کد خبر: 3711104
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۲
تمام دغدغه‌های یک معلم قرآن؛

از مدیریت در صنعت خودرو تا تربیت مربی قرآن/ ترفندهایی برای جذاب شدن کلاس داری

کانون خبرنگاران نبأ ــ دغدغه ما و همکارانمان کار قرآنی و فرهنگی است وقتی همه‌جا می‌بینیم بودجه فرهنگی صرف کارهای عمرانی شده‌است باید به فرمایش حضرت آقا آتش به اختیار عمل کنیم.

از مدیریت در صنعت خودرو تا تربیت مربی قرآن/ ترفندهایی برای جذاب شدن کلاس داری

عزت الله خلیلی قیداری، مدیر عامل جامعه قرآنیان کرج، فوق لیسانس برنامه ریزی سیستم‌ها، عضو هیئت مدیره قند شیرین، که اکنون 14 سال است بازنشسته شده و تمام فعالیت‌های اجرایی را کنار گذاشته و تمام پست‌های اجرایی و دارايی اش را در خدمت قرآن گرفته است؛ در رابطه با بخشی از فعالیت‌هایش در گفت و گو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ بیان کرد: از سال ۱۳۵۱ تا به حال در کار آموزش قرآن هستم که متأسفانه و یا خوشبختانه چیزی از بودجه‌های قرآنی به دست ما نرسیده و برای ایجاد انگیزه بین نوجوانان و جوانان به جهت آموزش قرآن شخصا ۴۰ میلیون تومان را به عنوان جایزه این کلاسها اختصاص دادم و همین امر سبب شده تا برخلاف همه کلاس‌ها شاگرد دنبال استاد باشد.

 خلیلی ادامه داد: به خاطره علاقه‌ای که به تربیت قاری قرآن داشتم حدود ۳۰ سال است که این طرح را با هزینه‌های کم شروع کردم و به قرآن آموزانی که یک تلاوت را شبیه سازی می‌کردند، ۵۰ هزار تومان اهدا میکردم و بسته به تعداد تلاوت‌ها مبلغ نیز بیشتر می‌شد که الان به لطف خدا به یک میلیون تومان رسیده است.
این خیر قرآنی اظهار کرد: درواقع برای اینکه قاری بهتر به بار بنشیند تعداد قرائت‌ها را بیشتر کردیم، شیوه آموزش ما به این گونه است که هر قرآن آموز باید ۲۰ تلاوت ۲۵ دقیقه‌ایی از یک قاری با رعایت همه نکات قرائت اعم از تجوید، صوت و لحن و تحریرها به استاد تحویل دهند  که هر تلاوت 50 هزار تومان جایزه دارد و همین باعث ایجاد انگیزه و شور رقابت در بین قرآن آموزان حتی در سن پایین شده که تا به ما می‌رسند با اشتیاق می‌گویند استاد ۵۰۰ هزار تومانی شدیم یا استاد ۸۰۰ هزار تومانی شدیم و...
این استاد قرآنی اظهار کرد: همچنین ما قاری را انتخاب نمی‌کنیم بچه‌ها به انتخاب خودشان یک قاری را انتخاب می‌کنند و ما فقط مشاوره می‌دهیم که ببا تقلید از سبک کدام قاری موفق‌تر می‌شود و بیشتر قاریان تراز اول کشوری را پیشنهاد می‌دهیم و برای آشنایی بیشتر با قاریان برتر مصری و مسابقات کشوری همه ساله قرآن آموزان را به مسابقات و نمایشگاه قرآن مصلی تهران می‌بریم.
وی در رابطه با سن قرآن آموزان گفت: در این طرح از سن ۵ تا سن ۶۰ سال قرآن آموز داریم که بسیار عالی قرائت و از استادان برجسته تقلید می‌کنند.
مدیر عامل جامعه قرآنیان کرج تصریح کرد: استراتژی من به این صورت بوده که ابتدا در آموزشگاه‌هایی مانند موسسه قرآنی عرفان، کوثر و... شاگردانی را تربیت می‌کنم و بعد از میان آنها افرادی را که توانستند موفق و صاحب رتبه شوند، برای ثبات و قوت بیشتر وارد این جلسات قرآنی می‌کنم تا با تقلید از بزرگان به موفقیت‌های بیشتری برسند. درواقع در آن آموزشگاه‌ها یاد می‌گیرند و در این جلسات ارائه می‌دهند.
خلیلی تصریح کرد: دغدغه ما و همکارانمان کار قرآنی و فرهنگی است وقتی همه‌جا می‌بینیم که مسئولان فرهنگی خودشان می‌گویند بودجه فرهنگی را صرف کارهای عمرانی کردیم باید همان فرمایش حضرت آقا را پیاده و آتش به اختیار عمل کنیم. کرج با این جمعیت عظیم در اداره اوقاف یک سهمیه بودجه داشت که با پیگیری‌های متعدد توانستیم آن را به دو سهم برسانیم.

