به گزارش ایکنا؛ آیتاللهالعظمی عبدالله جوادی آملی 15 اردیبهشت ماه در جلسه تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: ملل و نحل و ازمنه و امکنه و کتب و انبیاء مختلف در طی قرون غیرمتعین نازل شده است؛ لذا بخشی از دستورات قرآن سلسله اصول مشترک جهانی انسانی است و سلسله مباحثی نیز در مورد ملتهای مختلف دارد.
وی افزود: اگر قرآن کریم مخصوص مردم حجاز بود و در عین حال یک نکته و مطلب را چند بار بیان میفرمود ممکن بود که معاذالله شبهاتی پیرامون آن ایجاد شود، ولی این کتاب برای مردم دنیا تا پایان قیامت و در همه امکنه و ازمنه است و مفسر آن نیز 23 سال به تفسیر پرداخت.
آیتالله جوادی آملی بیان کرد: انسان عمر و وقت و آبروی خود را نباید به قیمت ارزان بفروشد، لذا قرآن فرموده است که من ده برابر، حسنات شما را میخرم و عمر خود را جز برای کسب حسنات صرف مسائل دیگری نکنید.
وی افزود: تنها خریداری که آگهی مزایده زده و میزند، خداست و چه بهتر اینکه با خدا معامله داشته باشیم؛ لذا امام علی(ع) فرمود اگر تنتان را به کمتر از بهشت و روحتان را به کمتر از رضوان و عند ملیک مقتدر فروختید خسران می یابید.
آیتالله جوادی آملی با اشاره به نعمتهای بهشتی با بیان اینکه قرآن فرمود اگر دیگران شیشه عسل دارند، ما نهر عسل و شراب و شیر در بهشت داریم، تصریح کرد: حیف که این الفاظ قرآنی را دیگران گرفتند و آن را زمینی کردند؛ وقتی نهر خمر در بهشت است و عقل را شکوفا میکند چه کاری به خمری است که عقل را زائل و انسان را مثل حیوان میکند.
این مفسر قرآن با بیان اینکه برخی از نعمتهای بهشتی در قرآن ذکر شده ولی برخی نیز ذکر نشده است، اظهار کرد: در سوره مبارکه شوری فرمود: «فَلَا تَعْلَمُ نَفْسٌ مَا أُخْفِيَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْيُنٍ جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ؛ هيچ كس نمىداند چه چيز از آنچه روشنىبخش ديدگان است به [پاداش] آنچه انجام مىدادند براى آنان پنهان كردهام» یعنی نمونه آن در دنیا نیست.
وی تاکید کرد: به عنوان مثال فرموده که بهشتیان روی فرشی راه میروند که آستر آن ابریشم است که نمونه چنین فرشی در دنیا وجود ندارد.
وی افزود: این نوع ثواب به کسانی میرسد که جزء متقین هستند، همان طور که در مورد صوم فرمودند «الصوم لی» یعنی لقای من جزای اوست.
انتهای پیام