کد خبر: 3705051
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۶

نگاهی به عملکرد دارالقرآن ودجا در سال 96

گروه فعالیت‌های قرآنی ـ گزارشی اجمالی از فعالیت‌های دارالقرآن وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طی سال گذشته ارائه شد.

مجید گلشادی، مدیر دارالقرآن وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به گزارشی از فعالیت‌های این مرکز در سال 96، اظهار کرد: برنامه‌های آموزشی سال گذشته این دارالقرآن در مدارس قرآنی، مراکز آموزش غیرحضوری، مهدالرضا‌ها و شهرک‌های مسکونی و ادارات عقیدتی ـ سیاسی وزارت دفاع به صورت جامع و گسترده برنامه‌ریزی و از ابتدای سال انجام شد.
وی ادامه داد: 15 مدرسه قرآنی در سطح کشور به صورت دو ترم بهاره و پاییزه خانواده‌ها اقدام به ثبت‌نام می‌کنند که نزدیک به 15 هزار نفر در مجموع دو ترم در این مدارس نام نویسی می‌کنند. همچنین مراکز غیرحضوری و تلفنی این وزارت در اقصی نقاط کشور اقدام به آموزش علاقه‌مندان می‌کنند و برای افرادی که امکان دسترسی شهرک‌ها و این مراکز آموزشی را ندارند، مربی با سرفصل‌های یکسان از مرکز طی تماس اقدام به آموزش‌ها می‌کنند که حدود 13 هزار نفر آموزش دیده شدند.
گلشادی بیان کرد: آموزش قرآن به خردسالان پیش از دبستان نیز از دیگر بخش‌‌های آموزشی مؤسسه است که در 13 مهد‌الرضای قرآن در شهرک‌های مسکونی انجام شد که بالغ بر هزار خردسال قرآنی آموزش‌ها را فرا می‌گیرند. درهمین راستا دوره‌های تربیت مربی قرآن چه در مدراس قرآنی و چه در مهدالرضاها برگزار می‌شود که اسفندماه گذشته دومین دوره تربیت مربی مهدالرضا در مدرسه قرآنی قشم برگزار شد.
مدیر دارالقرآن وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اضافه کرد: همچنین دوره تربیت مربی مهد‌الرضا اول اردیبهشت‌ماه در شیراز و 15 اردیبهشت‌ماه در مشهد مقدس برگزار می‌شود و نزدیک به هزار نفر تاکنون این دوره‌ها را طی کرده‌اند و از مزایای این دوره می‌توان به این اشاره کرد که علاوه بر آموزش روخوانی و روان‌خوانی و تجوید، روش تدریس قرآن به خردسالان و افراد بیسواد باید از سوی فراگیران انجام شود و پس از توانمندی به عنوان مربی در مهد‌های تحت پوشش وزارت دفاع و یا مهدهای خارج از وزارت دفاع مشغول به فعالیت می‌شوند.
وی تصریح کرد: علاوه بر آموزش‌های قرآنی در رشته‌های مختلف روخوانی، روان‌خوانی، فصیح‌خوانی، تجوید، حفظ، تفسیر و تدبر انجام می‌شود، سبک زندگی قرآنی و بخش عترت‌شناسی یکی از مقولاتی است که به صورت جدی سرلوحه کارها است، به همین منظور کتاب تدبر در قرآن الهی‌زاده به عنوان سرفصل آموزشی، در همه مراکز آموزشی مد نظر قرار گرفت.
گلشادی با اشاره به رویکرد برنامه‌های امسال، بیان کرد: در بحث عترت شناسی و نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه و ادعیه منتخب مفاتیح به صورت کاربردی ویژه کارکنان و خانواده‌ها آموزش داده داده می‌شود.
وی عنوان کرد: در رشته حفظ قرآن کریم بیش از 10 هزار نفر از کارکنان و خانواده‌ها در اجزاء مختلف مشغول به حفظ هستند که 300 نفر به حفظ کل نائل می‌شوند و در حال حاضر دوره‌های تثبیت و مرور را سپری می‌کنند.
گلشادی بیان کرد: بخش مسابقات در وزارت دفاع دو سال یکبار است به گونه‌ای که یکسال مسابقات قرآن ویژه خانواده‌ها و سالی دیگر ویژه کارکنان است و امسال نیز به صورت گسترده در سطح کارکنان در رشته‌های گوناگون در نظر گرفته شده است که این مسابقات از مردادماه در تمامی رده‌های وزارت دفاع مسابقات انجام می‌شود و مرحله نهایی آن در آذرماه در سطح وزارت دفاع برگزار می‌شود و نفرات منتخب برای نیروی مسلح معرفی خواهند شد.
وی ادامه داد: در نظر داریم که طی سال جدید همایش قرآنی ویژه خردسال برگزار کنیم که بالغ بر هزار خردسال قرآنی که توانایی قرائت قرآن از رو به صورت دقیق دارند و یا حافظ قرآن هستند، همایش خردسالان قرآنی در سطح وزارت پیش‌بینی شده است. همچنین همایش مروجین نماز و خادمان قرآن نیز در نظر گرفته شده است که این دو انجام می‌شود.
مدیر دارالقرآن وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: در بخش محافل انس با قرآن نیز همزمان با اواخر اردیبهشت‌ماه که ماه مبارک رمضان آغاز می‌شود، پیش‌بینی کرسی‌های تلاوت و محافل انس با قرآن را در سطح وزارت دفاع داریم و همچنین در صددیم تا از قاریان مصری دعوت کنیم و طی تعامل نیروهای مسلح با دیگر محافل، هم قاریان ما در دیگر مجموعه‌ها و هم قاریان مجموعه‌های دیگر در محافل وزارت دفاع به اجرای برنامه بپردازند.
وی تأکید کرد: برنامه‌های قرآنی جز برنامه‌هاییست که در سطح وزارت دفاع جای خود را باز کرده است به گونه‌ای که هر روز کار خود را با تلاوت آیاتی از قرآن همراه با ترجمه و مفاهیم قرآن آغاز می‌کنند.
انتهای پیام

captcha