به گزارش ایکنا؛ آیتالله العظمی حسین نوری همدانی امشب ۱۶ خرداد در مراسم افطاری در دارالقرآن علامه طباطبایی (ره) در جمع قاریان، حافظان و استادان قرآنی در سخنانی با اشاره به اهمیت نهجالبلاغه گفت: بعد از قرآن کتابی به این عظمت و جامعیت سراغ نداریم؛ کتابی که از مطالب سیاسی، اقتصادی، اجتماعی گرفته تا اخلاقی و معنوی در آن مورد بحث است.
آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه در دوره جاهلیت آدابی عرب در نهایت هنر خود به شتر و درخت و ... میپرداختند عنوان کرد: اوج و افق کلمات امام علی (ع) در مورد توحید و یگانهپرستی و عظمت آفرینش و جهان هستی است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه این بیش از ۴۸۸ خطبه از امام وجود داشته که تنها ۳۰۰ خطبه آن جمعآوری شده است تصریح کرد: همان طور که امام عظیم الشان فرمودند: ما به این کتاب با این عظمت افتخار میکنیم.
این مرجع تقلید با اشاره به خطبه ۲۲۸ نهجالبلاغه ادامه داد: مطالب عمیقی در این خطبه بیان شده است که نشان میدهد مردم دوره جاهلیت چنان سطح فرهنگی بالاتری به خاطر اسلام یافته بودند که میتوانستند این مطالب را بفهمند.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: امام در این خطبه به معرفی مردم دنیاگرا پرداخته است و طوری بیان فرموده که به تعبیری اگر بر مرده خوانده شود زنده میشود.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به خطبه ۲۱۲ این کتاب شریف اظهار کرد: این خطبه نیز به اهل تکاثر پرداخته است؛ ابن ابی الحدید در مورد این خطبه گفته است که من در ۵۰ سال بیش از هزار بار این خطبه را خواندم و در هر دفعه نیز مطلب جدیدی دستگیرم شد.
این مرجع تقلید با اشاره به وظیفه علما در نهج البلاغه به خطبه شقشقیه اشاره کرد و گفت: در این خطبه خداوند از علما پیمان گرفته که در برابر ظلم ظالمان و مظلومیت مظلومان سکوت نکنند و علمای واقعی نیز در طول تاریخ در این زمینه سکوت نکردند.
آیت الله نوری همدانی عنوان کرد: این مسئله یکی از شئون علماست؛ علما کافل ایتام اهل بیت (ع) هستند لذا وظیفه ما روحانیون بسیار سنگین است و باید همیشه با مردم برخورد متواضعانه و کریمانه داشته باشیم و هم به هدایت مردم و هم رفع مشکلات آنان بپردازیم.
این مرجع تقلید ادامه داد: بزرگانی مانند آیت الله حائری در قم لیستی از محرومان و مستضعفان داشتند و به حمایت از آنان و رسیدگی به مشکلات آنان میپرداختند و در حوادثی که رخ میداد برای مردم سرپناه بودند.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به خطبه ۱۸۸ نهج البلاغه بیان کرد: در این خطبه امام علی (ع) به جایگاه برجسته قرآن کریم پرداخته و فرموده است که قرآن، ربیع قلوب و وسیلهای برای سیرابی عطشناپذیر علما است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه به تعبیر امام علما از هیچ علمی سیراب نمیشوند و تنها قرآن است که میتواند عطش سیری ناپذیر آنان را برطرف کند.
وی افزود: علامه طباطبایی زحمات زیادی در مورد قرآن کشیدند و ۲۰ جلد تفسیر المیزان را با زحمت نوشتند که تفسیری عادی نیست؛ علامه وقتی به آیات عذاب میرسیدند میگریستند و دقتهای زیادی در نوشتن این تفسیر اعمال کرده اند.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به تفسیر چند جلدی از امام خمینی اظهار کرد: همین مجموعه کوچک بیانگر نگاه عمیق امام به قرآن کریم است که بابهای جدیدی را برای ما باز کرده است.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به سفارش امام علی (ع) به مالک اشتر تصریح کرد: امام در این توصیه فرموده است که هر کسی که میخواهد کشور اسلامی را اداره کند باید با علمای آن کشور ارتباط و مراوده و مجالست داشته باشد.
این مرجع تقلید با اشاره به تعبیر امام علی (ع) در مورد علما که العلماء باقون تاکید کرد: علما در صورتی که به علم خود عمل کنند همواره ماندگار خواهند بود.
وی با بیان اینکه ما به روحانی بودن خود افتخار میکنیم اظهار کرد: حوزه علمیه باید نهجالبلاغه را به عنوان درس مورد بحث و تحقیق قرار دهد تا برکات بیشتری بر ما وارد شود.
همچنین مرتضی نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی در سخنانی گفت: مقام معظم رهبری در سخنان اخیر خود به نقاط قوت کشور اشاره کردند، اما به نظر بنده یکی از مهمترین این نقاط، خود شخصیت ایشان است که خردمندانه، کشتی انقلاب را در این دریای متلاطم حفظ کردند.
وی افزود: رهبری ایشان جلوی بسیاری از شرارتها را گرفته است و اگر این نقطه قوت نبود کشور دچار مشکلات فراوانی شده بود.
نجفی قدسی بیان کرد: ما مفتخریم که بعد از امام چنین رهبری داریم و دشمن نیز قصد دارد تا هجمهها علیه رهبری را افزایش دهد بنابراین ملت باید هوشیار باشند و رهبری در افق عظمت باقی بمانند، زیرا وجود رابطه مستحکم میان ملت و رهبری رمز موفقیت است.
انتهای پیام