کد خبر: 3697442
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۵
جهانگیری:

نیازمند ایجاد فضای گفت‌و‌گو در کشور میان نهادهای مدنی و مسئولان هستیم

گروه سیاسی ــ معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: برای آنكه اعتراضات به كینه و نفرت مبدل نشود نیازمند ایجاد فضای گفت‌و‌گو میان نهادهای مدنی شناخته شده و مسئولان هستیم.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، جهانگیری صبح امروز، سه‌شنبه 15 اسفند، در همایش استانداران، مدیران كل سیاسی و فرمانداران سراسر كشور گفت: اگر حس دولت داری در میان مردم تقویت شود و مردم باور كنند كه دولتی قدرتمند از سطح كشور تا سطح شهرستان حاكم است مشاركت مردم جدی‌تر و امید آن‌ها به آینده بیشتر می‌شود.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان این‌كه فرمانداران بالاترین مقام اداری دولت در سطح شهرستان‌ها هستند و وظایف مهمی بر عهده دارند، گفت: فرمانداران باید بتوانند راجع به مسائل مرتبط با شهر خود فكر و اندیشه داشته باشند و متناسب با مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و نیز ضرورت‌های توسعه برنامه‌ریزی كنند.
وی نخستین و مهم‌ترین وظیفه فرماندار را شناخت دقیق از حوزه مسئولیت خود، فرصت‌ها و تهدیدها و نیز چالش‌های كشور دانست و گفت: فرمانداران باید اطلسی از حوزه مسئولیت و نقشه راهی برای دسترسی به افقی روشن برای آینده منطقه خود ترسیم كنند.
جهانگیری با بیان این‌كه یكی از مهم‌ترین مسائلی كه مسئولان اجرایی را تهدید می‌كند مسئله روزمرگی و حبس شدن در موضوعات لحظه‌ای و مقطعی است، گفت: روزمرگی باعث از میان رفتن فرصت تفكر و بهره‌گیری از نظر نخبگان برای برنامه‌ریزی‌های آینده‌نگرانه در كشور می‌شود به طوری كه امروز به علت همین غفلت ما با چالش‌های بزرگی در گوشه و كنار ایران نظیر كم آبی ، آلودگی هوا و ریزگردها مواجه شده‌ایم.
معاون اول رئیس‌جمهور تاكید كرد: اكنون زمان كار است باید با كار و تلاش امید مردم را افزایش دهیم. باید مردم اطمینان یابند كه آینده روشنی پیش رویشان است. مسئولان امروز كارهای مهمی در شرایط حساس كنونی بر عهده دارند و باید متناسب با تغییرات و تحولات ملی، منطقه‌ای و جهانی برنامه‌ریزی و تفكر داشته باشند.
وی سرعت تغییرات و تحولات را ساعت به ساعت توصیف كرد و گفت: نمی توان برای مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی كه با این شتاب متحول می شوند با نگاه های قدیمی و راهكارهای سنتی مواجه شویم. حل این مسائل نو، اندیشه نو و روش های نوین می خواهد به همین دلیل است كه گاهی یك جوان فارغ التحصیل راهكارهای بسیار مناسبی درباره مسائل روز دارد. ما یا باید فكر خود را نو كنیم یا از افرادی در كنار خود مشاوره بگیریم كه نو اندیش هستند و ما را به سمت صحیح راهنمایی می كند.
دكتر جهانگیری با بیان اینكه جامعه ما به سمت تفاوت و تنوع در حال حركت است، گفت: این تنوع و تفاوت می تواند فرصتی برای گفت و گو برای حل مسائل كشور باشد و یا به تهدیدی برای از هم گسیختگی اجتماعی مبدل شود.
معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: ما نباید از نقد و اعتراض مردم نگران باشیم. پدیده دی ماه ۹۶ خسارت‌هایی ایجاد كرد اما منابعی هم در بر داشت. تقریباً همه شخصیت های سیاسی و ملی، حتی كسانی كه انتظار نداشتیم گفتند اعتراض حق مردم است و باید سخن مردم شنیده شود هرچند در برخی از اعتراض ها شعارها و حرف های بی ربط و غیر قابل قبولی ابراز شد.
وی با اشاره به اینكه باید هنگامی نگران شد كه اعتراضات به نفرت و كینه نسبت به نظام و مسئولان تبدیل شود، گفت: ما باید در مسیری حركت كنیم كه اعتراض را به رسمیت بشناسیم و برای این اعتراضات پاسخ تهیه كنیم تا مردم احساس كنند اعتراضشان توسط دولت شنیده می شود و مسئولان پاسخگو هستند..
