حسین مخبر داوودی، مسئول غرفه سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره فعالیتهای این غرفه در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن گفت: این سازمان با دارا بودن بیش از 15 هزار نسخه خطی، اعم از نسخه خطی و جزوه قرآنی، یکی از عمدهترین مراکز حفظ و نگهداری تراث خطی در کشور است که از قرن اول هجری قرآن منسوب به ائمه(ع) تا قرن چهاردهم هجری را شامل میشود.
وی افزود: در این غرفه نمونههایی از قرآنهای خطی به نمایش گذاشته شده که قرآنهای منسوب به هفت تن از ائمه معصومین(ع) شامل امام علی(ع)، امام حسن مجتبی(ع)، امام حسین(ع)، امام سجاد(ع)، امام صادق(ع)، امام موسی کاظم(ع) و امام رضا(ع) هستند و دستخط مبارک ایشان ارائه شده است.
مخبر داوودی ادامه داد: گزیدهای از قرآنهای معروفترین کاتبان و خوشنویسان قرآن نیز در این مرکز به نمایش درآمده که از جمله آنها میتوان بایسنقر میرزا، عبدالله طباخ، عثمان بن حسین وراق غزنوی، ارسنجانی و یاقوت مستعصمی را نام برد.
وی درباره دلایل ماندگاری این نسخ عنوان کرد: یکی از دلایل ماندگاری این نسخهها که تاکنون پس از گذشت قرنها سالم مانده است، استفاده از کاغذهای حاوی سلولز است. از این رو کتابخانه آستان قدس رضوی یکی از عمدهترین فعالیتهایش در رابطه با مرمت نسخههای خطی است و در این راستا کاغذ دستساز هم تولید میشود که مراحل ساخت آن در این غرفه به نمایش گذاشته شده است.
مسئول غرفه کتابخانه آستان قدس رضوی در ادامه عنوان کرد: مرکز تخصصی قرآن کریم از دو سال پیش فعالیت خود را در سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی آغاز کرده و به صورت متمرکز به نگهداری، حفظ و مرمت نسخههای خطی قرآن کریم میپردازد و در این غرفه 50 نمونه از نسخههای خطی قرآن این کتابخانه به نمایش درآمده است.
انتهای پیام