به گزارش خبرگزاری ایکنا؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی و احیای جایگاه رفیع مسجد در مناسبات فرهنگی و اجتماعی کشورمان، دهه پایانی ماه شعبان، دهه «تکریم و غبارروبی مساجد» نامگذاری شد؛ همه ساله رسم بر این بود که مومنان خداجو در این ایام با غبارروبی از مساجد، خانه خدا را مهیای پذیرایی از نمازگزاران در ماه رمضان میکنند اما پس از طرح شعار: «مسجد، پایگاه همه کارهای نیک» از سوی رهبر معظم انقلاب، تکریم مساجد معنای وسیعتری پیدا کرد و امروز دیگر تلاش برای بازتعریف نسبت مساجد با مقولاتی همچون: فعالیتهای خیریه، هنر و .... از مصادیق این تکریم به شمار میرود، زیرا قرار است مسجد به عنوان پایگاه همه کارهای نیک تثبیت شود و بنظر میرسد دهه «تکریم و غبارروبی مساجد» بهترین ایام برای طرح این موضوعات باشد. از این روی در دومین روز از دهه تکریم و غبارروبی مساجد، خبرنگار ایکنا، نظر رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد را درباره ظرفیتهای تعامل مساجد با سینما جویا شد.
محمدمهدی حیدریان، رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با ایکنا ضمن اشاره به تلاش بعضی سینماگران برای ترویج فرهنگ مسجد و ارتقای فرهنگ مسجدی زیستن اظهار کرد: به نظر میرسد نباید از دو چیز غافل شد، بخشی از نیروهای سازمان سینمایی باید تربیت شده مسجد باشند، کسانی که نگاه وحیانی و توحیدی را میتوانند با خودشان به فیلمها بیاورند و فیلمهایی با این شاخصهها را در دنیا مطرح کنند، موضوع دوم این است که سینماگران باید از مفاهیم و معانی که قاعدتاً مسجد ظرفیت تولید آن را دارد، استفاده کنند.
حیدریان تاکید کرد: سینما وقتی به معانی و محتوایی که در مسجد تولید میشود، مسلح شود در راستای اهداف و کارکردهای مسجد قرار میگیرد، بنابراین نیروی انسانی و محتوایی که از این گذرگاه عبور کرده باشد میتواند به سینما کمک کند.
رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد در خصوص انتظار سینما از مسجد هم یادآور شد: مسجد باید دید خود را نسبت به سینما به خصوص نسبت به گذشته تغییر دهد، نهاد دینی مسجد باید حاضر، مطالبهگر و کمککننده باشد و در غنی کردن سینما و محتوای آن کمک کند، سینمایی که امروز بحث محتوایی و مورد نظر مسجد را منتشر میکند نیازمند کمک مسجد است چرا که امروزه سینما فراگیرترین و موثرترین رسانه در دنیاست و این موقعیت باید بین مسجد و سینما همافزایی ایجاد کند.
حیدریان همچنین در مورد تعامل بین سازمان سینمایی و سازمانهای مرتبط با مسجد تصریح کرد: ما پیش از این با برخی از نهادهای مسئول در حوزه مسجد در خصوص تعامل بین مسجد و سینما صحبتهایی کردیم اما به هرحال برای ایجاد این ارتباط بین مسجد و سینما باید سازوکارهای تشکیلاتی را ایجاد کنیم.
لازم به ذکر است که بنابر اعلام معاونت فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در دهه تکریم و غبارروبی مساجد، اکران فیلمهای انقلابی در مساجدی که ظرفیت نمایش فیلم همچون حسینیه یا سالنهای جانبی را دارا هستند، آغاز میشود و در صورت اقبال مردمی و موفقیت، اکران فیلم به زودی در مساجد فراگیر میشود که این مهم میتواند زمینهساز تعامل بیشتر این دو نهاد اجتماعی با یکدیگر باشد.
انتهای پیام