کد خبر: 3719650
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۸
محمدی عراقی تصریح کرد:

ضرورت حمایت از ابتکارات مجازی در حوزه قرآن/ تقدم اهمیت پرداختن به اخلاق در فضای مجازی

گروه فناوری اطلاعات ــ عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه نهاد‌های فرهنگی، مذهبی و دستگاه‌های اجرایی باید از ابتکارات و فعالیت‌های نرم‌افزاری دینی و قرآنی به قدر توان بیش از پیش حمایت کنند، گفت: امروز نیاز به اخلاق در حوزه مجازی بیشتر و مهم‌تر از فضای حقیقی است و هرجایی که انسان فعالیت می‌کند، اخلاق باید بر آن حاکم باشد.

Image result for ‫محمدی عراقی ایکنا‬‎
 
حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمود محمدی عراقی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به جایگاه فرهنگ دینی و قرآنی در فضای مجازی و عملکرد کشور در این حوزه، گفت: دنیای امروز، دنیای رسانه دیجیتال و اینترنت است و محصولاتی که در این دنیای گسترده و پیچیده ارتباطات عرضه می‌شود، به نوعی رقیب محصولات دینی و فرهنگی ما است.
 
وی با اشاره به اهمیت جذب مخاطب و هدایت آن توسط آموزه‌های دینی و قرآنی در قالبی نو و جذاب، ادامه داد: ما باید بتوانیم محصول اسلامی خود را در این فضا جذاب‌تر از محصولات دیگر عرضه کنیم، تا بتوانیم مخاطب خودمان را جذب مفاهیم اسلامی و اخلاقی کنیم و در مقابل رقبای خود که شیطان‌های دنیا هستند، اقدام به‌موقع داشته باشیم.
 
باید بر اقدامات و پوشش‌های شیطانی در فضای مجازی غالب شویم
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: شیاطین دنیای امروز برای اینکه قرآن را از صحنه زندگی ما محو کنند، مغز‌های متفکر خودشان را به کار گرفته‌اند چرا که آن‌ها می‌دانند، قرآن سرمایه مسلمانان و ریسمان محکمی است که به آن متصل هستند. قرآن ارتباطی است که بین زمین و آسمان برقرار می‌شود و انسان به آن نیاز دارد تا با خدا ارتباط داشته باشد؛ و لذا آن‌ها در تلاش هستند این ارتباط را قطع کنند و بر همین اساس از تمامی ابزار‌ها از جمله فضای مجازی برای قطع این ارتباط استفاده می‌کنند، پس ما هم باید همانند آن‌ها تلاش کنیم تا بتوانیم بر اقدامات و پوشش‌های شیطانی آن‌ها غالب شویم.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی عراقی با بیان اینکه هر فرد و نهادی در جایگاه خود وظیفه و نقشی در این زمینه دارد، تأکید کرد: وظیفه نهاد‌های فرهنگی، مذهبی، ارگان‌ها و دستگاه‌های اجرایی ما در این زمینه این است که از ابتکارات و فعالیت‌های نرم‌افزاری دینی و قرآنی به قدر توان بیش از پیش حمایت کنند.
 
وی در ادامه و در پاسخ به سوالی مبنی بر آموزش اخلاق در فضای مجازی به ایکنا گفت: امروز شاید نیاز به اخلاق در حوزه مجازی بیشتر و مهم‌تر از فضای حقیقی باشد؛ هرجایی که انسان فعالیت می‌کند، اخلاق باید بر آن حاکم باشد؛ لذا این اخلاق چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی باید ضرورتی انکار ناپذیر است.
 
رعایت اخلاق در حوزه فضای مجازی از بعضی جهات مهم‌تر از فضای حقیقی است
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه رعایت اخلاق در حوزه فضای مجازی از بعضی جهات مهم‌تر از فضای حقیقی است، تصریح کرد: فرد در این حوزه ناشناس است و با توجه به مخفی بودن هویتش به راحتی می‌تواند فعالیت کند؛ حال با توجه حضور مخاطبان میلیونی که به سرعت هم از یکدیگر تأثیرمی‌پذیرند، هر رفتاری می‌تواند پیامد‌های مثبت و منفی بسیاری داشته باشد.
 
حجت‌الاسلام محمدی عراقی با بیان اینکه رفتار مناسب چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی ناشی از بینش مناسب است، اظهار کرد: در این حوزه باید ببینیم که ما تا چه اندازه به افراد جامعه آموزش داده‌ایم که در زمان ورود و فعالیت در این دنیای جدید به عقاید هم احترام بگذارند، تفاوت‌ها را بپذیرند و واکنش درست را نسبت به آن داشته باشند؛ درست است که ابزار‌های انسان متنوع و متحول شده است، اما انسان و احکام اخلاقی او تغییر نکرده است.
 
ریشه بسیاری از این مشکلات مربوط به عدم فرهنگ‌سازی در استفاده از تکنولوژی است
 
وی در پایان گفت: در دوران امروز ما پایبندی به اخلاق و رعایت حقوق متقابل افراد در ارتباطات نقش مهمی را ایفا می‌کند و برای تحقق و رسیدن به این اخلاق‌مداری، فرهنگ نقش حیاتی را بازی می‌کند؛ لذا ریشه بسیاری از این مشکلات در عدم فرهنگ‌سازی در استفاده از تکنولوژی است.

انتهای پیام
captcha