به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی ایران، صبح امروز سهشنبه 5 تیرماه 97 در همایش سراسری قوه قضائیه، ضمن تبریک هفته قوه قضائیه اظهار کرد: ایام سالروز شهادت معمار تشکیلات جدید قوه قضائیه در نظام اسلامی و سیاستمدار بزرگ و مدیر ارزشمند دوران انقلاب، پس از پیروزی انقلاب و مظلوم دوران، شهید دکتر بهشتی را در این ایام گرامی میداریم.
وی ادامه داد: به اعتقاد من، هر چه قوه قضائیه و مسئولان نظام به شیوه و سیره آن بزرگوار نزدیکتر شوند، بیتردید بر مقبولیت نظام افزودهتر خواهد شد؛ او مرد حکمت و مرد صبر و استقامت و مدیری بسیار لایق بود و در هر جمعی حضور پیدا میکرد به عنوان محور آن جمع محسوب میشد.
رئیس جمهور اظهار کرد: او شخصیتی بود که شیوه آموزش جدید برای جوانان و نوجوانان کشور را تحت عنوان دبیرستان دین و دانش در قم پیگیری کرد. همیشه او را به عنوان پل فقه و سیاست و پل اخلاق و حکمرانی و پل بین حوزه و دانشگاه میدیدیم؛ شهید بهشتی شخصیتی بود که مدیران بسیار ارزشمند در سطح کشور در حوزه و دانشگاه تربیت کرد.
وی افزود: درباره اصول قانون اساسی سخن بگوئیم باید راجع به اصل 57 بیشتر تأکید کنیم. گرچه سه قوه دارای استقلال از یکدیگرند و یکی از امتیازات قوه قضائیه، استقلال آن است و دو قوه دیگر دارای استقلال هستند اما هر سه قوه، شاخه یک درخت هستند؛ ما سه قوه و سه نوع حاکمیت در کشور نداریم بلکه در کشور ما با شرایط و بدخواهانی که داشته و داریم و رو در روی ملت ما قرار گرفتهاند، امروز وحدت، اتحاد ، یکپارچگی، همدلی و همسخنی ما باید از همیشه بیشتر باشد.
رئیسجمهور اظهار کرد: این ویژگی نظام یا دولتها نیست بلکه هر وقت ملت ایران پیروزی بزرگی را در سطح منطقه و جهان به دست آورده، دشمنان قدرتمندشدن ملت ایران، در برابر این ملت بزرگ ظاهر شدند. چهل سال پیش بزرگترین پیروزی ملی ما، پیروزی انقلاب اسلامی بود و در این پیروزی همه ملت ما در برابر استعمار قیام کردند و این انقلاب پیروزی یک بخش از جامعه نبود بلکه پیروزی حکومت مورد خواست ملت ایران یعنی جمهوری اسلامی بود.
دکتر روحانی عنوان کرد: بلافاصله بعد از این پیروزی دشمنان شروع به سنگاندازی کردند تا نظام استقرار نیابد و شما ببینید که همهپرسی استقرار نظام، انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی، انتخابات ریاست جمهوری، تشکیل قوه قضائیه و انتخابات مجلس اول، را در چه شرایطی برگزار کردیم.
رئیسجمهور یادآور شد: به محض اینکه این نهادها با همه سختیهای آن دوران تشکیل شد، توطئه سختتری را علیه ما طراحی کردند. آنان در پایان شهریور جنگ ظالمانهای را بر ملت ایران تحمیل کردند و ملت ایران هشت سال در مقابل توطئه اجانب مقاومت کرد تا این توطئه بزرگ خنثی شد. به محض پایان جنگ، سازندگی شروع و آرامش بر کشور حکمفرما شد اما توطئههای جدیدی را بر کشور ما تحمیل کردند.
وی ادامه داد: تحریم نفتی و سرمایهگذاری دوران کلینتون در دورانی است که سازندگی میخواهد به ثمر برسد و به محض اینکه میتوانیم از این توطئهها عبور کنیم، توطئه جدیدی را علیه ما آغاز کردند. در ماجرای ائتلاف علیه عراق و به اصطلاح خودشان، آزادسازی کویت، یکی از توطئهها این بود که ایران وارد این جنگ شود و یادمان نرفته است که عدهای میگفتند چرا خالد بن ولید را در عراق تنها گذاشتهاید و اگر آگاهی و هوشیاری نظام و اعلام بیطرفی فعال جمهوری اسلامی ایران نبود، ما را وارد یک درگیری بزرگ کرده بودند.
