اسعد بطی، مشاور تغذیه استان کردستان در گفتوگو با ایکنا از کردستان، اظهار کرد: روزهداری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه نه تنها ضامن سلامت روزهدار نیست٬ بلکه میتواند سلامت وی را به مخاطره بیندازد. به همین دلیل ضرورت دارد تا روزهداران با اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک آشنا شوند.
وی افزود: توصیه میشود افراد روزهدار نیم ساعت الی 45 دقیقه بعد از افطار، شام خود را بخورند و از مصرف غذاهای سرخ کردنی جدا پرهیز کنند.
این مشاور تغذیه بیان کرد: روزهداران باید در زمان افطار از مصرف انواع شیرینیها به خصوص خوردن بامیه و زولبیا به دلیل مواد قندی زیادی که در آنها استفاده میشود پرهیز کرده و به جای آن از خرما و آب ولرم استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه روزه داران برای جبران کمبود آب و املاح موردنیاز بدن، مصرف میوه و سبزیجات تازه را در ماه رمضان بیشتر کنند، عنوان کرد: در فاصله افطار تا سحر مصرف میوه و سبزیجاتی همچون سیب، هلو، گیلاس، آلبالو، کاهو، هویج، خیار و گوجه فرنگی می تواند به حفظ آب بدن و طراوت و شادابی کمک کند.
بطی اعلام کرد: در ماه رمضان نیز همچون سایر ماهها باید از تمامی موادغذایی استفاده کرد فقط نیابد در مصرف آنها افراط کرد.
وی با اشاره به اینکه طبق عرف هر روزهدار تا پایان ماه مبارک رمضان، دو الی سه کیلو وزن کم میکند، ادامه داد: کاهش وزن بیشتر در دو هفته اول ماه رمضان اتفاق می افتد اما از نیمه دوم بدن مقاومت کرده و کاهش وزن نخواهیم داشت.
این مشاور تغذیه بیان کرد: متاسفانه در جامعه ما مصرف مواد غذایی به شدت در ماه رمضان افزایش مییابد که درست نیست چون ماه رمضان به معنای استراحت دادن به تمامی دستگاههای بدن به ویژه بخش گوارش است.
وی در پایان یادآور شد: وقتی در مصرف مواد غذایی افراط شود سیستم گوارشی بدن دچار اختلال می شود به همین دلیل بعد از ماه رمضان ابتلا به بیماریهای گوارشی، دیابت و چربی خون و ... بیشتر میشود.
انتهای پیام