کد خبر: 3717593
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱

بيست و نهمين كتاب مجموعه «كتابشناسی معاصر ايران» منتشر شد

گروه ادب ــ بیست و نهمین کتاب از مجموعه «مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران» با عنوان «میر ودود سید یونسی» تألیف علی صادق‌زاده وایقان از سوی مؤسسه خانه کتاب منتشر شد.

به گزارش ایکنا، بيست و نهمين كتاب از مجموعه «مشاهير كتابشناسی معاصر ايران» از بخش‌های «مقدمه مديرعامل خانه كتاب»،«از تولد تا كتابشناسی»، «حيات كتابشناسانه»،«پس از كتابشناسی»، «آثار» و «پی‌نوشت» تشكيل شده است.
در بخشی از مقدمه اين اثر كه به قلم نيكنام حسينی‌پور، مديرعامل مؤسسه خانه كتاب نوشته شده است، می‌خوانيم: «كتابشناسی نخستين گام برای شناخت و معرفی آثار منتشر شده و مهم‌‎ترين ركن برای ورود به دانش‌ها و علوم مختلف قلمداد می‌شود. امروزه به دليل اين كه اطلاعات و كتاب‌های فراوانی نسبت به گذشته خلق می‌شود و شكل می‌گيرد، اين علم توسعه و گسترش فراوانی يافته و اهميتی دو چندان پيدا كرده است.
متأسفانه كتابشناسی و كتابشناسان، چه در گذشته چه در روزگار ما چندان محل توجه نبوده و نيستند و امروزه تنها علاقه قلبی اين بزرگان است كه موجب شده تا اين علم استمرار يابد و آثاری در اين زمينه خلق شود.
خانه كتاب با توجه به سياست‌ها و برنامه‌های تعيين شده و اولويت‌هايی كه در اين زمينه تعريف كرده، وظيفه خود می‌داند كه ضمن قدردانی از بزرگاني كه روزگار خود را صرف اين راه كرده‌اند، با معرفی آنها و آثار و كارنامه علمی‌شان، نسل جوان را بيش از پيش با هويت و اهميت علم كتابشناسی و كتابشناسان اين سرزمين آشنا كرده و جانی دوباره به اين علم ببخشد.»
در بخش «از تولد تا كتابشناسی» آمده است: «مير ودود دومين فرزند سيدحسن سيديونسی و مهپاره اسلامبولچی در دهم ارديبهشت سال ۱۲۹۳ شمسی در تبريز چشم به جهان گشود و به غير از چند سالی كه در مدارس شهرستان مراغه معلم بود، تا آخر عمر در تبريز زيست. پدرش تبريزی و تاجر قند و شكر و بنشن بود و مادرش اصالتاً اهل گنجه بود، اما در تبريز متولد شده بود. نسبت پدری مير ودود به احتمال زياد با چندين نسل به امام جعفر صادق (ع) می‌رسد...»
در بخش «پس از كتابشناسی» اثر می‌خوانيم: «زمزمه تخريب ساختمان اوليه و قديمی كتابخانه ملی تبريز در محوطه تاريخی و باستانی ارک تبريز، وجين و امحاء بعضی از كتاب‌های كتابخانه در اوايل انقلاب اسلامی از ضربه‌های روحی بزرگی برای استاد ميرودود سيديونسی بود، زيرا كتاب و كتابخانه به مثابه فرزندان اين دانشمندان عاشق كتاب محسوب می‌شد. استاد كتابخانه‌ای بسيار غنی داشت. دور تا دور سه باب از اتاق های منزل مسكونی‌اش از كف تا سقف، قفسه و مملو از كتاب بود...»
همچنين در بخش «آثار» اين كتاب چنين بيان شده است كه تأليف كتاب‌های درسی و دانشگاهی، كتاب‌های غيردرسي، فهرست نسخه‌های خطی، تصحيح، تحشيه و مقدمه‌نويسی، مقالات و نمايشنامه از جمله فعاليت‌های سيد يونسی محسوب می‌شود.
از جمله آثار وی می‌توان به «احوال و آثار شاعران آذربايجان شرقی»، «احوال و آثار مشاهير فرهنگ و ادب آذربايجان شرقی»، «احوال و آثار هنرمندان آذربايجان شرقی»، «ايران در ميانه دو عصر: عصر قاجار ـ عصر پهلوی»، «تاريخچه قلاع تبريز» و «خاندان جوينيان» اشاره كرد.
بيست و نهمين جلد از مجموعه «مشاهير كتابشناسی معاصر ايران» نوشته علی صادق‌زاده وايقان با شمارگان هزار نسخه در ۴۸ صفحه به بهای ۵۰ هزار ريال از سوی مؤسسه خانه كتاب منتشر شده است.
انتهای پیام

captcha