کد خبر: 3689027
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۶
در قالب ادبیات داستانی انجام شود؛

قصص قرآنی و دینی شاکله اصلی ادبیات دینی/ لزوم تبیین نقش همه جانبه مسلمانان

گروه ادب: مشاور معاون قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عدم تبیین نقش مسلمانان در عرصه‌های مختلف دینی،‌ اجتماعی، علمی،‌ سیاسی و اقتصادی،‌ حکومت‌های اسلامی و دانشمندان مسلمان را از جمله خلأهای موجود در حوزه ادبیات دینی برشمرد که نیازمند تلاش بیشتر نویسندگان در این عرصه است.

لزوم تبیین نقش مسلمانان در عرصه‌های علمی، اجتماعی

سیدعلی کاشفی خوانساری، مشاور معاون قرآنی وزیر ارشاد در حوزه کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه ادبیات دینی تقریباً برگرفته از متون دینی به ویژه قرآن کریم است و آثاری چون نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و کتب بزرگ فقهی و اعتقادای ما از منظر کارشناسان و نویسندگان حوزه ادبیات دینی دور مانده‌اند و اثری در این حوزه‌ها برای کودکان و نوجوانان در بازار وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه نیاز است که مشاوران و ویراستارانی که دارای ایده‌های خوبی هستند در این حوزه به کار گرفته شوند، ادامه داد: حوزه تمدن اسلامی نیز از جمله عرصه‌هایی است که اثری در آن روانه بازار نشر نشده است و می‌توان گفت که کودکان و نوجوانان هیچ ذهنیتی درباره مفهوم بزرگ و گسترده اسلام ندارند.

این کارشناس حوزه ادبیات با بیان مصداق اینکه یک میلیارد و 300 میلیون مسلمان هم اکنون در جهان زندگی می‌کنند، افزود: بیش از 50 کشور اسلامی در اقصی نقاط جهان وجود دارد. ایران نیز جزئی از یک کل بزرگ به نام جامعه اسلامی است که تنوع این جامعه از سیاه‌پوست، زردپوست‌ و ... در پنج قاره جهان بسیار است.

وی با اشاره به اینکه اثر جدی درباره مذاهب و فرق گوناگون، مسلمانان، تفاوت‌ها، شقاوت‌ها و ... برای این گروه سنی تهیه و تولید نشده است،‌ اظهار کرد: نقش مسلمانان در تمدن بشری، دانشمندان بزرگ مسلمان و حکومت‌های بزرگ اسلامی در طول تاریخ که تمدن و فرهنگ بشر را شکل دادند را می‌توان در قالب داستان و رمان و قالب‌ها و سبک‌های مختلف بیان کرد.

این نویسنده به موسسات بزرگ جهانی اشاره کرد که نقش مسلمانان را در سیاست‌های مختلف اقتصادی،‌ فرهنگی،‌ دستاوردهای علمی،‌ هنری و دیگر حوزه‌ها بیان می‌کنند و گفت: خلأهایی که در این حوزه‌ها وجود دارد باید برطرف شود. یکی از این خلأها که مرتبط با ماست، خلاء عدم پوشش موضوعات دینی در کتاب‌های این حوزه برای کودک و نوجوان است.

کاشفی خوانساری افزود: عمده تمرکز ما به سمت آثار ادبی شعر و داستان باید پیش برود که بسیار ضروری است؛ شعر در ایجاد حس و علاقه دینی در کودکان و نوجوانان کارساز است،‌ در عین حال دانش، بینش و نگرش باید توسط آثار غیرداستانی شکل داده شود.

وی از فرهنگ‌نامه‌ها،‌ دایرةالمعارف‌ها و کتب آموزشی به عنوان آثار این حوزه یاد کرد و گفت: در این حوزه باید آثار بیشتری منتشر شود. البته طی سال‌های اخیر نیز تلاش‌های خوبی در این رابطه صورت گرفته است و چند ناشر، آثاری در این حوزه به چاپ رسانده‌اند،‌ ولی هنوز با خلأ بسیاری در این حوزه روبرو هستیم.

 

captcha