مریم حسینلو، مدیر مؤسسه فرهنگی ـ قرآنی طلیعه نور کوثر شهریار در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، در خصوص دلایل گسترش مؤسسات قرآن پس از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: معتقدم مسائل مذهبی و قرآنی باید خودجوش باشد.
وی عنوان کرد: پیش از انقلاب کمبودهایی احساس میشد اما چون زمینه لازم برای تأسیس مؤسسات فراهم نبود نمیشد کاری را از پیش برد اما پس از انقلاب بهدلیل فراهم شدن زمینههای لازم مردم در این عرصه ورود پیدا کردند.
مدیر مؤسسه فرهنگی ـ قرآنی طلیعه نور کوثر شهریار با اشاره به بحث اربعین و حضور چند میلیونی مردم از کشورهای گوناگون در این راهپیمایی عظیم بدون هیچ هدایتگری و به صورت مردمی، بیان کرد: طی این راهپیمایی میبینیم که چگونه به صورتی مردمی بحث اسکان و همچنین تغذیه مردم و سایر موارد اداره میشود. هر کاری اگر مردمی و دلی باشد جواب خواهد داد و اشتیاق مردم و ورودشان در این راه موجب شد که موفق باشند. دولت میتواند در این زمینه کمک کند اما زمانی که مردم با اشتیاق و علاقه دنبال کار مذهبی را میگیرند موفق شدهاند و بالعکس افرادی که منتظرند ارگان و یا مسئولی بیاید و کاری را انجام دهد موفقیتی را در آن شاهد نیستیم.
حسینلو درخصوص میزان اتکای مؤسسات مردمی به بودجههای دولتی، اظهار کرد: باید بگویم اعتقادی به کمک دولت و بودجههای دولتی و حتی کمک خیران ندارم. رمز موفقیت مؤسسهام در کنار توکل به خداوند و برکت قرآن، این بود که هیچگاه به هیچ نهاد و خیری وابستگی نداشتهایم و همیشه سعی کردهایم با کارآفرینی و تدبیری که در زمینه خودکفایی مؤسسه طلیعه نور کوثر و همچنین دبستان و پیشدبستانی غیردولتی طلیعه کوثر بهکار بستهایم، سعی کردهایم مؤسسه را اداره کنیم.
مدیر مؤسسه فرهنگی ـ قرآنی طلیعه نور کوثر شهریار با تأکید بر اینکه کمکهای دولت اگر باشد، خوب است، عنوان کرد: اما انجام فعالیتهای وابسته به آنها به نتیجه نخواهد رسید. یکی از دلایل تأسیس مدرسه تحت نظارت مؤسسه این بود که هزینههای مؤسسه را از آن تأمین و جبران کنیم.
وی درخصوص تخصصی شدن مؤسسات قرآنی بیان کرد: تخصصی شدن مؤسسات و یا نشدن آن محاسن و معایبی دارد. از این نظر که اگر مدیر مجموعه بر روی یک فعالیت و رشته تمرکز میکند، میتواند زمینه موفقیت آن را رقم بزند اما این دلیل نمیشود که مؤسساتی که به صورت عمومی فعالیت میکنند، موفق نیستند اما زمانی که مجموعه خوب مدیریت و مسئولیتها به تفکیک مشخص شود و هر فردی با توجه به ظرفیت و پتانسیل و تخصصش فعالیت کند، میتواند موفق باشد.
حسینلو تصریح کرد: اگر مؤسسات عمومی باشند از این نظر خوب است که هر فرد در هر رشته که علاقهمند است، میتواند مؤسسه را براساس بُعد مسافت به منزلش، انتخاب کند و در آن دورهها حضور داشته باشد. اما در مقابل تخصصی شدن نیازمند برنامهریزی دقیق است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مؤسسات بهتر است بهدنبال درآمدزایی برای مجموعه باشند نه از راه قرآن بلکه با ایدههای خلاق چون راهاندازی مراسم و باشگاه ورزشی و .... باشند، پیشنهاد کرد: در همین راستا مؤسسه طلیعه نور کوثر بهدلیل کمبود باشگاه برای بانوان در شهریار، مجموعه باشگاهی را با عنوان «نور کوثر» راهاندازی کرده است تا هم فضای سالم ورزشی برای خانوادهها و قرآنیان فراهم کند و هم برای مجموعه منبع درآمد خوبی باشد.
مدیر مؤسسه فرهنگی ـ قرآنی طلیعه نور کوثر شهریار در پایان از مسئولان آموزش و پرورش خواستار شد تا بیشتر مدارس قرآن را مورد حمایت قرار دهند نه تنها حمایت مادی بلکه معنوی و گفت: بنده برای اجرایی کردن حفظ تخصصی قرآن در مدرسه طلیعه کوثر مشکلات زیادی را پشت سر گذاشتم که از مسئولان انتظار دارم که مجوز مدارس قرآن را به صورت رسمی و قانونی ایجاد کنند تا افراد علاقهمند در راه تأسیس مدرسه قرآن با چالش روبه رو نشوند.
انتهای پیام