رویای صادر کردن مربی قرآن 

وی ادامه داد: استاد خدام حسینی در سال۶۳-۶۵ دوره تربیت مربی برگزار می کردند، زمانی که در جلسات ایشان شرکت کردم روش کارم عوض شد و سعی کردم به گونه‌ایی عمل کنم که خروجی مطلوب‌تری داشته باشم و همه دانش، تحصیلات و تجربیاتم در زمینه مدیریت در مراکزی مانند صنعت خودرو را در خدمت قرآن گرفتم، آن زمان حضرت امام(ره) می‌فرمودند: باید انقلاب را صادر کنیم من هم به فکر این بودم که استاد قرآن تربیت و صادر کنم به همین جهت هر فردی را که ۳ سال با من کار و مهارت پیدا می‌کرد، به اردوی تربیت معلم در اردوگاه باهنر و مربیگری استاد قره شیخ لو، توپ چی، موسوی بلده و عزیزان دیگر می‌فرستادم تا استاد ماهری شوند و بعد از آموزش به اتفاق به مساجد می‌رفتیم یک کلاس قرآن دایر می‌کردم، جلسه اول را آموزش می‌دادم و بعد استاد جدید را معرفی می‌کردم تا کلاس‌های بعدی را ایشان اداره کند. به این ترتیب۱۷ بیت القرآن در ۱۷ مسجد کرج تأسیس کردیم.

مربیان تازه‌کار نیاز به حمایت دارند

این استاد قرآن با انتقاد از اینکه چرا در برنامه‌های تلویزیونی از اساتید ماهر اتحادیه استفاده نمی‌شود، گفت: به عنوان مثال چرا نباید از استاد امامی که نفر اول مسابقات سراسری شد و صوت و لحن بسیار زیبایی دارد در شبکه قرآن استفاده نمی‌شود. این مربیان تربیت شده و موسسات قرآنی نیاز به حمایت و شناخته شدن دارند زیراکه در حال حاضر حدود ۲۰۰ موسسه قرآنی در البرز داریم که همه بدهکار و بی‌کار شدند و نیاز به کمک دارند، ما مراکز محدودی را می‌توانیم حمایت کنیم که الحمد الله از صفر شروع کردیم و به این جا رسیدیم که هم تعداد بالاتری را آموزش می‌دهیم و هم اینکه همه با مهارت تلاوت می‌کنند.

خلیلی تصریح کرد: در مسئله رشد قاریان قرآن هیچ امیدی به مسئولان نمی‌توان داشت البته مسئول داریم تا مسئول مثلا یک مسئولی به اسم سردار جباری در دهه ۶۰ داشتیم که طبق فرمایش امام(ره) که قرآن باید در رأس امور قرار بگیرد تمام امکانات سپاه را در اختیار قرآن می‌گذاشت، آیا الان هم همین گونه است؟ بودجه قرآنی الان صرف چه کارهایی می‌شود؟ الان باید همه آتش به اختیار باشیم و اگر هر مربی۵ جلسه تربیت مربی برگزار کند نیمی از نیازها برطرف می‌شود.

ترفندهایی برای جذاب شدن کلاس داری 
وی در پایان در نظر گرفتن روحیه کودکان در یادگیری قرآن را لازم دانست و گفت: کودک باید در محیطی شاد و آرام باشد تا بتواند قرآن یاد بگیرد به همین دلیل اکثر جلسات را با تزئیناتی که مناسب با سن آنها باشد مانند بادکنک‌هایی که سالن جلسه را پر می‌کند و بعد از اتمام کلاس همه آنها را می‌ترکانند و یا کلاسها را با بازی‌های فکری و پذیرایی همراه می‌کنیم تا جلسات خسته کننده نباشد قوه جاذبه در کلاس‌های ما بالاست و بچه‌ها احساس خستگی نمی‌کنند.
زینب رحیمی
انتهای پیام

captcha