کد خبر: 3703727
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۶
حجت‌الاسلام حسینی بیان کرد:

سه برابر شدن مهمانان خارجی در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران / معرفی برگزیدگان بخش مردمی / برگزاری جشنواره ادبی قرآنی

گروه مسابقات ــ رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه مهمانان خارجی این دوره از مسابقات نسبت به دو سال قبل سه برابر شده است، به برگزاری جشنواره ادبی قرآنی در حاشیه این مسابقات و نیز انتخاب برگزیدگان بخش مردمی در سی و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

سه برابر شدن مهمانان خارجی در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران / معرفی برگزیدگان بخش مردمی / برگزاری جشنواره ادبی قرآنی

به گزارش ایکنا، اولین برنامه افق رادیو قرآن در سال 97 امروز شنبه 18 فروردین‌ماه با موضوع سی و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران و با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به روی آنتن رفت.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه باعث افتخار است که مسابقات بین‌المللی قرآن در ایران مصادف با بهار طبیعت شده است، گفت: امیدواریم همزمان شدن بهار طبیعت و بهار قرآنی آغاز سال پر برکتی را به مردم عزیز قرآن دوست ایران نوید دهد. به لطف خداوند متعال با زحماتی که همکاران من در سازمان اوقاف و مرکز امور قرآنی متحمل شده‌اند، تلاش شده است تا از ظرفیت مسابقات استفاده بهینه‌ای صورت بگیرد. این تلاش خصوصا‌ً در دو سال گذشته که دستگاه‌های دیگر هم در برگزاری مسابقات مشارکت داشته‌اند، بیشتر شده است.
حسینی با اشاره به اینکه مسابقات امسال در پنج بخش آقایان، بانوان، طلاب، دانشجویان و نابینایان برگزار می‌شود و نمایندگانی از 83 کشور دنیا حضور دارند، افزود: مراسم افتتاحیه این رقابت‌ها ساعت 17 روز پنج‌شنبه 30 فروردین‌ماه است و رقابت‌ها نیز از صبح روز جمعه 31 فروردین‌ماه آغاز می‌شود.
وی در مورد رشته‌های این مسابقات نیز، تصریح کرد: در بخش‌های آقایان، نابینایان، دانشجویان مسابقات در رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم برگزار می‌شود، در بخش بانوان نیز رقابت‌ها تنها در رشته حفظ کل قرآن کریم است و در بخش طلاب علوم دینی امسال رشته خطابه اضافه شده و مسابقات این بخش در سه رشته برگزار می‌شود. رشته خطابه در قالب سخنرانی است و هفت موضوع و محور در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفته است تا بر اساس آن در رقابت حضور داشته باشند. از دیگر ویژگی‌های بخش طلاب این است که رقابت رشته‌های قرائت و حفظ کل در این بخش به همراه تفسیر خواهد بود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش دیگری از این گفت‌وگو به دیدار مدیران سازمان اوقاف با تعدادی از مراجع عظام تقلید در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: روز پنج‌شنبه هفته قبل رئیس سازمان اوقاف و چند نفر از مدیران این سازمان در محضر مراجع عظام تقلید حضرات آیات سبحانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، علوی گرگانی و جوادی آملی حضور یافتند. این دیدارها بسیار پر خیر و برکت بود.
حسینی بیان کرد: ما هر سال چند نوبت به محضر مراجع تقلید می‌رویم. با توجه به این که هر کدام از مراجع عظام تقلید سال‌های زیادی از عمر پربرکت خود را در راه نشر معارف قرآن صرف کرده‌اند، وقتی انسان پای فرمایشات آنها می‌نشیند دغدغه‌ها و توصیه‌هایی که دارند بسیار کاربردی به نظر می‌رسد.