دكتر جهانگیری با بیان اینكه دولت در حال تدوین دستورالعملی در این راستا است تا اعتراضات مردم در چارچوب قوانین مجال بروز پیدا كند، گفت: ما خود را مكلف می دانیم این اعتراضات را به رسمیت بشناسیم و البته برای آن پاسخ درخور داشته باشیم.
معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کرد: برای آنكه اعتراضات به كینه و نفرت مبدل نشود نیازمند ایجاد فضای گفت‌و‌گو میان نهادهای مدنی شناخته شده و مسئولان هستیم.

وی یادآور شد: مشكلات اقتصادی و اجتماعی كه امروز مردم را نگران و ذهن مسئولان را مشغول كرده است راه حل شان صرفاً تكنیكی و فنی نیست بلكه راهكار آن بدون تردید سیاسی است. به این معنا كه همه باید در كنار هم برای حل مسائل در یك صف قرار بگیریم.
وی خاطر نشان ساخت: نمونه این مسئله موضوع افزایش قیمت حامل های انرژی بود قطعاً برای اینكه این تصمیم بتواند اجرایی شود باید همه نهادها و مسئولان و حتی از ظرفیت و جایگاه رهبر معظم انقلاب برای گفت و گو با مردم و تشریح مسائل و دلایل این تصمیم گیری گفت و گو شود.
دكتر جهانگیری با اشاره به اینكه خوشبختانه وزارت كشور بدرستی بانی گفت و گو در كشور شده است، گفت: استانداران و فرمانداران بدرستی می توانند در این زمینه فعالیت كنند بدون تردید تقویت جامعه مدنی در مقطع كنونی تقویت نظام و دولت است.
معاون اول رئیس‌جمهور خاطر نشان ساخت: ما باید به مطالبات ، نظرات و خواسته های مردم توجه كنیم متاسفانه برخی طوری صحبت می كنند كه گویا از زمان انتخابات ریاست جمهوری ۴ سال گذشته است در حالی كه این اتفاق مهم چند ماه پیش رخ داد و مردم از میان همه شعارها و راهكارها به مشی دولت تدبیر و امید رأی دادند. برخی به دنبال شرایطی هستند كه مردم احساس كنند كه نمی توانند مطالباتشان را از طریق انتخابات دنبال كنند كه این امر ظلم به نظام است.
وی تصریح كرد: ما به عهدی كه با مردم بسته ایم پایبندیم و به مردم خیانت نخواهیم كرد. در این زمینه استانداران و فرمانداران باید شیوه كاری شان منشور حكمرانی باشد كه امیرالمومنین (ع) به مالك اشتر نوشتند.
دكتر جهانگیری با تاكید بر اینكه التزام به رای و خواست ملت یك توصیه صرف نیست بلكه یك برنامه است، گفت: دستگاه بزرگ دولت كه از رای ملت برخاسته و به مردم تعهد دارد باید خواست اكثریت ملت را كه دنبال اصلاحات و بهبود اوضاع كشور هستند پیگیری كنند. مردم باید احساس كنند مشكلاتشان از طریق نظام قابل حل است و نگرانی شان نسبت به آینده كاهش یابد. دولت باید ارتباطش را با ملت تقویت كند و به جامعه مطالبه گر و منتقد بدرستی پاسخ دهد.
وی خاطر نشان ساخت: شهروندان باید احساس كنند دولت مدافع حقوق اساسی آنهاست و درست نیست كه ارباب رجوع در مراجعه به یك اداره با برخوردهای ناصواب مواجه شوند به همین منظور منشور حقوق شهروندی در این دولت تدوین شد و در حال اجرا است.
دكتر جهانگیری گفت: حس دولت داری پیش نیاز هر اقدام توسعه ای است اگر این حس تضعیف شود شاهد آشفتگی، خودرایی و خودسری خواهیم بود كه مخل هر كار اجرایی در كشور است.
دكتر جهانگیری بار دیگر تاكید كرد: فرمانداران باید همسو و همراه با مردم به دنبال قانون گرایی ، عدم تبعیض در توزیع امكانات و مردم محوری باشند.
معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص مبارزه با فساد با اشاره به عدم فعالیت ستاد مبارزه با مفاسد در هفته های گذشته گفت: از اوایل سال ۹۷ با رویكرد جدیدی به موضوع مفاسد وارد خواهم شود. متاسفانه عده ای در كشور می خواهند مدیران را بدنام كنند و هر از چند گاهی به بهانه حقوق های نجومی و یا ثروت به آنها می تازند. به نظر من این شیوه،‌ شیوه درستی نیست البته در كشور فساد زیاد است اتفاقا فساد سیستمی در كشور وجود دارد و اتفاقا بعضی از كسانی كه خود آلوده هستند تلاش دارند كه با نشانی نادرست توجه ما را به جای دیگر منحرف كنند. ما فریب این آدرس های غلط را نخواهیم خورد. انشاءالله در این رابطه با كمك قوه قضاییه هم با فساد مصداقی مقابله خواهیم كرد و هم در حوزه پیشگیری كارهای جدی انجام خواهیم داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: مردم باید به راحتی به وزراء ، استانداران و فرمانداران دسترسی داشته باشند به همین دلیل بخشنامه ای صادر كردم تا مسئولان اجرایی كشور یك روز در هفته را برای ملاقات عمومی با مردم اختصاص دهند قطعا نتیجه این ملاقات ها فقط چند تصمیم برای حل مشكلات نیست بلكه اطمینان به مردم است كه می توانند در صورتی كه به آنها اجحاف شد مستقیم با مسئولان گفت و گو كنند.
