کد خبر: 3711378
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷
حجت‌الاسلام کهوند تصریح کرد:

ضرورت تحقق بزرگ‌ترین اتفاق فضای مجازی کشور

گروه فناوری اطلاعات ــ یک استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه باید ساز و کار ما اسلامی شود، تا با استفاده از شبکه‌های بومی در راستای تربیت دینی و اسلامی جوانان خود تلاش کنیم، گفت: اگر شبکه ملی اطلاعات راه‎اندازی شود همانطور که در سال ۵۷ انقلاب شد و یک حکومت نوین روی کار آمد در فضای مجازی هم به زودی این انقلاب رخ می‎دهد و می‌تواند بزرگ‌ترین اتفاقی این حوزه باشد.

شبکه‌های اجتماعی بومی ابزاری در جهت تقویت مولفه‎های دینی باشد/ ضرورت تحقق بزرگترین اتفاق فضای مجازی کشور
 
حجت‌الاسلام محمد کهوند، استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس فضای مجازی در گفت‎وگو با ایکنا؛ در پاسخ به سوالی مبنی بر راهکار‌های عملیاتی فردی و اجتماعی مقابله با رهاشدگی فرهنگی در فضای مجازی گفت: یکی از مسائل مهمی که باعث ولنگاری و رهاشدگی فرهنگی در فضای مجازی شده بحث مسائل فردی و اجتماعی است. در این موضوع می‎بینیم زمانی که محتوا‌های مختلف در اختیار افراد قرار می‎گیرد، بدون بررسی صحیح و غلط بودن محتوا آن را منتشر می‎کنند؛ قرآن در این مسئله می‌فرماید: «یَأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ إِن جَآءَکُمْ فَاسِقٌ بِنَبِإِ فَتَبَیَّنُواْ أَن تُصِیبُواْ قَوْماً بِجَهَلَةٍ فَتُصْبِحُواْ عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَدِمِینَ؛ یعنی «اى کسانى که ایمان آورده اید! اگر فاسقى براى شما خبرى آورد فورى تحقیق کنید، مبادا (بخاطر زودباورى وشتابزدگى تصمیم بگیرید و) ناآگاهانه به قومى آسیب رسانید، سپس از کرده خود پشیمان شوید.»

وی افزود: متاسفانه می‌بینیم برخی افراد به راحتی وارد کانال‎هایی می‌شوند که به وضوح روشن است ضد نظام، ضد اسلام و منشا شایعات است، اما همچنان در آنجا حضور دارند و هر مطلبی که این کانال‎ها منتشر می‎کنند را به سرعت و بدون تحقیق از سالم بودن محتوا منتشر می‌کنند و در اختیار همدیگر قرار می‌دهند یعنی خلاف آیه‌های قرآن عمل کردن؛ این همان جایی است که قرآن ما را از دیدن هر محتوایی نهی می‎کند. به عنوان مثال در شنیدن مسائل هم مشکل داریم. چراکه مطالب را خوب نمی‎شنویم و چیز دیگری را منتقل می‎کنیم.

استاد حوزه ادامه داد: در روایات داریم به کسی که به سخنان یک گوینده توجه کند، گویا او را عبادت کرده است و در ادامه می‌فرماید که اگر ناطق و گوینده در مورد خداوند صحبت کرده باشد گویا شنونده خدا را عبادت کرده است و اگر از شیطان سخن گفته باشد و مباحث شیطانی را مطرح کرده باشد به‌گونه‌ای است که گویا شنونده شیطان را عبادت کرده است؛ لذا ما حق نداریم هر محتوایی را ببینیم و بشنویم و همچنین حق نداریم هر محتوایی را منتشر کنیم و حتی حق نداریم در هر کانال و یا گروه عضو شویم و فعالیت‎های آن‌ها را پیگیری کنیم.
 
بیشتر مخاطبان کانال‎های معارض و ضد انقلاب حزب اللهی و مسلمان هستند

حجت‌الاسلام کهوند تصریح کرد: کاربری که در هر کانال و گروهی عضو می‎شود، اگر آن کانال و گروه معارض مسائل فرهنگی و دینی ما باشد این فرد «تَعاوَنوا عَلَى الإِثمِ وَالعُدوانِ» کرده است؛ چرا که با این رفتار دشمن را تقویت و فعالیت آن‌ها را گسترش داده است. امروز کانال‎هایی که عضو بیشتری داشته باشند پرقدرت‎تر هستند و جالب اینجا است که اگر مخاطبان بسیاری از همین کانال‎ها را ببینیم، متوجه می‎شویم که بیشتر مخاطبان آن‌ها بچه‎های مومن، حزب اللهی و مسلمان هستند که به عنوان رصد در آن‌ها حضور دارند؛ اما باید این سوال پاسخ داد که این تعداد رصد لازم است؟ قطعا که به هیچ کار ما نمی‎آید.