رئیس مرکز امور قرآنی در مورد مطالبات مراجع تقلید در این دیدارها نیز گفت: از مواردی که اغلب مراجع تقلید بر روی آن اتفاق نظر داشتند این بود که برگزاری مسابقات قرآن در ایران یک پاسخ عملی به آنهایی که موضوع عدم پرداختن ایران و تشیع به قرآن را دست آویز می‌کنند، است. حضرات آیات بسیار خرسند بودند و خوشحالی جهت برگزاری مسابقات قرآن در چهره و کلمات و فرمایشات آنها موج می‌زد. در برخی از دیدارها تکالیفی بر عهده ما می‌‌گذارند و سال بعد آن را مطالبه می‌کنند. به عنوان مثال سال گذشته آیت‌الله العظمی نوری همدانی تأکید داشتند که علاوه بر حفظ و قرائت باید بر روی حفظ موضوعی قرآن کریم کار شود و به موضوعات مختلف پرداخته شود. آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی هم بر انعکاس بیشتر این مسابقات تأکید داشتند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه و در پاسخ به سوالی در مورد میزان هماهنگی و همکاری‌های برگزار کنندگان مسابقات با نمایندگان ایران در این رقابت‌ها، گفت: ما برای شرکت کنندگان کشورمان حق میزبانی قائل هستیم و شاید یکی از دلایلی که باعث شده تا کمتر با نمایندگان کشورمان برای حضور در مسابقات ارتباط برقرار کنیم به این علت بوده است که احتمال داده‌ایم در جریان آخرین اطلاع‌رسانی‌ها در مورد مسابقات قرار گرفته‌اند.
حسینی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا کمتر به بازدید از مسابقات بین‌المللی قرآن در دیگر کشورها می‌پردازد، افزود: در گذشته برخی مسابقات را رفته‌ام اما در این سال‌ها که در مرکز امور قرآنی حضور داشته‌ام به دلیل حجم بالای فعالیت‌ها کمتر فرصت حضور در مسابقات دیگر کشورها را به دست آورده‌ام. ما پرونده عظیمی برای مسابقات ملی باز کرده‌ایم در کنار آن مسابقات بین‌المللی و به طرح‌های دیگری همچون تربیت حافظان قرآن، موقوفات قرآنی و ... ورودهایی داشته‌ایم، بر همین اساس مجال کافی برای حضور در مسابقات دیگر کشورها نبوده است. احتمال اینکه امسال از مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی بازدیدی داشته باشم، وجود دارد.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به اینکه حضور نمایندگان 83 کشور در این مسابقات، عدد فوق‌العاده‌ای است، گفت: بیشترین شرکت کننده در مسابقات بین‌المللی قرآن مربوط به بخش آقایان است که 86 شرکت کننده شامل 40 قاری و 46 حافظ کل قرآن کریم است. همچنین در این دوره شاهد بانوانی از 28 کشور دنیا هستیم. در بخش روشندلان نیز 31 نفر و در بخش طلاب هم 67 نفر در مسابقات حضور دارند. همچنین در بخش دانشجویان نیز 44 نفر حضور دارد. ما در سال های قبل تنها شاهد برگزاری مسابقات در بخش آقایان بودیم اما اکنون در بخش‌های مختلف برگزار می‌شود که مشارکت بیش از 300 نفر را در بر می‌گیرد و از این حیث با دو سال قبل تعداد مهمانان بیش از سه برابر شده است.
حسینی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد زمانبندی برگزاری مسابقات، افزود: رقابت‌ها از روز 31 فروردین‌ماه در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار می‌شود. زمان برگزاری مسابقات در نوبت صبح از ساعت تا 13 و در نوبت بعدازظهر از ساعت 16 تا 20 خواهد بود. مرحله مقدماتی در نوبت صبح چهار روز برگزار می‌شود که شامل مسابقات آقایان و روشندلان است. در نوبت بعدازظهر نیز تا یکم اردیبهشت ماه مرحله مقدماتی و از دوم نیز مرحله نهایی آغاز می‌شود؛ مرحله نهایی تا روز چهارم ادامه دارد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه مکان برگزاری مسابقات بخش بانوان در یکی از سالن‌های همایش هتل ارم است، اذعان کرد: ما دوست داشتیم مسابقات در یک مکان باشد اما با توجه به ساخت و ساز در مصلی این امکان به صورت کافی موجود نبود. با توجه به اینکه یکی از فعال‌ترین کمیته‌های این دوره از مسابقات کمیته مدعوین است، خدماتی را برای حضور مردم در سالن مسابقات در نظر گرفته‌ایم. در مدت چهار سال حضور در مرکز امور قرآنی، هیچگاه کمیته مدعوین به اندازه امسال فعال نبوده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد اختصاص یا ساخت یک مکان که ویژه برگزاری مسابقات قرآن باشد، گفت: این موضوع جدید نیست و در داخل سازمان اوقاف از دهه 60 این موضوع مطرح شده است که به دلایل مختلف به صورت جدی به آن پرداخته نشد. به خاطر دارم در اولین جلسه ستاد عالی مسابقات در سال 94 این موضوع توسط معاون وقت قرآن و عترت وزیر ارشاد مجدد مطرح و بررسی شد و جزء مصوبات آن جلسه بود. اخیراً نیز صحبت‌هایی در این زمینه صورت گرفته است. این یک اقدام ضروری است، ما البته دوست داریم از ظرفیت‌هایی که در کشور هست استفاده کنیم و اگر مجموعه‌های فرهنگی وجود دارد حاضر هستیم آنجا را تجهیز کنیم.
