کد خبر: 3712158
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۶
صداقت بیان کرد:

احیای کارکردهای اصیل مسجد در دهه تکریم/ از نشر معارف اهل بیت(ع) تا حمایت از تولید داخلی

گروه جامعه ــ معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در نشست خبری «دهه تکریم و غبارروبی مساجد» ضمن اعلام برنامه‌های این دهه گفت: با حمایت از کالای ایرانی، ارائه خدمات اجتماعی، تحکیم خانواده و ... به دنبال احیای کارکردهای اصیل مسجد و گفتمان‌سازی از شعار «مسجد؛ پایگاه همه کارهای نیک» هستیم.

احیای کارکردهای اصیل مسجد در دهه تکریم/ از ترویج کالای ایرانی تا نشر معارف اهل بیت(ع)

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ در اولین روز از دهه تکریم مساجد، نشست خبری اعلام برنامه‌های «دهه تکریم و غبارروبی مساجد»، دوشنبه 16 اردیبهشت‌ماه، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی صداقت، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد و اصحاب رسانه برگزار شد.

حجت‌الاسلام صداقت در ابتدای این نشست با اشاره به جایگاه مسجد در سیر تاریخی و فرهنگی جامعه ایران گفت: این پایگاه مهم اجتماعی چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب به خصوص در دوران دفاع مقدس، نقش محوری در جامعه ایفا می‌کرد و حتی در حال حاضر هم که معتقدیم مسجد کمی از کارکردهای اصیل خود فاصله گرفته است، باز هم در بعضی مواقع از همه پایگاه‌های اجتماعی و مردمی دیگر، محوری‌تر ظاهر می‌شود؛ برای مثال در کمک رسانی به زلزله‌زدگان کرمانشاه، مساجد تهران چنان درخشان و جهادی عمل کردند که در همان روزهای اول هلال احمر استان برای مساجد تهران لوح تقدیر فرستاد، همچنین در بحث جمع‌آوری جهیزیه بعضی مساجد بسیار خوب عمل کرده‌اند.

وی افزود: پس از انقلاب اسلامی، دهه پایانی ماه معظم شعبان به عنوان دهه تکریم و غبارروبی مساجد نامگذاری شده است، در سال‌های دور اقداماتی که در این دهه انجام می‌شد محدود به بهداشت و غبارروبی ظاهری از مسجد بود اما چند سالی است که قید تکریم هم به آن اضافه شده است. انتظار ما این است که تکریم مساجد به معنای تکریم و احیای کارکردهای اصیل مسجد باشد و برنامه‌های امسال را با این رویکرد تدوین کرده‌ایم.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: این رویکرد را در اصل از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با ائمه جماعت استان تهران در 31 مردادماه سال 95 وام گرفتیم که ایشان تأکید کردند مسجد باید پایگاه همه کارهای نیک باشد، سال جاری را نیز ایشان سال «حمایت از کالای ایرانی» نامگذاری کردند، بر این اساس، ما یکی از مهم‌ترین کار‌های نیک را در حال حاضر حمایت از کار، سرمایه و کالای ایرانی می‌دانیم و پویش «کالای ایرانی می‌خریم» را در مساجد آغاز می‌کنیم که منجر به پیشرفت اقتصاد و بهبود معیشت مردم می‌شود.

برنامه روز اول تا دهم

صداقت در ادامه این نشست که در سالن محراب مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شد، گفت: برنامه‌های روز اول دهه تکریم مساجد با عنوان «مسجد، پایگاه حمایت از کالای ایرانی» برگزار می‌شود و پویش «کالای ایرانی می‌خریم» با حضور کسبه و اصناف و سخنرانی مشاور اجرایی وزیر صنعت آغاز به کار می‌کند. عنوان روز دوم، «مسجد، پایگاه تربیت کودکان و نوجوانان» است که طی این روز از نوجوانان فعال مسجدی، مکبرها و مؤذن‌ها تجلیل به عمل می‌آید و اختتامیه جشنواره پیوند مسجد و مدرسه را نیز برگزار می‌کنیم. عنوان روز سوم، «مسجد، پایگاه تحیکم و تعالی خانواده» است که ما در این روز می‌خواهیم جریان کمک به تحکیم خانواده را از مساجد آغاز کنیم، در طول سال نیز مساجدی را مشخص می‌کنیم که مشاوره‌های خانواده در آن ارائه شود.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد افزود: عنوان روز چهارم این دهه، «مسجد، کانون مهرورزی و برادری» است که به علت تقارن این عنوان با پنج‌شنبه از همه اقشار مردم دعوت می‌شود در جشن‌های مسجد حضور پیدا کنند و به ائمه جماعت تأکید کرده‌ایم که در این روز سعی کنند همه سلایق حتی آن‌ها که در طول به مسجد نمی‌آیند را نیز به مسجد بیاورند. شعار روز پنجم، «نماز جمعه، میعادگاه منتظران» است که همه کارگزاران مسجد پس از اقامه نماز صبح و کوهنوردی به نماز جمعه می‌روند، چرا که اقامه نماز جمعه و تقویت آن از دستورات قرآنی و اهداف مسجدی است. همچنین عنوان روز ششم، «مسجد، پایگاه ارائه خدمات اجتماعی» است که در این روز فاز دوم طرح «هر مسجد، حداقل یک جهیزیه» را آغاز می‌کنیم.

صداقت در ادامه اظهار کرد: برنامه‌های روز هفتم دهه تکریم، با عنوان«مسجد، کانون نقش‌آفرینی بانوی مسلمان» پیگیری می‌شود که طی این روز جلسات مربوط به نقش‌‌آفرینی بانوان در مساجد، برگزار و از زنان فعال مسجدی تقدیر می‌شود. عنوان روز هشتم، «مسجد، پایگاه انقلاب و بستر نشر فرهنگ ایثار و شهادت»، عنوان روز نهم، «هسته مقاومت فرهنگی» و سرانجام، عنوان روز پایانی دهه تکریم و غبارروبی مساجد، «مسجد، پرچمدار نشر معارف قرآن و اهل بیت(ع)» است که در این روز محافل متعدد قرآنی و تفسیری با حضور قاریان برجسته و اساتید در مساجد برگزار و دعای استقبال از ماه مبارک رمضان قرائت می‌شود.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا درباره نقش کانون‌های جنبی مساجد همچون کانون‌های فرهنگی هنری و پایگاه‌های بسیج در دهه تکریم، اظهار کرد: برای تقویت همکاری در مورد برنامه‌های دهه تکریم، جلسات ویژه‌ای را با ارزانی، دبیر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و نیز، فرماندهان بسیج و سپاه برگزار کرده‌ایم، به نظرم در این زمینه هماهنگی خوبی وجود دارد، البته ایده‌آل ما این است که همیشه به واسطه وجود شورای فرهنگی مسجد، این تعامل و همکاری در حد اعلا وجود داشته باشد که عموما همین گونه است.

گزارش تصویری این نشست را اینجا ببینید!

انتهای پیام

captcha