کد خبر: 3707998
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۴
بابایی اعلام کرد:

کتابت قرآن مناسب مناطق سنی‌نشین

گروه ادب ــ مدیر مرکز طبع و نشر قرآن با اشاره به برپایی جلسه با دبیرخانه شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق اهل سنت افزود: قرآنی توسط کاتبان این مرکز کتابت شده است که برای عرضه در مناطق سنی‌نشین کشورمان مناسب است.

فردا// آماده‌سازی قرآن برای مناطق اهل تسنن/ توزیع 30 هزار نسخه

 
محمد بابایی، مدیر مرکز طبع و نشر قرآن در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره جلسه‌ای که با حضور ابراهیمی، نماینده دبیرخانه شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق اهل سنت و مسئولان مرکز طبع و نشر برگزار شد، گفت: در این جلسه علاوه بر معرفی فعالیت‌های انجام شده در این مرکز و دبیرخانه شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق اهل سنت، درباره زمینه‌های همکاری میان دو مجموعه، به ویژه تولید و چاپ قرآن کریم ویژه هموطنان اهل سنت صحبت و پیشنهادات و تبادل نظر لازم در این باره مطرح شد.
وی با اشاره به اینکه صحبت درباره چاپ قرآن و توزیع آن در مناطق اهل تسنن از جمله موضوعات مطرح در این جلسه بود، توضیح داد: در مناطق اهل سنت و بخشی از قسمت جنوب شرقی ایران، قرآن به خط هندی رواج دارد. همچنین در سیستان و بلوچستان وضعیت بر همین منوال بوده و آموزش‌ها نیز بر همین اساس صورت می‌گیرد.
بابایی افزود: در این نشست صحبت‌هایی در این باره صورت گرفت که قرآنی را که کاتبان دارالکتابه مرکز طبع و نشر تهیه کرده‌اند برای عرضه در این مناطق مناسب است. این قرآن می‌تواند نیاز اهل تسنن در غرب کشور را برطرف کند؛ این قرآن به خط نسخ عربی و اعراب‌گذاری مصری است.
وی ادامه داد: بر همین اساس قرآنی در قطع خشتی در دست آماده‌سازی است که در این باره نیز صحبت‌ها و جزئیاتی مطرح شد؛ البته قرار بر آن است که کار کارشناسی بیشتری روی این مصحف صورت بگیرد. مناطق اهل تسنن شامل غرب ایران، بخشی از کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی می‌شود که جمعیت بسیاری در آنجا زندگی می‌کنند و به غرب کشور معروف است. در شرق کشور نیز اهل تسنن عمدتاً در سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کنند که بخشی از خراسان را نیز شامل می‌شود. در شمال شرق کشور نیز منطقه گنبد را داریم. البته عمده تجمع اهل تسنن در دو منطقه یاد شده است.
بابایی در پاسخ به اینکه آیا قرآن یاد شده برای همه این مناطق قابلیت ارائه دارد یا خیر، عنوان کرد: این قرآن‌ها را می‌توان در مساجد مناطق یاد شده توزیع کرد که از قدیم ایجاد شده و جدیداً ساخته شده‌اند و نیازمند تجهیز شدن به قرآن کریم هستند. در این مساجد یا قرآن موجود نیست و اگر هست،‌ مندرس و فرسوده شده است و باید تعویض شود. حتی‌المقدور می‌توان توزیع قرآن در این مناطق را انجام داد تا در جلسات قرآنی و کلاس‌های آموزشی استفاده شود.
وی در این باره که آیا مرکز طبع و نشر پیش از چاپ قرآن هندی در سال گذشته، قرآن دیگری را تاکنون برای اهل تسنن چاپ کرده است یا خیر، اظهار کرد: قرآن مصری از این دست است که در خارج از کشور توزیع شد و برای داخل کشور نیز قرآن کم‌علامت را داشتیم که در مناطق اهل تسنن توزیع می‌شود. در عین حال درصدد برآمدیم که کار را تخصصی‌تر کنیم و برای هر منطقه قرآنی را پیش‌بینی کردیم که با آموزش در آن منطقه تناسب بیشتری داشته باشد.
انتهای پیام
captcha