خبر: 3685773
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۰
رئیسی عنوان کرد:

انتشار تعداد مبتلایان به سرطان در کشور برای نخستین بار

گروه سلامت: معاون بهداشتی وزارت بهداشت برای نخستین بار در کشور تعداد آمار مبتلایان به سرطان را 109 هزار نفر اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش ملی مبارزه با سرطان که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، از وجود ۱۰۹ هزار فرد مبتلا به سرطان در کشور خبر داد و گفت: در سال ٩٣ تعداد موارد جدید سرطان در هر ١٠٠ هزار نَفَر ١٥٤ نَفَر بوده است یعنی از هر ١٠٠ هزارنفر، ١٥٤ نَفَر مبتلا به سرطان شده اند.
وی افزود: شایع‌ترین سرطان‌ها در کل کشور در زنان؛ به ترتیب سرطان پستان با شیوع ٣١.٣ در هر ١٠٠ هزارنفر، سرطان روده بزرگ ١١ در هر ١٠٠ هزارنفر، سرطان پوست ١١ به ازای هر ١٠٠ هزار نَفَر، سرطان معده ٩.٨ به ازای هر ١٠٠ هزارنفر و سرطان تیرویید ٧ در هر ١٠٠ هزار نفر است
معاون بهداشت ادامه داد: شایع‌ترین سرطان‌ها در کل کشور در مردان؛ به ترتیب سرطان معده با عدد ٢١ تا ٢٢ در هر ١٠٠ هزارنفر، سرطان پوست ١٨.٦ به ازای هر ١٠٠ هزارنفر، پروستات ١٦ تا ١٧ به ازای هر ١٠٠ هزارنفر، روده بزرگ ١٥ به ازای هر ١٠٠ هزارنفر و سرطان مثانه ١٣ به ازای هر ١٠٠ هزارنفر است.
وی با تاکید بر این که شناسایی ریسک فاکتورها، ما را در کنترل سرطان‌ها و اتخاذ تصمیمات و برنامه ریزی‌ها رهنمون می‌کند، یادآور شد: همه عوامل موثر بر سلامت انسان در اختیار وزارت بهداشت نیست و فقط ٢٥ درصد آن برعهده این وزارتخانه است و ٧٥ درصد عوامل موثر در سلامت را سایر سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها رقم می‌زنند و برای تامین سلامت جامعه، نیاز به مشارکت بین بخشی داریم.
رئیسی تصریح کرد: موادغذایی، آلاینده ها، تغذیه مناسب، تحرک بدنی، دخانیات و آلودگی هوا نیز بر سلامت انسان تاثیر دارند.
معاون بهداشت از امضای تفاهم نامه‌ای بین سه معاونت؛ تحقیقات و فناوری، بهداشت و درمان خبر داد و گفت:، بر اساس این تفاهم نامه، سه معاونت به یک زبان مشترک رسیدند و اطلاعات مربوط به بیماری سرطان جمع آوری و دبیرخانه‌ای نیز در معاونت بهداشت تشکیل شد که دستورالعمل ثبت سرطان در کشور تدوین و به روز رسانی شد و همچنین پروتکل‌های آموزشی ثبت سرطان نیز تدوین شدند.
رئیسی افزود: سامانه‌ای به نام سامانه یک پارچه مدیریت اطلاعات با عنوان «سیمای سرطان» ثبت و طراحی شده است که اطلاعات دقیق را ثبت و در اختیار ما قرار خواهد داد و دریافت به روز اطلاعات تشخیصی از مراکز پاتولوژی و درمانی نیز با همکاری سازمان‌های بیمه‌گر انجام خواهد شد.
معاون وزیر بهداشت گفت: در گزارش ثبت مبتنی بر جمعیت، همه اطلاعات از سال‌های ۸۲ به بعد وارد سامانه شد تا بتوانیم میزان بروز سرطان در کشور را به صورت سالانه ثبت کنیم همچنین بحث کیفیت داده‌ها نیز در این گزارش رعایت شده است.
به گفته معاون بهداشت از ۳۱ استان، اطلاعات ۲۷ استان بازبینی شده و در قالب اطلاعات سال ۹۳ ثبت شد و اطلاعات ۴ استان دیگر نیز طی هفته‌های آتی به اطلاعات قبل اضافه خواهد شد.
رئیسی یادآور شد: درحال حاضر آمار و اطلاعات سال ٩٣ را در مورد سرطان ارائه می‌دهیم، در ٦ ماه سال آینده گزارش و آمار سال ٩٤ و ٦ ماه دوم سال آینده اطلاعات و آمار سال ٩٥ را ارائه خواهیم داد.
captcha