کد خبر: 3700692
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۹
ابراهیم رزاقی:

وصول مطالبات معوق اولویت نظام بانکی در سال جاری است

گروه اقتصاد ــ استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران عنوان کرد: اولین کاری که نظام بانکی در سال 97 باید انجام دهد این است که تمام طلب‌های خود را نه از فقرا بلکه از بدهکاران کلان بگیرد.

ابراهیم رزاقی، کارشناس مسائل اقتصادی، در گفت‌وگو با ایکنا، به بیان دیدگاه خود درباره اولویت‌های نظام بانکی در سال 97 پرداخت و اظهار کرد: بانک‌ها نقش مهمی در توسعه صنعتی بر عهده دارند اما در کشور ما به مسیری رفته‌اند که اقتصاد را به بی‌راهه کشانده‌اند؛ به این علت که هیچکدام از مسئولان ایراد بنیادی به نظام بانکی نمی‌گیرند.

وی ادامه داد: بانک‌ها باید منافع فقرا و بیکاران را در نظر بگیرند و چنین تغییراتی در نظام بانکی امکان‌پذیر است، به شرطی که مدیر ساده‌زیست و وظیفه‌مند در رأس چنین سیستمی قرار گیرد در غیر این صورت اگر مدیران را از افراد صالح و خدمتگزار انتخاب نکنیم، امکان ندارد که نظام بانکی بتواند به خوبی وظایف خود را انجام دهد.

این استاد بازنشسته دانشگاه تهران عنوان کرد: اولین کاری که نظام بانکی باید انجام دهد این است که تمام طلب‌های خود را نه از فقرا بلکه از بدهکاران کلان بگیرد. چنین اقدامی بر روی بخش مسکن هم تأثیر خواهد گذاشت و قیمت این بخش را کاهش می‌دهد.

رزاقی اظهار کرد: هر کسی که وامی را دریافت می‌کند نسبت به این تسهیلات دارای مسئولیت است؛ چراکه قرار بر این نیست که هر کس وامی را دریافت کرده و هر زمان که مایل بود پس دهد و یا اساسا پس ندهد، بلکه این وام برای کمک به تولید و اشتغال داده شده است اما برخی افراد آن را صرف سودجویی خود کرده‌اند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، همه کسانی‌که در نظام بانکی دست به فساد می‎زنند باید تحت تعقیب قضایی گیرند. همچنین نرخ تورم را باید خود بانک حساب کند و نرخ سود را براساس آن تورم پرداخت کند. از سوی دیگر، بانک باید خود را امین سپرده‌گذاران بداند و در نتیجه سرمایه مردم را در جاه‌هایی استفاده کند که سود بیشتری در پی دارد.

این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: البته الان بیشترین سود در فعالیت‎های غیرتولیدی است اما باید کاری انجام دهیم که فعالیت تولیدی، سود بیشتری در پی داشته باشد که هم رونق اقتصادی را شاهد باشیم و هم اینکه بانک‌ها بتوانند سودی را کسب کنند.

رزاقی در پایان عنوان کرد: با چنین اقدامی، از شکل‌گیری اشرافیت هم ممانعت به عمل خواهد آمد و از سوی دیگر بانک می‌تواند به علاقه‌مندان به تأسیس کسب و کارهای کوچک کمک کند تا بتوانند فعالیت مفیدی انجام داده و به رونق اقتصادی کمک کنند و به عامل اصلی افزایش تولید تبدیل شوند؛ البته در این زمینه هم نیازمند نظارت لازم هستیم.

 انتهای پیام

captcha