کد خبر: 3690783
تاریخ انتشار : ۰۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۰
ولیئی در گفتگو با ایکنا:

مساجد چگونه به کاهش فقر کمک می‌کنند/ یازده هزار زوج نیازمند تأمین مالی جهیزیه هستند

گروه جامعه: مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان تهران با تاکید بر اینکه فعالیت مساجد در مشارکت و همیاری مردم برای کمک به خود آن‌ها نه تنها می‌تواند به رفع موضوعات مالی نیازمندان منجر شود، بلکه چگونگی کمک به یکدیگر را هم الگوسازی خواهد کرد، گفت: در استان تهران یازده هزار زوج نیازمند تامین مالی برای جهیزیه داریم که در جهت رفع نیاز آنها هستیم.

مساجد چگونه به کاهش فقر کمک می‌کنند/ یازده هزار زوج نیازمند تامین مالی برای جهیزیه خود هستند
محسن ولیئی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به نقش مساجد در فقرزدایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی، گفت: از ابتدای شکل‌گیری اسلام و ساخت اولین مسجد، این مکان به‌کانون محوریت انجام امور عبادی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تبدیل شد و در گستره وسیع‌تر خودش عهده‌دار مبارزه با پیامد‌های منفی اخلاقی در امور اقتصادی از طریق دریافت خمس و زکات از تجار و بازرگانان و صرف آن‌ها جهت کمک و حمایت از افراد نیازمند و نهایتا تاثیرگذاری در رونق اقتصادی جامعه شد.

وی با اشاره به اینکه مساجد در همه عرصه‌ها به عنوان پایگاه‌های اصلی جامعه نقش‌آفرینی داشته‌اند، افزود: بر این اساس می‌توان گفت که مساجد تنها به عنوان یک بنا و محلی برای عبادت مدنظر نبوده‌اند و این بنا‌ها با افراد، مسئولان، خدمتگذاران و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند معنا پیدا می‌کنند.
 
فعالیت‌های مالی در مساجد، کاملا مردمی و با نیت و عمل خود مردم همراه باشد
 
ولیئی ادامه داد: مسجد یک نهاد اجتماعی اثرگذار است و در تمام لایه‌ها و سطوح مختلف اجتماع به عنوان یک پایگاه دینی حضوری فعال دارد، لذا بهتر این است که فعالیت‌های مالی در مساجد، کاملا مردمی و با نیت و عمل خود مردم همراه باشد، که این امر با توجه به داشتن اشتراکات در مشکلات اجتماعی و مالی، باعث بسیج شدن مرم در کمک به یکدیگر خواهد شد.
 
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره)، با تاکید بر اینکه موارد اقتصادی مساجد باید با مشارکت و همیاری مردم و در جهت کمک به خود مردم انجام شود، تصریح کرد: واگذاری وام بدون بهره، تشکیل صندوق‌های قرض الحسنه و حفظ سپرده‌های مردمی از‌جمله مواردی است که می‌تواند به رفع نیاز‌های مالی مردم کمک کند. این مسائل نه تنها می‌تواند به رفع موضوعات مالی نیازمندان منجر شود، بلکه چگونگی کمک به یکدیگر را هم الگوسازی خواهد کرد.
 
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر نحوه هزینه کرد کمک‌های مساجد در طرح‌های مشترک با مرکز رسیدیگی به امور مساجد ازجمله طرح هرمسجد یک جهیزیه به ایکنا، گفت: در این طرح خیلی از موارد کمک‌ها و جهیزیه‌هایی را انجام می‌دهیم خود مساجد اعلام می‌کنند؛ امام جماعت مساجد و هیئت امنا در این مسئله افرادی را به ما معرفی می‌کنند که بر این اساس ما کمک‌ها و جهیزیه‌های را به آن محله و یا به افراد مشخص تقدیم خواهیم کرد. محور اصلی این طرح محله است و تاکید این طرح هم این است که به نیازمندان خود محلات کمک کند.
 
یازده هزار زوج  نیازمند تامین مالی برای جهیزیه 

ولیئی با بیان اینکه در استان تهران یازده هزار زوج  نیازمند تامین مالی برای جهیزیه داریم که در جهت رفع نیاز آنها هستیم، ادامه داد: امسال در برنامه کمیته امداد ۳۵۰۰ زوج قرار دارند که امیدوارم بتوانیم جهیزیه آن‌ها را تامین کنیم و بر این اساس ۵۰۰ زوج را با همکاری امور مساجد و قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه، جهیزیه خواهیم داد.

مدیرکل کمیته امداد امام (ره) استان تهران در پاسخ به این سؤال که آیا این طرح امکان فراوانی برای تمامی جوانان را داراست یه خیر، گفت: ماموریت ما در رابطه با فقرا و نیازمندان است و اگر جوان نیازمند و یا فقیری باشد که تمکن مالی لازم را نداشته باشد، ولو اینکه تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هم نباشد خودمان را به‌عنوان یک انسان در مقابل او مسئول می‌دانیم و تکلیف ما این است که به آن‌ها کمک کنیم.

وی افزود: در طرح هر مسجد یک جهیزیه ۷۶ درصد از کسانی که برخوردار از این طرح شدند تحت پوشش کمیته امداد نبودند. همچنین در حوزه اشتغال و وام‌های اشتغال حدود ۳۳ درصد از کسانی که وام دریافت کرده بودند تحت پوشش کمیته امداد نبودند؛ این‌ها افراد نیازمندی بودند که خود معرف و یا دیگر معرف بودند و ما ارزیابی و تحقیقات خودمان را بر روی ایشان انجام دادیم و براساس این ارزیابی کمک‌های خودمان را به صورت مقطعی برای این افراد انجام می‌دهیم؛ بنابراین ممکن است برخی افراد تحت پوشش ما نباشند و به صورت یک‌خدمتی و یا چند خدمتی از خدمات ما استفاده کنند.
 
فعالیت 300 سمن برای تامین جهیزیه و ازدواج جوانان نیازمند

ولیئی در مورد فعالیت و همکاری با سمن‌ها و ان‌جی‌او‌های فعالی در این زمنیه هم به ایکنا، گفت: خوشبختانه ظرف مدت ۲ سال اخیر ما با حدود ۳۰۰ سمن فعال در حوزه جهیزیه استان تهران جلساتی را برگذار کردیم، و طرح هم‌افزایی فعالیت‌ها را داشته‌ایم. درواقع همان‌کاری را که با امور مساجد انجام دادیم با این خیریه‌ها هم در حوزه دیگر ازدواج درحال انجام هستیم و امیدواریم که این فضا، فضای پرنگ‌تری شود.

وی در مورد مشارکت کمیته امداد امام خمینی(ره) با سازمان اوقاف و سایر نهاد‌های خیریه هم گفت: امسال تفاهم‌نامه‌ای را با سازمان اوقاف که کمک به ایتام وظیفه این سازمان است امضا کرده‌ایم؛ بر اساس این تفاهم‌نامه، در زمینه تهیه مسکن، رسیدگی به بچه‌های ایتام و در زمینه سبد‌های کالایی همکاری گسترده‌ای را خواهیم داشت.
 
گفتگو از وهاب خدابخشی
انتهای پیام
captcha