رئیس جمهور عنوان کرد: آن موقع با هوشیاری از این توطئه بزرگ عبور کردیم و اگر این هوشیاری نبود، جنگ دیگری بر ما تحمیل شده بود. مقداری که از این زمان گذشتیم و دنیا دید ایران در مسیر تعالی و پیشرفت است، موضوع 11 سپتامبر و القاعده پیش آمد و این مسئله مطرح شد که ریشه این توطئه جهانی از کجا نشئت میگیرد و باز هم هوشیاری دولت و ملت ما بود که از توطئه جدید دیگری فاصله گرفتیم. جنگ از افغانستان شروع شد و گفته میشد بعد از افغانستان نوبت کیست. تا هفتهها تردید بود که الان نوبت عراق یا ایران است. بعد از حمله به عراق و سرنگونی صدام، پرونده هستهای ایران را مطرح و دروغهای بسیاری را درباره ما بیان کردند تا در پائیز 1382 ما را به شورای امنیت سازمان ملل برده و جنگ جدیدی را به ما تحمیل کنند اما هوشیاری نظام و ملت ما این توطئه را خنثی کرد.
وی اظهار کرد: تاریخ را ورق بزنیم که آمریکا و دیگران در آن زمان در مورد ما چه میگفتند. بعد از پایان آن ماجرا دوباره تحریمهای جدیدی را بر ایران تحمیل کردند. هدف نهایی در تمام مراحل سرنگونی نظام جمهوری اسلامی بوده است؛ چراکه آنان ایران انقلابی را تهدیدی خطرناک برای خود میبینند و لذا باید با این تهدید بزرگ مقابله کنند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی یادآور شد: آنان میگویند تحقیقات هستهای صلحآمیز شما نباید ادامه داشته باشد و این پرونده شما یک پرونده علمی و اقتصادی نیست بلکه یک پرونده امنیتی است. آمریکا و همه حامیان او میخواستند بگویند فناوری هستهای ایران یک پرونده امنیتی است و ادامه این راه برای ایران از دیدگاه قوانین بینالمللی نامشروع است و این به معنای امنیتزایی برای پرونده هسته ما و مشروعیتزدایی از این پرونده است اما ملت و نظام ما در این ماجرا هم پیروز شدند و ثابت کردند که ما صلح و امنیت جهانی را تهدید نمیکنیم.
دکتر روحانی عنوان کرد: ما به جهان ثابت کردیم که حق ندارید پرونده هستهای ما را امنیتی جلوه دهید و جای ما فصل هفتم منشور شورای امنیت نیست. این دستاورد بزرگی برای ملت ماست که ثابت کردیم غنیسازی صلحآمیز حق مشروع ایران است و البته تحمیلهای ظالمانهای را بر ما تحمل کردند که باید برداشته میشد و امروز هیچ کس نمیتواند بگوید ایران به دلیل فعالیت هستهای باید تحریم شود بلکه آنچه وجود دارد تحریم یکجانبه آمریکاست.
وی ادامه داد: ما توانستیم حقمان را در اوپک بازپس بگیریم و سرمایهگذاران خارجی را جذب کنیم و معلوم است که این وضعیت خوشایند آمریکا، صهیونیستها و برخی کشورهای منطقه نیست. بنابراین بعد از سال 1394 تلاش بر این بود که توافق به هم بخورد اما سعی آنها این بود که ایران توافق را نقض کند و در این راستا همه پوست خربزهها را زیر پای نظام گذاشتند تا ما اعلام کنیم آمریکا به تعهدات خود عمل نمیکند و در نتیجه ما از برجام خارج میشویم تا مشروعیت فعالیت هستهای ایران از بین برود اما در این مورد موفق نشدند.
دکتر روحانی عنوان کرد: مسئولان ما با هوشیاری و در عین حال ایستادگی روی منافع خودمان، نگذاشتند این توطئه موفق شود. طرح دیگر آمریکا این بود که اروپا را راضی کند و آمریکا و اروپا با هم از این توافق خارج شوند و در این راه هم ناموفق بودند و نه اتحادیه اروپا و نه سه کشور بزرگ اروپایی زیر بار رفتند بنابراین آمریکا ناموفق بود. اینکه میبینید ترامپ به تنهایی از برجام خارجی میشود گزینه آخر آمریکا بود و در نتیجه آبروی این کشور در دنیا رفت.
رئیسجمهور افزود: آمریکا برخلاف مقررات بینالمللی عمل کرد و ما کاری کردیم که آمریکا با بالاترین هزینه این کار را انجام دهد. وقتی آمریکا از این توافق خارج شد، تمام امیدش این بود که صبح روز بعد، ما هم اعلام کنیم از این توافق خارج میشویم تا پرونده دوباره به شورای امنیت برود اما در این راه هم ناموفق بود.
