کد خبر: 3711666
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۱
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد:

لزوم تقویت گفتمان استدلالی در مساجد/ پرهیز از سیاسی‌کاری و شعارزدگی

گروه جامعه ــ رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به جایگاه مساجد در شکل‌گیری و تداوم انقلاب اسلامی گفت: شور و نشاط در مساجد بعد از نهادینه شدن فضای استدلالی و فارغ از شعارزدگی به وجود می‌آید و ائمه جماعات و نهادهای درون مسجد همچون کانون‌های فرهنگی و هنری باید در این موضوع کمک کنند.

حفظ و تداوم انقلاب نیازمند اتکاء به مساجد است

به گزارش خبرگزاری ایکنا؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی و احیای جایگاه رفیع مسجد در مناسبات فرهنگی و اجتماعی کشورمان، دهه پایانی ماه شعبان، دهه «تکریم و غبارروبی مساجد» نامگذاری شد؛ همه ساله رسم بر این بود که مومنان خداجو در این ایام با غبارروبی از مساجد، خانه خدا را مهیای پذیرایی از نمازگزاران در ماه رمضان می‌کنند اما پس از طرح شعار: «مسجد، پایگاه همه کارهای نیک» از سوی رهبر معظم انقلاب، تکریم مساجد معنای وسیع‌تری پیدا کرد و امروز دیگر تلاش برای بازتعریف نسبت مساجد با مقولاتی همچون: خانواده، مدرسه، دانشگاه، فعالیت‌های خیریه و .... از مصادیق این تکریم به شمار می‌رود، زیرا قرار است مسجد به عنوان پایگاه همه کارهای نیک تثبیت شود و بنظر می‌رسد دهه «تکریم و غبارروبی مساجد» بهترین ایام برای طرح این موضوعات باشد. از این روی، در آستانه هفته تکریم و غبارروبی مساجد، خبرنگار ایکنا، نظر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی را درباره نقش مساجد در رشد اجتماعی اعضای جامعه اسلامی جویا شد.

جمشید جعفرپور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا در خصوص جایگاه مسجد در رشد فرهنگ عمومی و تقویت خانواده گفت: مسجد یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های ایجاد و تقویت نگرش و باورهای اصیل دینی است، مسجد یکی از اماکنی است که انسان را در جنبه‌های عبادی و درونی تقویت می‌کند و سبب رشد و تقویت جنبه‌ها و وظایف اجتماعی مسلمانان می‌شود.

نماینده مردم لارستان، خنج و گراش در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر چقدر مساجد فارغ از سیاست‌زدگی‌های مرسوم، تقویت و مسائل اصیل دینی و بنیادی توسط ائمه جماعات نهادینه شود، بهترین پایگاه برای رشد ایجاد می‌شود؛ فعالیت در موضوعات اعتقادی و اخلاقی مساجد نیازمند تقویت است، به نظر می‌رسد مباحث استدلالی فارغ از شعارزدگی می‌تواند نسل جوان و تحصیل‌ کرده را اقناع کند، اما این مباحث در مساجد امروز ما کم رنگ شده است.

جعفرپور ادامه داد: شور و نشاط در مساجد بعد از نهادینه شدن فضای استدلالی و فارغ از شعارزدگی به وجود می‌آید زیرا بروز شور و هیجان به تنهایی موقتی بوده و سریع فرو می‌نشیند. شور و نشاط‌های لازم برای حمایت و حفاظت از انقلاب باید مبتنی بر باور و استدلال باشد، ائمه جماعات و نهادهای درون مسجد چون کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد باید با نگاه مشترک در این جنبه کمک کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: نباید فراموش کنیم که نهضت مردمی ما در انقلاب اسلامی از مساجد شروع شد لذا حفظ و تداوم آن نیازمند اتکاء به مساجد هست.

انتهای پیام

captcha