حسینی همچنین در ادامه صحبت‌های خود در این گفت‌وگو در مورد افزایش نقش مردم در مسابقات قرآن در این دوره نیز بیان کرد: طی سال‌های اخیر تلاش شده است بحث مدیریت هنری و کارگردانی مسابقات مستقر شود. امسال هم یک کارگردانی توانمند را شاهد خواهیم بود. در بحث مشارکت مردم نیز یکی از طراحی‌هایی که از ماه‌ها قبل در نظر گرفته شده است مشارکت مردم در انتخاب برگزیدگان مردمی است تا همانگونه که از منتخب داوران تجلیل می‌کنیم، افرادی که از دیدگاه مردم تلاوت مطلوبی داشته‌اند نیز انتخاب شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه امسال به عنوان حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است، همکاران ما پیگیر هستند تا مجموعه‌هایی که توانمندی دارند، بخشی از جوایز مربوط به بخش مردمی را متقبل شوند و ما نیز در بحث اطلاع رسانی آنها را کمک خواهیم کرد.
رئیس مرکز امور قرآنی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد نحوه دعوت از قاریان یا گروه‌های تواشیح برای اجرا در صحن مسابقات، گفت: در آستانه مسابقات فراخوانی را رسماً اعلام کرده و از گروه‌هایی که آمادگی دارند کارهای فاخری ارائه دهند خواسته‌ایم تا آثار خود را ارسال کنند و مورد داوری برای اجرا در صحن اصلی مسابقات قرار بگیرند. علاوه بر این برخی از گروه‌ها نیز هستند که طراز مسابقات هستند، اینها نیز جزء مجموعه‌هایی هستند که بر اساس یک جدول سهمیه بندی شده برای اجرای در صحن مسابقات دعوت می‌شوند.
حسینی همچنین به دیدار سال گذشته شرکت کنندگان در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در آن دیدار فرمودند از قالب‌های دیگر هم مانند شعر و ادبیات برای نشر معارف قرآنی استفاده کنیم. بر همین اساس و با پیگیری رئیس سازمان اوقاف، یک جشنواره ادبی را در حاشیه مسابقات خواهیم داشت. در این جشنواره تعدادی از شعرای کشورهای مختلف در حوزه مسائل قرآنی سروده‌هایی را ارائه خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به نظرسنجی‌هایی که طی سال‌های اخیر و بعد از برگزاری مسابقات توسط مراکز معتبر صورت می‌گیرد اشاره و اظهار کرد: علاوه بر نظرسنجی‌هایی که در کمیته ارزیابی در سه سال گذشته صورت گرفته است، توسط مراکز معتبری همچون ایسپا و مرکز افکارسنجی صداوسیما، در پنج سطح و به صورت گسترده از مردم نظرسنجی صورت می‌گیرد. این نظرسنجی‌ها در تصمیم‌گیری‌هایی که هر سال برای مسابقات داریم بسیار موثر بوده است. به عنوان مثال در سالی که مسابقات در سالن اجلاس برگزار شد، در نظرسنجی‌ها مشخص شد که تنها پنج درصد مردم برای اولین بار در سالن مسابقات حضور یافته‌اند، بعد از اینکه مسابقات به مصلی آمد این رقم به 50 درصد رسید. زمان برگزاری مسابقات در ساعات خاص نیز خروجی همین نظرسنجی‌ها هست.
حسینی بیان کرد: امسال در حاشیه مسابقات نمایشگاهی در ورودی سالن برگزاری در نظر گرفته شده است، همچنین بخش ویژه کودکان هم در نظر گرفته شده، علاوه بر آن فروشگاه‌های محصولات و آثار فاخر قرآنی نیز در حاشیه مسابقات دایر است و در ایام برگزاری مسابقات شاهد مشاوره‌های قرآنی نیز خواهیم بود. امدیواریم این خدمات بتواند فضای خوبی برای خانواده‌ها فراهم کند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در پایان در مورد داوران این دوره از مسابقات عنوان کرد: حدود دو سوم داوران غیر ایرانی هستند، داوران خارجی این دوره از مسابقات از کشورهایی همچون عراق، اردن، تونس، ترکیه، لبنان، برونئی، کویت، سودان، افغانستان پاکستان، مصر، اندونزی، اردن، و الجزایر حضور دارند.

انتهای پیام

captcha