کد خبر: 3700379
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۱
یک کارشناس رسانه:

آوینی خوب، آوینی زنده نیست!

گروه هنر ــ محمدصادق دهنادی گفت: برخی از مسئولان فرهنگی آوینی را دوست دارند که زنده نباشد تا برایش سالگرد بگیرند، و الا آوینی که زنده باشد تا از آنها انتقادات تند و برنده کند به هیچ وجه مطلوب نظرشان نیست!

نوروز، کنشلو، 6 /////آوینی خوب، آوینی زنده نیست!

محمدصادق دهنادی کارشناس رسانه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا، درباره جایگاه مفهوم انقلاب در سینما اظهار کرد: 20 فروردین به نام هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است. در کنار این نامگذاری ما دیدار هنرمندان با رهبر معظم انقلاب را هم داریم که هر ساله برگزار می‌شود. در دیدار سالیانه هنرمندان با رهبر معظم انقلاب، ما توجه ایشان را به عالم هنر مشاهده می‌کنیم. نکته‌ای که نشان از اهمیت و جایگاه فرهنگ و هنر در جامعه دارد. نکته دیگری که درباره این نامگذاری وجود دارد به جایگاه شهید آوینی در عالم هنر مربوط می‌شود، زیرا 20 فروردین سالروز شهادت سید شهید اهل قلم نیز است.

وی افزود: درباره شهید آوینی و جایگاهش در عالم هنر باید بگویم به نظر عده‌ای بهترین شهید آوینی، آوینی است که در دنیا حضور نداشته باشد تا آنها برایش سالروز و مراسم بگیرند! والا آنها با آوینی که زنده باشد تا از آنها انتقاد کند، هیچ رابطه خوشی ندارند! مطلب دیگر این‌که متاسفانه هیچ یک از شاخصه‌هایی که مد نظر شهید آوینی بود در هنر وجود ندارد، وگرنه وضعیتی که بر هنر حاکم است، وجود نداشت.

این پژوهشگر ادامه داد: آوینی به شدت با سینمایی که در آن روشنفکری به شکل جشنواره‌پسند مطرح می‌شد، مخالف بود، چون باور داشت این نوع نگاه هیچ جایگاهی در اندیشه‌های اسلامی ندارد، البته باورهای اسلامی وی نیز تنها در ظاهر خلاصه نشده بود، بلکه اسلامی از دیدگاه وی کارساز بود که در آن اصلاح‌گری نقش و جایگاه اول را داشته باشد. برای همین در سینمای دینی این روزها، فکر و اندیشه آوینی جایگاهی ندارد!

رئیس فرهنگسرا معرفت ادامه داد: اندیشه آوینی این اجازه را به هیچ فرد یا گروهی نمی‌دهد تا بخواهد از مفاهیم دینی در جهت حفظ منافع مادی استفاده کند. پس طبیعی است کسانی که خواهان منفعت‌اندوزی از معانی مورد نظر هستند از سینمای دینی که آوینی مبلغ آن است، استقبال نمی‌کنند.

دهنادی تاکید کرد: هنر انقلابی زمانی رشد خواهد کرد که نگاه انقلابی نیز در آن حاکم باشد، برای همین یک نگاه خنثی که به همه اندیشه‌های اجازه نفوذ ‌می‌دهد، نمی‌تواند مبلغ آرمان‌های انقلاب باشد. مشکل دیگری که باعث شده سینمای انقلاب نتواند رشد مطلوبی داشته باشد، محافظه‌کاری‌هایی است که در حوزه هنر وجود دارد. این محافظه کاری‌ها نیز عمدتاً نشئت گرفته از تعارفاتی است که مدیران وقت با هم دارند.

این کارشناس هنری با تاکید بر این‌که هنر انقلاب باید توسط هنرمند انقلابی تبلیغ شود، گفت: امروز برخی از هنرمندان به اسم نقد اجتماعی کارهایی تولید می‌کنند که انقلاب را زیر سوال می‌‌برد، پس نباید انتظار داشته باشیم، هنر انقلاب به واسطه چنین آدم‌های به جهانیان معرفی شود. هنر انقلاب، فردی را می‌خواهد که دغدغه انقلاب دارد و برای برافراشتن پرچم انقلاب علاوه بر دغدغه، همت نیز دارد.

وی با بیان این‌که هنرمند انقلابی خود را بدهکار انقلاب می‌داند، تاکید کرد: هنرمند انقلابی از دیدگاه من کسی است که خود را بدهکار انقلاب می‌داند، زیرا این امکان را پیدا کرده تا در عالم هنر رشد کند. این شرط متاسفانه در سال‌های اخیر آنچنان که باید جایگاهی شایسته در هنر ندارد، حتی می‌توان گفت در شرایط فعلی عده‌ای بسیاری خود را طلب کار انقلاب نیز می‌دانند! این مسئله نیز به هیچ وجه برای هنر کشورمان خوشایند نیست.

دهنادی در انتها تاکید کرد: راهکاری که به نظرم می‌رسد تا هنر به سمت آرمان‌های انقلاب متمایل شود این است که، فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با هنرمندان به صورت جز به جز مورد بررسی قرار گیرد تا از تمام نکته‌هایش در سیاست‌گذاری‌های هنری سود برده شود، والا اگر بخواهیم تنها در حرف مبلغ انقلاب اسلامی باشیم وضعیت هر روز بیشتر به سمت دوری از آموزه‌های دینی و انقلابی سوق پیدا خواهد کرد.

گفت‌‌و‌‌گو از داود کنشلو

انتهای پیام

captcha