به گزارش ایکنا؛ نشست خبری دومین دوره اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران، پیش از ظهر امروز شنبه 15 اردیبهشت با حضور حمید فروتن؛ رئیس انجمن صنفی عکاسان مطبوعات در ساختمان شماره 2 خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
فروتن در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه این انجمن یک ان. جی.اُ است که بودجه سازمانی ندارد و بخشی از هزینههای جاری خود را از طریق حق عضویت اعضا پرداخت میکند، گفت: عمده فعالیتهای ما در این انجمن پیگیری مسائل گوناگون صنف عکاسان مطبوعات است، اعضایی که آنها را تحت پوشش خود قرار دادهایم و مثلاً کامبیز نوروزی از اعضای این انجمن که فردی حقوقدان نیز است مسائل و مشکلات حقوقی سایر اعضا، اعم از حق مالکیت مادی و معنوی اثر و سایر مورادی را پیش میآید مرتفع میسازد.
وی در مورد پیگیری مسائل رفاهی عکاسان مطبوعاتی و خبری نیز گفت: از آنجا که عکاسان خبری در طول روز تنوع زیادی در آفیش برنامههایشان دارند و باید فوراً خودشان را به اماکن مختلف خبری برای ثبت تصاویر برسانند و با توجه به اینکه اغلب ابزار و تجهیزات آن سنگین و گرانقیمت است لذا از همان ابتدا پیگیر صدور مجوز طرح ترافیک برای آنها بودیم و اعتقاد ما این است که عکاسان خبری مستحقترین قشر خبری برای استفاده از اتومبیل شخصی در اعزام به برنامههای خبری هستند.
فروتن در ادامه و با اشاره به دومین دوره برگزاری اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران تصریح کرد: ما برنامه ثابتی را از سال گذشته به منظور ایجاد انگیزه و ترغیب بیشتر عکاسان خبری به منظور ارتقای کمی و کیفی آثارشان تدارک دیدیم که در این راستا با برگزار این جایزه سعی در اعتباربخشی هرچه بیشتر به حوزه عکاسی خبری داشته و داریم.
رئیس انجمن صنفی عکاسان مطبوعات افزود: برهمین اساس شورای سیاستگذاری به منظور تبیین اساسنامه این نشان طی نشستهای تخصصی با برخی از پیشکسوتان عکاسی خبری همچون سیفالله صمدیان، نیوشا توکلیان به رایزنی در مورد مختصات و نحوه برگزاری این جایزه پرداختند و اعطای این نشان در دوره نخست در بخشهایی همچون عکاسی خبری، مستند اجتماعی، عکس ورزشی، عکس محیط زیست و عکس پُرتره خبری برگزار شد و در دوره دوم بخشی تحت عنوان مولتیمدیا به آن اضافه شده است.
وی ادامه داد: تندیس این نشان دوربین طلایی است که به نفرات برگزیده هر 5 بخش یاد شده در دومین دوره این جایزه اعطا خواهد شد ضمن آنکه ما در جلب حمایت شرکتها و مؤسسات خصوصی به عنوان حامی مالی نیز موفق بودهایم و قرار بر این است که به نفرات برتر از سوی ایشان جوایز نقدی نیز اهدا شود.
فروتن با اشاره به اینکه مهلت ارسال آثار به این دوره از نشان پایان یافته و هفته گذشته نیز هیئت داوران رأی نهایی خود را در معرفی آثار برگزیده به انجام رساندهاند اما تاکنون اعلام رسمی صورت نگرفته است گفت: 254 عکاس در این رویداد هنری شرکت کرده اند و به غیر از درصدی عکاس آزاد، اکثر قریب به اتفاق عکاسان شرکتکننده در این مسابقه عکاسان مطبوعاتی هستند.
وی به ارائه آمار تفکیکی ارسال عکس در هر یک از 5 بخش در نظر گرفته شده برای این نشان پرداخت و گفت: در بخش عکس خبری؛ 40 مجموعه و 566 تک عکس، در بخش عکس ورزشی؛ 16 مجموعه و 262 تک عکس، در بخش پُرتره خبری؛ 10 مجموعه و 203 تک عکس، در بخش محیط زیست؛ 26 مجموعه و 195 تک عکس و در بخش عکاسی مستند نیز 83 مجموعه عکس به دبیرخانه این دوره از نشان رسیده است.
فروتن در ادامه تأکید کرد: مولتیمدیا که نخستین دوره است در این نشان در نظر گرفته شده است نیز با ارسال 17 اثر از 10 عکاس مواجه بوده است که این آثار توسط هیئتی متشکل از محمد صیاد، سیدعباس میرهاشمی، محسن شاندیز، محمد نوروزی و فرهاد سلیمانی ارزیابی خواهد شد.
رئیس انجمن صنف عکاسان مطبوعات در ادامه گفت: در این دوره تقدیر ویژهای نیز از یکی از عکاسان پیشکسوت یعنی اسماعیل عباسی به پاس سالها تلاش در عرصه تدریس، پژوهش، ترجمه و تألیف خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه مراسم اعلام اسامی برگزیدگان دومین دوره اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران 23 اردیبهشت ساعت 16 در گالری تابستان خانه هنرمندان برگزار خواهد شد گفت: نمایشگاهی از آثار منتخب این دوره نیز بر روی دیوار این گالری خواهد رفت و ضمن آنکه به شرط تأمین منابع مالی لازم و حمایت حامیان مالی کتاب آثار منتخب و برگزیده این دوره نیز در قالب یک مجلد به چاپ و انتشار خواهد رسید.
فروتن در پایان ضمن تأکید بر این نکته که این جایزه هر سال توجهی نیز به وقایع و رویدادهای مهم خبری در یک سال گذشته خواهد داشت گفت: به طور مثال در دوره قبل درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی، حمله تروریستی به مجلس و حادثه ساختمان پلاسکو به عنوان موضوعات اولویتدار ما بود هرچند که برای آنها نیز بخش ویژهای در نظر نگرفتهایم و این موضوعات در قالب بخشهایی همچون محیط زیست و عکاسی مستند طبقهبندی میشود.
گزارش از امیرسجاد دبیریان
انتهای پیام