حسین اخوان اقدم، مدرس و پیشکسوت قرآنی کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ضمن اشاره به خاراتی از حضورش در راهپیمایی وتظاهرات علیه رژیم منحوس پهلوی، اضافه کرد: طی آن زمان منزل پدریام در خیایان 17 شهریور فعلی و شهباز سابق بود که در سال 57 حدود 16 سال داشتم.
وی ادامه داد: خاطرم هست که ابتدای اوج گرفتن و شلوغ کردن در خیابانها و حضور در برخی از محافل انقلاب در خیابان ژاله سابق و شهدای فعلی و مجاهدین فعلی از 17 شهریورماه همان سال آغاز شد که مجالسی با زعامت و رهبری شیخ نوری در آن منطقه برگزار میشود که در آن اعلام کردند روز 17 شهریور، تجمع در میدان شهدای فعلی.
اخواناقدم عنوان کرد: اتفاقا ما در آن زمان در منزل خالهام که در نزدیکی آن میدان بودند، میهمان بودیم و اول صبح خودمان را به محدوده میدان شهدا و روبروی پمپ بنزین میدان شهدا رفتیم و اصلا باور نمیکردیم که قرار است چه اتفاقی بیفتد. با وجود اینکه پیش از آن نیز نماز عید فطری که در محدوده قیطریه توسط مرحوم شهید مفتح برگزار شد، بسیار سر و صدا کرده بود و قرار بود که تجمعاتی نیز در آن انجام شود که به این صورت اتفاقاتی چون تیراندازی و کشته شدن و لطمه خوردن به افراد رخ نداده بود.
وی با اشاره به اینکه ما هم به عنوان جوانی پرشور که در مجالس دینی و قرآنی رشد کرد بودیم در میدان شهدا حضور پیدا کردیم، بیان کرد: یکی از دوستان و بچه محلههای ما از جایش بلند میشد که مردم را دعوت به آرامش کند و من یک لحظه گوشه لباسش را گرفتم و به او گفتم بنشین که نشستن او همان و تیرهای مستقیم گاردیها و تیراندازی با ژ3 و گلولههای کاملا مسلح همان.
این مدرس قرآن کشورمان اظهار کرد: سپس سینهخیز مسیر از مقابل پمپ بنزین میدان شهدا را تا داخل جویی که در آن زمان جوی بزرگی بود رفتیم و خودمان را به خیابان سقاباشی سابق و شهید قادری فعلی رسیدیم و مادام سرک میکشیدم که گاردیها از میدان حرکت کردهاند و به سمت خیابان 17 شهریور میآمدند و بعدها فهمیدیم که رژیم تا بن دندان مسلح بود و میخواست این جریان را به نوعی سرکوب کند و رعب و وحشتی نیز در مردم ایجاد کند که مردم این حکومت نظامی را جدی بگیرند و هیچ عکسالعملی نسبت به حکومت نشان ندهند که الحمدلله این اتفاق نیفتاد.
وی عنوان کرد: اما هرچه ایام جلوتر میرفت مردم، مخالفتشان با رژیم گستردهتر میشد و خونهای پاکی که در روز 17 شهریور بر زمین ریخت موجب قیامهای بعدی و بعدی و استحکام مردم شد و این پیروزی خون بر شمشیر که نگاه ولایتی و حسینی دارد و امام(ره) نیز بر آن تأکید میکرد،اینجا خودش را نشان داد و مردم مقاوم شدند و به صحنه آمدند و هیچگاه از صحنه فرار نکردند و خارج نشدند.
اخوان اقدم با اشاره به حال و هوای جلسات قرآن طی آن زمان، اظهار کرد: جلسات قرآنی قبل از انقلاب به اندازه فعلی نبود اما هیئات معمولا با قرآن شروع میکردند و بطور مفصل قرآن میخواندند و همین انس با قرآن و نکتهسنجیهای اساتید که با حضور مردم تشکیل میشد و حلقههای قرآنی تشکیل میشد و همه این ذهنیتهای مذهبی و دینی و انس با مسائل دینی و قرآنی باعث میشد که به خوبی در مقابل سختیها و شدائد آن روزگار مقاومت کنند.