به گزارش ایکنا؛ حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با حضور در برنامه زنده تلویزیونی رصد که شب گذشته، هشتم اردیبهشتماه از شبکه قرآن و معارف سیما روی آنتن رفت، در رابطه با سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کری جمهوری اسلامی و نیز طرح افکارسنجی که در حاشیه این مسابقات اجرا شد، اظهار کرد: امسال برای چهارمین سال پیاپی بود که برنامه افکارسنجی در سطوح مختلف مردم، داوران، عوامل اجرایی و ... انجام شد که امیدواریم، نتایج مطلوب این برنامه در برگزاری مسابقات بعدی مورد استفاده قرار گیرد که البته هنوز جمعبندی نهایی در این زمینه صورت نگرفته و امیدوار هستیم به زودی نتایج این افکارسنجی مشخص شده و در اختیار عموم قرار گیرد.
وی ادامه داد: بنده اگر بخواهم، یک نگاه قضاوتی به سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران داشته باشم حداقل به نسبت این چهار سالی که توفیق داشتم دبیری این مسابقات را برعهده داشته باشم میتوانم بگویم مسابقات این دوره نسبت به مسابقات دورههای قبلی حداقل یک سر و گردن پیش بود. برای مثال، سال گذشته انتقاداتی در رابطه با برگزاری مسابقات بینالمللی بانوان در محل مصلای تهران مطرح بود که این محل شاید آمادگی برگزاری دو مسابقه را نداشته باشد که ما نیز بر این امر صحه گذاشته و مسابقات بانوان امسال را در محل هتل ارم برگزار کردیم.
حسینی با بیان اینکه همچنین، بخش بسیار زیادی از انتقاداتی که سال گذشته نسبت به برگزاری مسابقات طلاب وجود داشت نیز مرتفع شد، افزود: در بخش نابینایان و آقایان با دریافت فایلهای صوتی پیش از حضور متسابقان در ایران یک نوع غربالگری اولیه صورت گرفت. همچنین، در ارتباط با کشورهایی نیز که ما موفق نشده بودیم تا این ارزیابی را انجام دهیم، این ارزیابی در روز نخست رقابتها صورت گرفت و برخی از افرادی که تراز فنی مورد نظر را دارا نبودند، از حضور در رقابتها محروم شدند.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در حوزه داوری نیز امسال تمهیداتی اندیشیده شد تا این بخش نیز از لحاظ کیفی ارتقاء پیدا کند یعنی چه در رابطه با تحلیل فنی که توسط استاد امین پویا انجام میشد و مورد استقبال فراوان نیز واقع شد و چه در زمینه داوری که امسال از طریق کد انجام شد و داوران تنها صوت متسابقان را میشنیدند، طوری برنامهریزی شده بود که به داوری عادلانه نزدیکتر بود.
وی با بیان اینکه همراه شدن مسابقات دانشجویان نیز با این رویداد بزرگ اقدام خوبی بود، افزود: همچنین، در زمینه همایش پژوهشهای قرآنی نیز انتقاداتی از سوی برخی صاحبنظران وجود داشت که امسال از لحاظ کمی و کیفی خیلی بهتر از سالهای گذشته برگزار شد. پوشش محتوایی مسابقات که در قالب چند همایش از جمله جشنواره بینات با حضور 30 شاعر از شش کشور، جشنواره مشکات و ... انجام شد نیز باعث شد که مسابقات به خوبی پیش رود و زمینه خوبی فراهم شد که بتوانیم انشاالله تحولات جدیتری را برای سال آینده رقم بزنیم.
حسینی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بنده در مجموع به برگزاری مسابقات امسال نمره قبولی میدهم، اظهار کرد: البته تا رسیدن به نقطه مطلوب و دستیابی به اهداف و منویات مقام معظم رهبری که در این زمینه ترسیم کردهاند، فاصله داریم، این هم نکتهای است که باید به آن توجه کرده و خدای ناکرده در این حد توقف نکنیم.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در رابطه با نتایج این دوره از مسابقات گفت: ما در فضایی هستیم که نمایندگان جمهوری اسلامی ایران گاهی اوقات سالهای متمادی به رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن مالزی دست پیدا میکنند و یا در مسابقات دیگر کشورها حائز مقام اول میشوند اما اینکه ما سیمایی را از مسابقات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران ترسیم کنیم که تنها نمایندگان کشورمان در مسابقات ما رتبههای اول را کسب میکنند، این امر نیز وجهه خوبی نخواهد داشت و برای مسابقات نیز مفید نیست.
وی با بیان اینکه ما از این امر خوشحال نیستیم که نمایندگان کشورمان در برخی از رشتهها حائز رتبه اول نشدند، تصریح کرد: همچنین، از این امر نیز ناراحت نیستیم که دیگران بیایند و با ارائه توانمندی و شایستگیهای خود در این مسابقات رتبه برتر و اول را کسب کنند. وقتی قرار است که یک مسابقه به صورت بینالمللی برگزار شود، همه شاخصها نیز باید در آن مسابقات رعایت شود.
