به گزارش خبرنگار ایکنا؛ در اولین روز شروع سیوپنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن، قاریان میهمان در اثنای برگزاری مسابقات به تلاوت قرآن پرداختند، وحید نظریان قاری ممتاز کشورمان، تلاوت اذانگاهی مغرب را برعهده داشت و پس از اجرای تلاوت، با حضور در غرفه خبرگزاری ایکنا به بیان نظرات خود پیرامون برگزاری این دوره از مسابقات پرداخت.
نظریان با اشاره به عدم ارتباط منسجم قاری و مستمع، حین اجرای تلاوت بهخاطر پراکنده بودن حاضران گفت: انسجام جمعیت در داخل سالن کم بود و میباست افرادی در بین جمعیت باشند تا با راهنمایی مردم از پراکنده شدن مستمعین جلوگیری کنند و تراکم جمعیت ایجاد کنند، مخصوصاً موقع تلاوت مجلسی که اسمش بیانگر آن است؛ مجلسی یعنی برنامه به مستمع نیاز دارد تا انرژی هم از طرف قاری به شنونده و هم بالعکس در جریان باشد تا خستگی برای هیچکدام ایجاد نشود.
وی در انتقاد دیگر خود نسبت به محل برگزاری مسابقات به اشکال در سیستم صوتی برنامه اشاره کرد و گفت: با وجود خرج و مخارج بسیاری که صرف مسابقات میشود و با اینکه این مسابقات هر سال بهتر از سال قبل برگزار میشود، اما متأسفانه سیستم صوتی که مسئله بسیار مهمی برای قاری است و اگر دچار مشکل باشد، مانند صندلی است که یک پایهاش مشکل دارد و اصطلاحاً کار را لنگ میکند. این را باید بگویم که سیستم صوتی خوب نبود و من در جایگاه تلاوت نمیتوانستم صدای خودم را خوب بشنوم و صدا حالت همهمه داشت و بم بود. ظاهراً دوستان دیگری هم که تلاوت داشتند از سیستم صوتی برنامه ناراضی بودند، همین مشکل در سیستم صوتی مزید برعلت خواهد بود تا قاری با وجود تمام تواناییهای خود نتواند برنامه صددرصدی خود را به اجرا دربیاورد.
این قاری بینالمللی، در پاسخ به این سؤال که در بین مکانهایی که تاکنون مسابقات بینالمللی قرآن در آن برگزار شده، کدامیک مناسبتر بوده پاسخ داد: مطمئناً اگر این سؤال را نه فقط از بنده، بلکه از هرکس دیگری بپرسید، تصدیق خواهند کرد که مکانی مانند سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برای برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن ارجح است، هم به دلیل امکانات موجود در آنجا و هم به دلیل وجهه بینالمللی مسابقات که مهمانان خارجی زیادی در آن حضور دارند، حتی سالن همایشهای برج میلاد که یکسال میزبان مسابقات کشوری اوقاف بود، پتانسیل بسیار زیادی برای این میزبانی دارد. حسینیه ارشاد نیز که بنده خاطرات زیادی از آنجا دارم که در سالهای گذشته مسابقات با شور و شعف خاصی در آنجا برگزار میشد محل بسیار خوبی برای برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن است. اما اگر قرار باشد مسابقات در همین مصلی برگزار شود، پس مسئولان برگزاری باید پژوهش و تحقیق زیادی را برای ارتقاء کیفی و کمی مسابقات انجام دهند، چون ما امسال شاهد آن هستیم که از مسابقات استقبال خوبی نشده است.
وی در ادامه افزود: من در محافل و مسابقات زیادی در خارج از کشور شرکت کردهام و با توجه به تجربهام میتوانم بگویم، استقبال مردمی از مسابقات کشورهای دیگر نظیر مالزی، واقعا دیدنی است، به حدی که جای سوزن انداختن در مراسم نیست. در کشور ما باید تحقیقی بشود تا ببینیم دلیل خلوت بودن مسابقات ما و عدم استقبال خوب مردم از مسابقات چیست؟ البته کمکاریهایی نظیر، تبلیغات ضعیف و ضعف رسانه ملی در زمینه تبلیغات قرآنی نیز مزید بر علت است.
نظریان با اشاره به محفلی که هفته گذشته در سلیمانیه عراق داشته، بیان کرد: در هفته قبل برای اجرای محفل قرآنی به سلیمانیه عراق دعوت شده بودم و چیزی که برای من خیلی جالب بود، تبلیغات رسانهای آنها برای یک محفل قرآنی بود که شبکههای تلوزیونی به تبلیغ یک محفل میپرداختند، تازه این فقط یک محفل بود، نه مسابقات بینالمللی! آنها مثل ما به شبکه قرآن اکتفا نمیکنند و برنامههای قرآنیشان را در تمام رسانهها تبلیغ میکنند، تا جایی که سالن چند هزار نفری محل برگزاری محفلی که قرار بود در آن تلاوت کنم، مملو از جمعیت بود و جای خالی پیدا نمیشد، اما در اینجا که مسابقات بین المللی است و بیش از70-80 نماینده از سرتاسر دنیا در آن شرکت میکنند، استقبال عمومی مردم ضعیف است و باید خیلی بیشتر از این جمعیتی که به مصلی آمده مردم شرکت کنند و انتظار میرود که سالن حداقل پر باشد، مخصوصاً الان که روزهای اول مسابقات است، باید انرژی و حضور مردم بیشتر باشد، ولی متأسفانه استقبال عمومی خوب نبوده و این موضوع باعث میشود تا در روزهای آخر مسابقات انرژی زیادی برای اجراکنندگان وجود نداشته باشد.
وی در ادامه صحبتهایش، کمتوجهی مسئولان را دلیلی بر کم شدن استقبال مردم نسبت به مسابقات قرآن دانست و گفت: احساس میشود که بهجز یک عده خاصی از مسئولان که متولی امور قرآنی کشور هستند، سایر مسئولان دغدغه قرآنی ندارند، زیرا اگر دغدغه کار قرآنی در کنار کارهای دیگر وجود داشته باشد، نتیجهای را غیر از این خواهیم دید، اما اینطور نیست، با اینکه سال به سال مراسم بهتر برگزار میشود، اما استقبال از آن رو به کاهش رفته، البته بهجز مسئولان، حضور خود جامعه قرآنی نیز کمرنگ است و باید ببینیم چرا به اینجا رسیدهایم.
وحید نظریان در آخر گفت: دعا میکنم، همه ما در این دنیا با قرآن مأنوس باشیم و با قرآن بمیریم و در آخرت نیز با قرآن محشور شویم.
گفتوگو از محمدرضا رجبی
انتهای پیام