کد خبر: 3688812
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۵

نقش مستقیم «پدر» در تعلیم و تربیت قرآنی فرزندان/ مدرسان قرآن احساس مسئولیت کنند

گروه فعالیت‌های قرآنی: پیشکسوت قرآنی کشور ضمن تأکید بر نقش مستقیم «پدر» در تعلیم و تربیت قرآنی فرزندان، گفت: مدرسان قرآن باید احساس مسئولیت کنند تا آثار تعلیم و تعلم ایشان در سطح جامعه ماندگار باشد.

نقش مستقیم «پدر» در تعلیم و تربیت قرآنی فرزندان/ مدرسان قرآن احساس مسئولیت کنند

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حبیب مهکام، پیشکسوت قرآنی کشور که به‌عنوان میهمان در برنامه زنده گلستان شبکه قرآن و معارف سیما شرکت کرده بود، در رابطه با چگونگی ورود خود به جلسات قرآن و انس با قرآن کریم از پیش از انقلاب اسلامی بیان کرد: پیش از آنکه در رابطه با نحوه ورود خود به فعالیت‌های آموزشی بپردازم، به این نکته اشاره می‌کنم که همه ما باید بدانیم که طبق فرموده حضرت حق در آیه 58 سوره مبارکه یونس(ع) که فرمود «فَبِذَلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ»، نعمت قرآن به ویژه حفظ این منبع عظیم الهی، نعمت بی‌نظیری است.
وی ادامه داد: وقتی بنده در سال 1345 وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شدم، در هیئت‌های مذهبی آن زمان شرکت و توفیق پیدا کردم که قرآن را مرتب یاد بگیرم و از سال 1346 نیز توفیق پیدا کردم که به‌عنوان مدرس قرآن در هیئات مذهبی حضور پیدا کنم.
پیشکسوت قرآنی کشور در ادامه در رابطه با چگونگی نحوه آموزش‌های قرآنی جهت تأثیرگذاری هرچه بیشتر آن در تربیت جوانان و نوجوانان، تصریح کرد: یکی از مهمترین مسائل تأثیرگذار در این زمینه، کانون خانواده است که باید دارای ویژگی‌هایی باشد. در واقع خود والدین باید در ابتدا قرآنی باشند که در این ارتباط بنده به مسئولیت مستقیم پدر اشاره می‌کنم که پدر باید الگوی رفتاری و مربی اسلامی در خانواده باشد.
مهکام در ادامه با اشاره به آیه 6 سوره مبارکه تحریم «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا» و اشاره مستقیم آن به پدران، بیان کرد: پدر در خانواده باید از نظر گفتاری، افکاری و رفتاری برای اعضای خانواده الگو و سرمشق باشد و مربی مشوق و خوش‌رفتار باشد تا ثمره تربیت اسلامی پدران به منصه ظهور برسد.
پیشکسوت قرآنی کشور در ادامه سخنان خود در این زمینه با اشاره به آیه 34 سوره مبارکه نساء «الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ»، گفت: مردان در خانواده مدیر مسئول خانواده هستند و باید برای خانواده خود الگوی رفتاری و افکاری باشند.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های قرآنی پیش از انقلاب اسلامی و محدودیت‌های موجود در این رابطه نیز اظهار کرد: فضای قبل از انقلاب اسلامی با فضای امروز خیلی فرق می‌‌کرد و در ارتباط با آموزش و تبلیغ قرآن محدودیت خیلی زیاد بود. حتی بنده به یاد دارم که در حوالی سال‌های 51 و 52 بود که یکی از دوستان که خیلی هم نسبت به بنده لطف داشت، می‌گفت که شما هیچ وقت تفسیر نگو و اگر نیز از شما سؤال شد، به ایشان بگو که من در این هیئت مذهبی فقط احکام رساله می‌گویم که بنده به وی عرض کردم که ضمن تشکر از حضرتعالی، غیرت دینی به من اجازه نمی‌دهد که این کار را بکنم. وی به من گفت که چطور؟ که من در جواب وی با ارائه یک دلیل قرآنی و با استناد به آیه 39 سوره مبارکه احزاب «الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَكَفَى بِاللَّهِ حَسِيبًا» پاسخ دادم که مبلّغ نباید بترسد و باید حق را با شرایط لازم بگوید و این توفیق خداست که ما باید در حد توان خود قرآن را به مردم یاد دهیم. بنده به ایشان عرض کردم که از سال 49 که با تشویق معلمان خود شروع به تبلیغ کردم، از همان موقع اصرار دارم که مستند به آیات قرآن سخن بگویم.
مهکام در ادامه تصریح کرد: پس از پیروزی و شکوفایی انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران، امروز هیچ بهانه‌ای نداریم که در ارتباط با قرآن محدودیت را حتی تصور کنیم آن هم در شرایطی که مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند که ما باید حداقل 10 میلیون نفر حافظ قرآن داشته باشیم که باید به این موضوع پرداخته شود که چگونه در این مسیر حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه امروز در بین ملت شریف ایران و در نظام اسلامی تعداد مدرسان قرآن زیاد شده و این تفضل الهی است، افزود: مدرسان قرآن خود باید دارای شرایط لازم در ارتباط با آداب قرآن و تعلیم قرآن باشند. از نظر قرآن و آنگونه که در آیه 87 سوره مبارکه حجر آمده، معلم و مدرس قرآن یک عنوان شاخصی از منظر قرآن دارد. در آیه 79 سوره مبارکه آل عمران نیز عالم ربانی مشخص شده و این اصطلاح در مورد کسانی به کار رفته که خود قرآن را بیاموزند و آن را درس دهند.
پیشکسوت قرآنی کشور در پایان سخنان خود تصریح کرد: مدرسین قرآن باید احساس مسئولیت کنند و به‌ویژه با اخلاص در عمل از خداوند متعال بخواهند تا در این نظام اسلامی به جوانان و نوجوانان تعلیم قرآن دهند که ان‌شاءالله آثار این تعلیم و تعلم ماندگار باشد.

یادآور می‌شود، در این برنامه زنده قرآنی فیلم کوتاهی از شعرخوانی حبیب مهکام، پیشکسوت قرآنی در دهه شصت و توضیحات وی در خلال مسابقات قرآن امامزاده سیدنصرالدین(ع) در سال 1364 به نمایش گذاشته شد. همچنین مهکام در این برنامه به اجرای شعرخوانی پرداخت که در ادامه این بخش‌ها را مشاهده می‌کنید.

 

 
 

 

captcha