به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، حجتالاسلاموالمسلمین علیاصغر ظهیری، استاد حوزه علمیه قم در برنامه سحرگهان حرم مطهر حضرت معصومه(س) که بامداد امروز، 13 خردادماه در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، به تحلیل جایگاه و نقش یاد مرگ در تعالی زندگی بشر پرداخت و اظهار کرد: یاد مرگ همواره انسان را برای رسیدن به افقها یاری و بازوی قدرتمند انسان در مقابله با تنبلی و بیمسئولیتی است.
استاد حوزه علمیه قم آرامش را گوهر گمشده بشر امروزی توصیف کرد و گفت: هجوم بشریت و انتظار او در پشت درهای منزلگاه آرامش در تاریخ بشر بینظیر است تا جایی که آرامش در معادلات امروزی اعتباری ویژه به خود اختصاص داده است که در تاریخ بشر چنین سابقهای کمنظیر به حساب میآید.
وی ادامه داد: بشریت در جستوجوی آرامش بهجایی رسیده است که حاضر است آسایش را فدای آرامش کند؛ این در حالی است که یاد مرگ آثاری بر زندگی انسان مترتب میکند که به دنبال آن آرامشی فراگیر بر زندگی بشر سایه میافکند.
سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) بابیان این که یاد مرگ از مهمترین رفتارهای دینی و تبلیغی اول شخص عالم امکان بوده است، عنوان کرد: رسول گرامی اسلام(ص) همواره به یاد مرگ بودند و امت خود را به این حقیقت زندگیبخش دعوت میکردند.
ظهیری در ادامه به بررسی ادبیات قرآن در مسئله معاد پرداخت و گفت: معاد در ادبیات قرآن با ادبیات الگوی تئوری و عملی به بشریت تذکر داده است تا جایی که قرآن از جریان جوانان موحد آنجلس بهعنوان یکی از مصادیق عملی معاد که بشر در تاریخ خود چنین حقیقت را تجربه کرده است.
استاد حوزه علمیه قم به بررسی مصادیق دیگر از معاد محوری آیات قرآن پرداخت و گفت: زندهشدن پرندگان در قصه حضرت ابراهیم(ع)، زنده شدن عُزیر پیامبر(یکی از پیامبران بنیاسرائیل) پس از صد سال و آیاتی که همواره در خلال قصههای خود یاد مرگ را به مؤمن توصیه فرموده است همه در ادبیات عملی معاد در قرآن است.
ظهیری به فرا رسیدن شبهای قدر اشاره و ابراز کرد: شبهای قدر شبهای بندگی و شبهای دستیابی به حقایق و معارف خاصه قرآن کریم است.
رضا رمضانی
انتهای پیام