دكتر جهانگیری از فرمانداران خواست به صورت جهادی و تمام وقت پای كار بایستند و با نظارت و پیگیری عملكرد سایر دستگاه های اجرایی به حل مشكلات همت بگمارند.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه های دولت برای سال ۹۷ گفت: در سال ۹۶ دستاوردهای قابل توجهی در همه بخش ها داشته ایم در حوزه سیاست خارجی با وجود آنكه رئیس‌جمهور آمریكا از روز نخست به دنبال برهم زدن برجام بود و از موقعیت هایی نظیر حوادث دی ماه نیز استفاده كرد تا دنیا را با خود همراه كند و حتی موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل برد اما كسی او را همراهی نكرد البته آنها ظلم بزرگی انجام می دهند چرا كه ما در این توافق نامه به دنبال حاكم شدن روح برجام بودیم و می خواستیم با هر كشوری كه اراده مان تعلق می گرفت همكاری كنیم. آمریكایی ها به دنبال این هستند كه فضای كار با ایران را مسموم كنند. به فضل الهی ما در سطح منطقه ای و بین المللی موفق بوده ایم. ما بیش از ۵۰ میلیارد دلار موافقت نامه و تفاهم نامه با دنیا نهایی كرده ایم و بیش از ۳۰ میلیارد دلار قرارداد فاینانس با كشورهای مختلف جهان امضاء كرده ایم و بیش از ۱۲ میلیارد دلار از آن بصورت پروژه تصویب شده و ال سی آن باز شده است.
وی ادامه داد: فضای منطقه نگران كننده است. ما شاهد وضعیت بغرنجی در یمن و سوریه و برخی مناطق خاورمیانه هستیم كه راهكار آن تفاهم و گفتگوی سیاسی در این كشورها است. ما با كشورهای آسیایی نظیر چین، روسیه و هند همكاری های خود را توسعه خواهیم داد.
كشورهای اروپایی خود راهكارهای مختلفی برای همكاری پیشنهاد داده اند، ایتالیا بیش از ۵ میلیارد دلار خط اعتباری به ما اختصاص داده و فرانسه نیز راهكارهای خود را در این زمینه ارائه كرده است.
دكتر جهانگیری با انتقاد از كسانی كه در كشور سیاه نمایی می كنند، گفت: گاهی اوقات آنقدر یك مفهوم منفی را تكرار می كنند كه همه فكر می كنند وضع كشور خیلی بد است. البته كسانی كه تا این حد فضای منفی را جلوه می دهند خدمت به كشور نمی كنند. واقعا هنر می خواهد كه كسی بتواند بهترین دستاوردهای كشور را به عنوان منفی ترین عملكرد وارونه نشان بدهد. اگر ۱۰ سال گذشته را به دو دوره ۵ ساله تقسیم كنیم و واكنش هایی كه برخی نسبت به این دوره را دارند بررسی نمائیم متوجه این سیاه نمایی ها می شویم. در ۵ سال اول سالی ۷۰ هزار شغل ایجاد شد، می گفتند خوب است اما در ۵ سال دوم كه به طور متوسط سالی ۴۷۰ هزار شغل ایجاد شده می گویند خیلی بد است. در سال ۹۱ تورم ۳۵ درصد بود می گویند خوب است اما تورم زیر ۱۰ درصد در امسال را می گویند بد است.
رشد اقتصادی منفی ۷ درصد در سال ۹۱ را می گویند خوب بود اما رشد ۱۲.۵ درصدی سال گذشته و حدود ۶ درصدی امسال را بد معرفی می كنند. می گویند اقتصاد دچار ركود است باید از آنها پرسید شما معنی ركود را می دانید، می توانید ركود را برای مردم توضیح دهید؟
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح كرد: ما قبول داریم با همه كارهایی كه انجام شده كشور در حوزه اقتصاد نیازمند تلاش بیشتر است تا مردم حس كنند اتفاقات خوب در حال رخ دادن است. مشخص است كه دولتی كه ۳ میلیون بیكار در سال ۹۲ تحویل گرفته است اگر امسال ۸۰۰ هزارشغل هم ایجاد كرده هنوز تعداد بیشتری در نوبت یافتن شغل باقی خواهند ماند.