وی در ادامه به ایکنا، گفت: زمانی‎که این کانال‎ها توسط افرادی مشخص رصد می‎شوند که وظیفه این کار را بر عهده دارند، دیگر نیازی نیست که این تعداد از مردم و بچه‎های حزب اللهی و مذهبی در این کانال‎ها حضور داشته باشند. همین حضور‌ها باعث می‌شود این کانال تعداد کاربران بیشتری داشته باشند و اعلام کنند که مخاطبان بسیار زیاد کانال از عموم جامعه دنبال کننده مطالب آن‌ها هستند و در عین حال پرقدرت‎تر عمل می‎کنند، در حالی که نباید اینگونه باشد.
 
 
عده‌ای به دنبال بازکردن راه برای حضور سرویس‎های صهیونیستی به کشور هستند
این کارشناس فضای مجازی مسدودسازی تلگرام را اقدامی مثبت در جهت اهداف انقلاب اسلامی و پاک‎سازی فضای مجازی کشور دانست و اظهار کرد: به فضل الهی اتفاق خوبی در فضای مجازی کشور در حال رخ دادن است که آن هم مسدود‎سازی شبکه‎های اجتماعی خارجی در داخل و تقویت شبکه‌های اجتماعی داخلی است. از این پس شبکه‎های بومی در اختیار مردم قرار خواهند گرفت، به طوری که تمام نیاز‌های مردم را پاسخ دهند. اما آنچه که ما بعد از این اتفاقات از آن می‎ترسیم این است که عده‌ای به دنبال این هستند تا با انواع روش‎های گوناگون و به اشکال مختلف سرویس‎های صهیونیست را به کشور باز کنند و آن‌ها را مجددا فعال کنند. اگر سرویس‌های خارجی دیگری جایگزین سرویس‌های قبلی شود، قطعاً با سرنوشت همین سرویس‌ها دچار خواهیم شد لذا این نباید باشد.
 
آنچه که در فضای مجازی از همه مهمتر است بحث شبکه ملی اطلاعات است
نویسنده کتاب شبکه‎های عنکبوتی با بیان اینکه سخنان رهبر معظم انقلاب در رابطه با فضای مجازی مسیر و هدف را بر همه ما مشخص کرد، ادامه داد: نباید در هیچ برهه‎ای از زمان سخنان ایشان را فراموش کنیم و بحث شبکه ملی اطلاعات را به حال خودش رها کنیم. زمانی که ایشان فرمودند: آنچه که در فضای مجازی از همه مهمتر است بحث شبکه ملی اطلاعات است ما باید آن را جامه عمل بپوشانیم. شبکه ملی اطلاعات از این حیث دارای اهمیت است که می‎تواند سرویس‎های ایرانی را با سرعت ۱۰ برابر سرویس‎های خارجی و با قیمت یک دهم سرویس‌های خارجی ارائه دهد، به نوعی که مردم می‎توانند با قیمت خیلی خوب، خدمات بسیار عالی را از اینترنت ملی دریافت کنند.
 
به گزارش ایکنا؛ حجت‎السلام کهوند با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات باعث می‎شود محیط امن و قابل اطمینانی در اختیار کاربران قرار گیرد، افزود: با وجود شبکه ملی اطلاعات، دیگر لزومی ندارد بخواهیم از سرویس‌های بیگانه و خارجی استفاده کنیم. شبکه ملی اطلاعات باعث استقلال کشور می‎شود و تولید کننده محتوا در فضای مجازی می‌توانند به راحتی درآمد کسب کنند، که امروز این چنین نیست. امروز تولید کننده محتوا به شکلی است که اگر فعالیت می‎کند باید هزینه آن‌ها را هم بدهد.

این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه اگر شبکه ملی اطلاعات راه‎اندازی شود امکان گفت‎وگو و مذاکره با سرویس‎های خارجی هم فراهم خواهد، به ایکنا گفت: در آن زمان هر سرویس خارجی که بخواهد در کشور ما فعالیت کنند باید قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد و عوارض آن را پرداخت کنند که نتیجه آن درآمدزایی برای کشور است؛ لذا امیدواریم همانطور که در سال ۵۷ انقلاب شد و یک حکومت نوین روی کار آمد در فضای مجازی هم به زودی این انقلاب رخ دهد؛ این مسئله می‌تواند بزرگترین اتفاقی باشد که باید در این حوزه صورت گیرد.
 
با استفاده از شبکه‌های بومی در راستای تربیت دینی و اسلامی جوانان خود تلاش کنیم
 حجت‌الاسلام کهوند بیان کرد: مطالبه ما بومی‎سازی فضای مجازی است و اگر آمریکا سرمایه‎گذاری کرده و از آن سود می‎برد، ما نیز می‎خواهیم که با این سرمایه سود داشته باشیم. البته اگر ساز و کار ما اسلامی شود، می‎‎توانیم بسیاری از مطالب غیر اخلاقی و رهاشدگی‌ها را بکاهیم که شبکه‌های اجتماعی بومی می‌توانند در این بخش فعالیت خوبی را داشته باشند. ما باید مولفه‎های خود را تقویت کنیم و با استفاده از شبکه‌های بومی در راستای تربیت دینی و اسلامی جوانان خود تلاش کنیم. البته در شبکه‎های اجتماعی زمانی می‎توانیم پیروز باشیم که ابتکار داشته باشیم.
 
گفت‎وگو از وهاب خدابخشی
انتهای پیام
captcha