حسینی در ادامه با بیان اینکه نماینده کشور افغانستان با اختلاف بسیار کمی از نماینده جمهوری اسلامی ایران حائز رتبه اول رشته قرائت مسابقات امسال شد، گفت: باید توجه داشته باشیم کشور افغانستان طی چند سال اخیر در مسابقات مختلف، نایبقهرمان بوده و این را نیز نباید فراموش کنیم که پیشرفت قرآنی کشور افغانستان مرهون حرکت قرآنی جمهوری اسلامی ایران است. نماینده افغانستان، شاگرد جلسات قرآن مشهد مقدس بودهاند و به هر حال بعد از سالها که توانستند به عنوان نماینده افغانستان در این مسابقات شرکت کنند، رتبه اول را کسب کردند. کسی از این امر در ایران ناراحت نیست و ارتباطاتی که ما با ملل مسلمان داریم به این نحو است که اگر کسی از کشورهای مسلمان مانند پاکستان و افغانستان و ... در مسابقات ما اول شود کسی ناراحت نیست؛ چراکه ما خود را در پیشرفت قرآنی این کشورها سهیم میدانیم و از این جهت این مسابقات با شعار یک کتاب؛ یک امت به دنبال این است که این فاصلهها را بکاهد. لذا این اقدام، اقدام بسیار خوبی بوده است البته توانمندی نمایندگان جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست اما به هر حال مسابقه است و ممکن است نتایج به نحو دیگری باشد.
وی در ادامه در رابطه با برگزاری مسابقات روشندلان و تفکیک این مسابقات و متسابقان آن از مسابقات دیگر با بیان اینکه ما نمیتوانیم برای همه اقشار مسابقات خاص داشته باشیم و تلاشمان این است که مسابقات را برای اقشار مرجع یا اقشار خاص برگزار کنیم، افزود: نابینایانی که حافظ قرآن نیستند و در رشته قرائت شرکت میکنند، با توجه به اینکه باید از روی خط بریل قرآن بخوانند، قطعا نمیتوانند با یک شخص بینا رقابت تنگاتنگ و عادلانه داشته باشند.
حسینی با اشاره به اینکه در ارتباط با رشته حفظ این نکته وجود ندارد، گفت: دلیل اینکه سازمان بهزیستی اقامه کرد برای اینکه ستاد عالی مسابقات را متقاعد کند که میتواند برای نابینایان یک مسابقات ویژه داشته باشد، بهرهبرداری فرهنگی بود که سازمان قصد داشت تا برای این قشر داشته باشد. اگر ما به فعالیتهای فرهنگی که برای نابینایان در نظر گرفته شده، جهت ندهیم، مشاهده میکنیم که بعضا برخی از ایشان به موضوعات دیگری سوق پیدا میکنند. در رابطه با برگزاری مسابقات روشندلان نیز با توجه به دلایلی که سازمان بهزیستی در این زمینه برای ستاد عالی مسابقات ارائه کرد، این مسابقات برگزار شد. در حقیقت ویژگیهای خاص و بهرهبرداری درست و بجا از مسابقات در این رابطه مؤثر است.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در رابطه با استقبال مردم از این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران نیز بیان کرد: در ارتباط با نوبت صبح مسابقات که استقبال کمتر بود، ما متوجه این امر بودیم اما وقتی یک قاری به عنوان نماینده رسمی یک کشور در جمهوری اسلامی حضور پیدا کرده، توقع دارد که در سالن اصلی تلاوت کند. ما در این زمینه پیشنهادی که داریم این است که احتمالا در سال آینده بخشی از مرحله مقدماتی را مانند مسابقات دانشجویان به صورت غیر حضوری برگزار کنیم و تنها در مرحله نهایی مسابقات باشد که نفرات راه یافته به این بخش به صورت حضوری به رقابت با یکدیگر بپردازند که این امر خود به قدری جذاب است که استقبال فراوان افراد را نیز در پی خواهد داشت.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا برنامههای مسابقات بعد از نماز مغرب و عشا ادامه پیدا نمیکند نیز با بیان اینکه این امر به دلیل افکارسنجیهایی بوده است که در این زمینه انجام شده، تصریح کرد: در مورد نوبت صبح نیز با توجه روشهای جدید که برای برگزاری مسابقات پیشنهاد شده و بررسی نیز خواهد شد، بعید میدانم که در نوبت صبح مسابقاتی داشته باشیم.
همچنین، سیدمصطفی حسینی، نماینده جمهوری اسلامی ایران در رشته قرائت سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران نیز که حائز رتبه دوم این مسابقات نیز شد، در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه مسابقات امسال در سطح و اعتبار بسیار بالایی برگزار شد، گفت: الحمدلله از تلاوتهایی که کردم راضی بودم و به اذعان اساتید حاضر نقصی در تلاوت بنده وجود نداشت و خداوند متعال را سپاسگزارم که توانستم تلاوت خوبی را ارائه دهم. قطعاً تقدیری که خداوند متعال برای انسان رقم میزند یک حکمتی دارد که میفرماید «وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ...».
همچنین، مصطفی اصفهانیان، نماینده جمهوری اسلامی ایران در رشته حفظ کل سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران نیز که رتبه اول این مسابقات را از آن خود کرد، طی سخنانی در این برنامه اظهار کرد: به حمدالله هم در مرحله مقدماتی و هم در فینال خداوند متعال بنده را یاری کرد و با توسل به اهل بیت(ع) توانستم با اجرای قابل قبول و خوب در هر دو مرحله توانستم برای جمهوری اسلامی ایران و مردم عزیزمان افتخارآفرینی کنم.
انتهای پیام