به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی، در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، 10 فروردین ماه ضمن سفارش مردم به تقوا و در نظر داشتن خداوند در تمامی مراحل زندگی گفت: مقام معظم رهبری در روز اول فروردین در سخنان خود به موضوعات مهمی اشاره کردند که حیف میدانم آنها را بیان نکنم. در وهله اول از مردم بابت حفظ شعارهای اصلی انقلاب که استقلال، آزادی، عدالت و تحقق اهداف دین بود تشکر کردند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مردم در حفظ شعارهای انقلاب موفق بودند، تصریح کرد: رهبر انقلاب در سخنان خود اشاره کردند که کشور ایران پیش از انقلاب چه وضع بدی داشت. ما تماماً زیر سلطه استکبار و کشورهای خارجی بودیم و حتی در مقطعی کشور ایران ما بین نظامهای استکبار تقسیم شده بود. من به آنهایی که به دروغ میگویند آزادی نیست میگویم بیانصاف نباشید در کشور ما انسانها میتوانند آزادانه سخن بگویند.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: رهبر انقلاب در رابطه با عدالت بیان کردند که کارهای زیادی مانده اما کارهای بسیاری هم صورت گرفته است. ایشان به ظرفیت بالای کشور اشاره کردند و فرمودند باید از این ظرفیتها استفاده شود. در کشور ۱۰ میلیون جوان فارغ التحصیل و ۴ میلیون جوان در حال تحصیل داریم که ظرفیتهای خوبی برای استفاده و رشد کشور هستند.
موحدی کرمانی در رابطه با خرید کالای ایرانی افزود: رهبر انقلاب در خصوص خرید کالای ایرانی تأکید کردند این خرید کالای داخلی است که اقتصاد ایران را تامین میکند. به حرکت درآوردن چرخهای تولید داخلی به جای تولید خارجی از ملزومات است. خریدار اگر کالای خارجی بخرد به اقتصاد دیگر کشورها کمک میکند و اگر کالای داخلی بخرد به اقتصاد داخلی کمک کرده است. مسئولان تولید باید کیفیت کالا را بالا ببرند تا بتوانند با کالای خارجی رقابت کنند چراکه در چنین شرایطی خرید کالای خارجی از رونق خواهد افتاد. اما در وهله اول این مسئولین هستند که باید شرایط به رونق افتادن چرخه تولید داخلی را فراهم کنند در آن صورت است که میتوان از مردم انتظار داشت.
به گزارش ایکنا موحدی کرمانی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران ضمن دعوت نمازگزاران به تقوای الهی گفت: آنان که تقوا داشته باشند به بنبست نمیرسند و خداوند به برکت تقوا راه خروج از از آنرا میگشاید. همچنین هر کس به خداوند تکیه کند و سخنان او را باور داشته باشد، او به مشکلات آن شخص رسیدگی و آنها را حل و فصل میکند.
وی ادامه داد: در آستانه ولادت حضرت امیرالمومنین(ع) هستیم و لازم است درباره امامت و جایگاه آن چند جملهای را مطرح کنم. در واقع امامت منصب الهی است و جایگاهی نیست که مردم رأی بدهند و امام معصوم را انتخاب کنند؛ چون امامان معصوم ما از طرف خداوند انتخاب میشوند و اوست که میداند چه کسی شایسته این مقام است و لذا خالق یکتا کسی را به این مقام منصوب میکند که قادر باشد نیاز مردم را درک کند و توانایی برطرفسازی آنها را داشته باشد.
موحدی کرمانی یکی از نیازهای بشریت را تبیین موضوعات علمی دانست و در این باره تصریح کرد: نیاز به تبیین موضوعات علمی از ضروریات وجود امام معصوم است و کسی که بتواند باب علم رسول مکرم اسلام باشد، شایسته جایگاه امامت است. در واقع هرچقدر درباره فضایل حضرت امیر(ع) بگوییم کم است و آن کسانیکه زمانی فضایل ایشان را کتمان میکردند، امروز شاهد هستیم که دنیا سرشار از فضایل امام علی(ع) است. همچنین ما نیاز داریم تا بررسی کنیم که مدام میگوییم ما شیعه علی(ع) هستیم آیا واقعاً این ادعای صادقی است. مثلاً امامان معصوم ما به پیروانشان گفتهاند اگر کسی نماز را سبک بشمارد از ما نیست؛ پس نماز یکی از معیارهای سنجش شیعه بودن ما است.
وی در ادامه خطبه اول به منش رفتاری حضرت علی(ع) پرداخت و آنها را نام برد و افزود: توجه به عدالت اولین سیره رفتاری امام علی(ع) است و در این رابطه سعی میکردند که بیتالمال را به صورت عادلانه تقسیم کنند تا به استفاده همه برسد و همچنین در این خصوص توقعات بیجا را رد میکردند و حتی اگر جنگی مثل جنگ جمل راه میافتاد هرگز تسلیم خواستههای طلحه و زبیرها نمیشدند. لذا از مجلس و دولت انتطار داریم که در ارتباط با تخصیص و استفاده از بودجه حساس باشند و عادلانه رفتار کنند چون این بودجه همانند خونی است که در بدن انسان جریان دارد.
خطیب موقت جمعه تهران اضافه کرد: همچنین در حوزه عدالت، موضوع احترام دارای جایگاه بالایی است و علاوه بر آن باید با مردم از سر تواضع رفتار کرد و حتی اگر در جمعی هستیم نگاهمان به افراد از دید عدالت و تساوی طلبی باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نصح و تعلیم را از دیگر سیره امیرالمومنین(ع) دانست و تصریح کرد: نصیحت برای حضرت علی(ع) دارای جایگاه والایی بود. حتی وقتی حضرت در بستر شهادت بودند و یا به مالک اشتر نامه مینوشتند و یا حتی در جنگ نهروان از نصیحت غفلت نکردند. بنابراین باید بررسی کنیم که پدران و مادران امروز چقدر به نصیحت اهمیت میدهند و چقدر فرزندان خود را نصیحت میکنند و اگر ما امروز مشاهده میکنیم که آمار طلاق افزایش یافته به خاطر غفلت از نصیحت است.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز توجه ویژه حضرت علی(ع) به جهاد را از دیگر فضایل رفتاری ایشان نام برد و در این باره افزود: به برکت جهاد است که مردم از سلطه داخلی و خارجی رهایی مییابند و در امان خواهند ماند و در این خصوص باید جهاد را از منظر امیرالمومنین(ع) بررسی و مطالعه کنیم.
وی در پایان خطبه اول جرأت ایستادگی در برابر فتنه گران را جزئی از سیره حضرت علی(ع) دانست و گفت: خوارج از جمله فتنه گرانی بودند که حضرت با جدیت با آنها مقابله کرد و خوارج گروهی بودند که صبح تا شب نماز میخواندند و گریه میکردند اما در برابر امام معصوم در همراهی با معاویه جنگ صفین را به راه انداختند. اما بعد از پایان جنگ صفین عدهای به حضرت گفتند که خدا را شکر ریشه فتنه گران را سوزاندیم اما ایشان در پاسخ گفتند که این ریشه سوزانده نخواهد شد و ادامه خواهد یافت که امروز شاهد هستیم داعش همان گروهی است که دنباله روی خوارج هستند.
انتهای پیام