کد خبر: 3688127
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰
حجت‌الاسلام صداقت بیان کرد:

ضرورت طراحی مهندسی جذب جوانان به مسجد/ مهم‌ترین وظایف و کارکردهای امام جماعت

گروه جامعه: سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، راهکار جذب جوانان به مسجد را طراحی و ایجاد یک مهندسی در این حوزه دانست و اظهار کرد: جذب نوجوانان و جوانان به مسجد از جمله مهم‌ترین وظائف و کارکردهای امام جماعت هر مسجدی است.

ضرورت طراحی مهندسی جذب جوانان به مسجد/ مهم‌ترین وظایف و کارکردهای امام جماعت

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، از صدر اسلام تا به امروز مساجد، پایگاه بسیار مهمی براى نشر اندیشه‏‌هاى ناب اسلامى و تقویت و توسعه‏ آیین پاک حضرت محمد(ص) بوده‏‌اند. از ابتداى شروع نهضت اسلامى در سال ۱۳۴۲ تا زمان پیروزى انقلاب، مساجد تأثیرى فراوانی در جذب جوانان براى پیوستن به انقلاب داشته و در حقیقت، انقلاب اسلامى از مساجد آغاز و به جامعه کشیده شد.


در دوران جنگ تحمیلى هم، مساجد پایگاه‌های مهم بسیج مردم و اعزام آنان به جبهه‏‌هاى نبرد حق علیه باطل براى دفاع از انقلاب، اسلام و ایران بودند و اما امروز مشاهدات تجربى نشان مى‏‌دهد که حضور در مساجد در قیاس با دوران انقلاب و سال‏‌هاى ابتدایى پس از پیروزى انقلاب، کاهش یافته است، در حالى که تعداد مساجد و حتى امکانات موجود در آنها افزایشى چشم‏گیری داشته است.


برای پاسخ به این سوال و چرایی کاهش حضور جوانان و نوجوانان به مسجد و طرح‌های مرکز رسیدیگی به امور مساجد در این رابطه به سراغ حجت‌الاسلام والمسلمین صداقت، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد رفتیم. وی با اشاره به نقش و کارکردهای مسجد در جذب جوانان، گفت: امروز درعصری که از آن به «دهکده جهانی» یاد می‌شود و عصری که روزنامه‌ها، مجلات، رادیو و تلویزیون، اینترنت، ماهواره و امثال آن نهایت تلاش خود را در جذب مخاطب انجام می‌دهند و هر روز بر تنوع کار خودشان اضافه می‌کنند، نباید از نقش مسجد و ویژگی‌های منحصر به فرد آن در جذب جوانان غفلت کرد.


صداقت به ترفندهاى دشمن و برنامه‏‌ریزى آن‌ها براى اختلاف‎اندازی بین مساجد و مردم و به‌ویژه نسل جوانان اشاره کرد و گفت: دشمن امروز به‌روشنى دریافته‏‌ که مساجد از جمله مهم‏ترین پایگاه‏هاى انقلاب و عاملى مهم در تقویت اندیشه‏ هاى دینى و اسلامى است؛ از همین رو برنامه‌های بسیاری را برای دور کردن جوانان از مساجد پیاده‌سازی کرده‌اند. اما این نکته مهم را هم نباید فراموش کنیم که ما نیز نتوانسته‏‌ایم برنامه‏‌هاى اساسى مبتنى بر روش‏‌هاى علمى و هماهنگ با خواسته‌‏ها و نیازهاى نسل نوجوان طراحى و یا شرایط تحقق آنها را فراهم کنیم.


سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، راهکار مقابله با این مسئله را طراحی و ایجاد یک مهندسی در این حوزه دانست و اظهار کرد: زمانی که دقیق و جزئی به این مسئله نگاه می‌کنیم، می‌بینیم مسائل گوناگونی دست به دست هم داده‌اند که این دوری نوجوانان و جوانان از مسجد رقم بخورد. قسمتی که برعهده ما گذاشته شده تلاش خود را انجام داده‎ایم و کارگزاران مسجد را آموزش داده‎ و در این رابطه هماهنگ کرده‎ایم.


وی با بیان اینکه خادم و امام مسجد باید روی گشاده‌ای داشته باشند و از جوانان استقبال کنند، افزود: این مسئله به حدی مهم است که رهبر معظم انقلاب در جلسه اخیر خودشان با ائمه جماعات مساجد، تاکید کردند که جذب نوجوانان و جوانان به مسجد از جمله مهم‌ترین وظائف و کارکردهای امام جماعت هر مسجدی است و راهکار تحقق این هدف تسلط و فتح قلوب نسل‌های جوان توسط امام جماعت است.


صداقت ادامه داد: جوان به دوستی نیاز دارد که او را با همه‏ افکار و تمایلات درونى و شور و عشق و حرکت درک کند و پاسخ‏گوى مجهولات و حلّال مشکلات و محرم اسرار و مشاور و راهنمایش باشد. جوان به یک چنین فرد دلسوز و مهربانى نیاز دارد. وجود چنین یار مهربان و خیرخواهی در تکمیل شخصیت و زندگى آینده‏ او تأثیر شایانى دارد که در این جریان و در مسائل مذهبى، امام جماعت مى‏تواند بهترین دوست و تکّیه‏‌گاه براى آنان باشد.

سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: نقش الگویى امام جماعت را هم نباید از نظر دور داشت. در مباحث اخلاقى و روان‏شناسى، بر تأثیر الگوها تأکید شده است. همان‏طور که الگوهاى ناآگاه، ناتوان، منحرف، شخص را از وادى هدایت به قعر ضلالت مى‏‌کشانند، الگوهاى خودساخته و پاک و آگاه تأثیر مطلوبى بر روى نوجوانان و جوانان میگذارند و آنها را به سوى سعادت هدایت می‌کنند، که درحال حاضر ما این کار و اقدامات را انجام می‎دهیم.


وی اظهار کرد: برنامه‌هایی که در مسجد رقم می‌خورد، خودشان باعث جذب می‌شوند و ما در پی اصلاح این برنامه‌ها قدم برداشته‌ایم. البته مشکلات دیگری هم وجود دارد که به عنوان مثال خود مردم در این حوزه مسئول هستند. مسجدی‎های ما باید اخلاقشان میزان قرآن باشد و به حسن خلق با مردم رفتار کنند. این مسئله به حدی در جذب جوانان مهم است که نباید از آن غافل بود.

صداقت ادامه داد: این مسئله را توسط ائمه جماعات در حال آموزش و کارکردن هستیم؛ اما مشکلات اقتصادی در این موضوع هم بی‌دلیل نبوده، چراکه مشکلات اقتصادی باعث مشکلات اعتقادی می‌شوند و این دو در این مسئله دست به دست هم داده‌ و اثرگذار بوده‌اند. البته این مسئله را هم به مساجد گفته‌ایم که به مباحث خدمات اجتماعی ورود کرده و تا حد امکان مشکلات را حل کنند؛ چراکه وقتی مشکل جوان در مسجد حل شود حس تعلق پیدا می‌کند. امروز این مهندسی را انجام می‌دهیم تا ان‌شا الله موانع برطرف شده و مسجد بتواند پذیرای جوانان باشد.

captcha