حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سابق نمایشگاه بینالمللی قرآن ضمن بازدید از غرفه ایکنا در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم واقع در مصلای امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرنگار ایکنا؛ ضمن تشکر از مسئولان برگزاری نمایشگاه جهت راهاندازی به موقع این نمایشگاه قرآنی، اظهار کرد: نمایشگاه امسال از لحاظ دکور و مجموعه ظواهر آن خیلی باشکوه به نظر میآید.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بخشی از برنامه نمایشگاهی همین کار بصری آن است که باید آن را تحسین کنیم. در حوزه محتوایی نیز بنده هنوز خیلی اشراف پیدا نکردهام که بدانیم در این غرفههای باشکوه چه چیزهایی عرضه میشود. امیدواریم که عرضه مطالب و محتوا نیز مفید و مؤثر باشد.
رئیس سابق نمایشگاه بینالمللی قرآن در رابطه با تأثیر برپایی نمایشگاه قرآن در افزایش فهم عمومی قرآن نیز بیان کرد: ما محور نمایشگاه را به مدت دو سال فهم قرآن قرار داده بودیم و انتظار این بود که برای این نمایشگاه بیست و ششم نیز این شعار ادامه پیدا کند؛ چرا که این طور نیست که ما برای مثال هماکنون به فهم قرآن دست پیدا کردهایم و دیگر کافی است، بلکه ما هنوز در مقدمات قرآن سیر میکنیم.
حشمتی تصریح کرد: شاید انتظار خود بنده این بود که این امر میتواند یکی از بحثهای مهم نمایشگاه قرآن باشد. ما هنوز دچار این اشکال هستیم که در کشور اعتبارات، نیروی انسانی و فضاها بیشتر به حوزههای مقدماتی فهم قرآن اختصاص دارد که البته این امر خوبی است و بنده از آن حمایت میکنم، ولی آنچه که برای ما واجبتر است این است که مردم با مفاهیم قرآن آشنا شوند که مقدمه عمل به قرآن است.
وی با بیان اینکه به نظر بنده تمام مجموعه جامعه قرآنی در این امر کوتاهی میکنند و بنده خود گلایهمند هستم که چرا بدین صورت است، گفت: البته حوزه فهم قرآن نیروی متخصص خود را نیز لازم دارد و شاید دلیل اینکه به این امر خیلی کم پرداخته میشود، این باشد که ما متخصص لازم در این زمینه را کم داریم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: نکته دوم این است که فهمیدن اینکه مقوله فهم قرآن و نیز فهم اینکه ما بدانیم که فهم قرآن جزء مسائل اساسی و روی زمین مانده است، مسئله اصلی ما است، شاید مقداری مشکل است. بنده تنها کسانی که مشاهده میکنم که در این زمینه منویاتی داشته و آن را مطرح میکنند، برخی از مراجع عظام و بهویژه مقام معظم رهبری هستند که هر سال به نحوی به این موضوع تکیه کرده و آن را دوباره تکرار میکنند، گویی که ما کاری انجام ندادهایم و رهبری معظم دوباره بر آن تأکید دارند که باید منویات ایشان در این زمینه به جد پیگیری شود. بنده علاقهمند هستم که اگر کاری انجام میشود، بیشتر در حوزه فهم قرآن باشد.
حشمتی در ادامه بیان کرد: فهم قرآن، مقدمه سبک زندگی قرآنی است یعنی ما باید بگوییم که قرآن به چه چیزهایی تأکید میکند. بعضی از افراد از قرآن فقط بخش احکام آن را در نظر میگیرند و برخی نیز به قصههای قرآنی میپردازند. به نظر بنده سراسر قرآن، زندگی را ولو در قالب قصه بیان میکند.
رئیس سابق نمایشگاه بینالمللی قرآن تصریح کرد: این مطالب باید از قرآن استخراج و برای مردم توضیح داده شده و به صورت پروژه تعریف شود و این پروژهها نیز در ادامه عملیاتی شود. البته به همین سادگی نیست که اگر ما یک آیهای را برای کسی بخوانیم، باعث ایجاد تغییر در زندگی وی شود. البته آیات تأثیر خود را دارند ولی تغییرات زندگی مقدمات زیادی لازم دارد که باید ابتدا به آنها پرداخته شود.