وی ادامه داد: این تهدیدها و سیاه نمایی ها نتیجه خوبی ندارد و هم جهت با سخنان آمریكایی ها برای ناكارآمد نشان دادن نظام جمهوری اسلامی ایران است چرا كه شاخص های اقتصادی دولت مشخص است. خوشبختانه نظام و دولت ما كارآمد هستند و با برنامه از مشكلات عبور خواهند كرد.
دكتر جهانگیری گفت: دوره بدی بر كشور گذشت. من در ۴ سال اول به گوشه هایی از وضعیتی كه دولت را تحویل گرفتیم اشاره كردم كه توصیه شد در این باره سكوت كنیم و ما هم سكوت كردیم. خوب است امروز جواب كسانی را بدهند كه نامه می نویسند و همه اركان نظام را زیر سؤال می برند و در آن راهكار انقلابی میدهند و پیشنهاد برگزاری انتخابات زود هنگام و پرهیز از مهندسی انتخابات مطرح می كنند. وقتی طرف آن كارها را كرد و كسی جوابش را نداد و نگذاشتند جواب بدهیم حالا به صحبت های او جواب بدهند، چرا جوابش را نمی دهند؟
معاون اول رئیس‌جمهور در عین حال تصریح كرد : اگر لازم باشد در مقطعی جواب این صحبت ها را خواهیم داد و وضعیت گذشته را تشریح خواهیم كرد.
وی موتور حركت اجرایی كشور را استانداران و فرمانداران توصیف كرد و گفت: شرایطی ایجاد كنید كه مسئولین به دنبال شما بدوند استانداران باید كاری كنند كه هر هفته وزرا در استان های آنها بر سر پروژه ها باشند. باید تحركی جدی در كشور بوجود آوریم.
دكتر جهانگیری با اشاره به مطرح شدن طرحی برای رسیدگی ویژه و تحول در ۳۱ شهرستان كمتر توسعه یافته كشور، گفت: از وزیر كشور خواسته ام اگر تعداد این شهرستان ها به ۱۰۰ هم افزایش یابد اشكالی ندارد ، باید تلاش كنید و وقت بگذارید كه تحولی ویژه در آنجا رخ دهد؛، این امر شدنی است و من پای این موضوع ایستاده ام.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به پرداخت ۱۲ هزار میلیارد اعتبار برای توسعه روستایی در سال آینده گفت: این تسهیلات قابلیت ایجاد رانت دارد و باید فرمانداران تلاش كنند كه اعتبار به كسانی برسد كه آن را خرج اشتغالزایی و توسعه می كنند، باید سیاست كنترلی و نظارتی ایجاد شود اما این نظارت نباید به معنای قفل شدن كارها باشد. هر شهرستانی كه طرح بیشتری برای این اعتبارات داشته باشد سهم بیشتری هم جذب خواهد كرد. در غیر اینصورت اعتبار آنها به شهرستان های دیگر منتقل خواهد شد و به مردم نیز گفته شود كه اعتبار شهرستان به خاطر كم كاری مسئولان به جای دیگر واگذار شده است.
وی در انتهای سخنان خود به فرارسیدن عید نوروز و مسافرت مردم اشاره كرد و گفت: هنر د ر این است كه تلاش كنیم در جاده ها تلفات به حداقل ممكن برسد، فرمانداران نباید نسبت به مسافرانی كه به شهرشان می آیند بی تفاوت باشند. باید كاری كنیم كه این ایام به مردم خوش بگذرد و شادی و نشاط در كشور زیاد شود . بویژه آنكه در ماه های اخیر اخبار منفی و غم انگیزی نظیر حوادث كشتی سانچی و سقوط هواپیما داشتیم.
دكتر جهانگیری تاكید كرد : برنامه ریزی خوبی برای جلوگیری از افزایش قیمت كالاهای اساسی و ضروری در ایام نوروز انجام شده و دولت علاوه بر تامین میوه و مایحتاج اصلی مردم اقدامات نظارتی ویژه ای انجام داده تا به مردم احجاف نشود و استانداران و فرمانداران باید مراقبت كنند كه كسی نتواند با افزایش غیر قانونی قیمت كالاها به مردم اجحاف كند.
پیش از سخنان معاون اول ریس جمهور دكتر رحمانی فضلی با اشاره به جایگاه استانداران و فرمانداران در تجلی اراده حاكمیت و دولت ، بخشی از چالش ها و تهدیدهای داخلی و خارجی كشور را تشریح كرد و بر رایزنی و تبادل نظر در این همایش به منظور یافتن راهكار برای عبور از مشكلات و موانع تاكید كرد.

انتهای پیام

captcha