وی ادامه داد: آمریکا مثل همیشه میخواهد قدرت و هیمنه جمهوری اسلامی ایران و ابهت این نظام را در هم بشکند اما آیا آمریکا با جنگ روانی، سیاسی و اقتصاد میتواند ملت مقاوم و سرافراز تاریخ ما را بشکند. شب گذشته دیدی در یک بازی غیرتمندانه وقتی نام ایران مطرح بود، همه یکصدا از ایران و ایرانی سخن گفتند و حمایت کردند. ما موفقترین فعالیت ورزشی را در این روزها در تاریخ ایران پشت سر گذاشتیم و تیم هماهنگ و پرتلاش ما غیورانه تلاش کرد. این ملت از منافع خود دست برنمیدارند و همواره استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را میخواهد. فریادهای دیشب، یک علامت به دنیا بود که ما انقلاب و ارزشهای خود را رها نمیکنیم.
دکتر روحانی عنوان کرد: این بسیار مهم است که ما سه قوه احساس کنیم که بار سنگینی بر دوش ماست. اگر آمریکا یا هر دشمنی بخواهد پیروز شود، ابتدا باید امید و اعتماد ملت ایران را در هم بشکند. اگر این امید و اعتماد باقی بماند حتما آمریکا شکست میخورد.
رئیس جمهور با اشاره به نقش مهم قضات کشور اظهار کرد: قاضی باید بین خود، خدا و وجدان تصمیم بگیرد و بنده به خوبی میدانم که بالاترین استقلال در کشور ما استقلال قاضی در انطباق موضوع با قانون است. در نظام اسلامی، حتی امام معصوم و امیرالمؤمنین(ع) هم در کار یک قاضی شایسته دخالت نمیکرد و اگر کسی از آنان شکایت داشت، با کمال تواضع حاضر بود در دادگاه از خود دفاع کند. هیچ کس به اندازه امیرالمؤمنین(ع) معتقد به استقلال قاضی نبود و ما هم باید این احساس را به وجود بیاوریم و یکی از ترفندهای دشمن این است که بگوید قاضی مستقل نیست بلکه تحت تأثیر عوامل گوناگونی همانند حزب، قومیت و مذهب است.
وی افزود: اگر میخواهیم اعتماد بیشتری را بین نظام و مردم به وجود بیاوریم، یکی از قوای مهم، قوه قضائیه ماست. قوه قضائیه باید قدرتمند باشد؛ چراکه اگر این قوه شکست، اعتماد مردم هم شکسته میشود. اگر قوه مقننه هم شکسته شود، مردم شکسته میشوند. ما امروزه نیازمند اعتماد مردم هستیم. سیاهنمایی گناه و جرم بزرگی است و آبرو و جان و مال مردم باید مورد احترام همه باشد. اگر کسی آبروی مؤمنی را ببرد اعلان جنگ به خدا داده است.
دکتر روحانی تأکید کرد: دادستانها امروزه وظیفه سنگینی را بر عهده دارند. کسی که سیاهنمایی میکند و امید مردم را از بین میبرد نیازی به شاکی خصوصی ندارد؛ چراکه در حال همکاری با دشمن هستند. در سه ماه گذشته درآمد ریالی یا ارزی ما کم نشده، درآمد نفتی ما نسبت به سه ماهه پارسال بیشتر شده و مقدار دلاری که به خزانه آمده هم بیشتر شده است؛ بنابراین کمبود ملموس فیزیکی در کشور ما وجود ندارد پس چرا ناامیدی و نگرانی وجود دارد. من به زبان ساده میگویم ناشی از ترساندن مردم از وضعیت آینده است.
وی ادامه داد: دشمنان ما و برخی افراد در داخل کشور که آگاهی ندارند میخواهند این نگرانی را بیشتر کنند. من باید خدمت شما عرض کنم که تحت هر شرایطی، مردم مشکلی در زمینه نیازهای روزانه خود نخواهند داشت. به مردم اطمینان میدهیم همه کالاهای اساسی به وفور در اختیار آنان خواهد بود و ارز به هر میزانی در چند کوچه پس کوچه افزایش پیدا کند، اما برای زندگی عادی آنها و تأمین نیازهای اساسیشان ارز لازم را تأمین میکنیم.
رئیس جمهور افزود: اگر دشمن علیه ملت ما حرف میزند و یا علیه انقلاب است که امری غیرطبیعی نیست اما توقع از دوستان بیشتر از میزان فعلی است و همه باید دست به دست هم دهیم. اگر امید به آینده و اعتماد داشته باشیم، دشمنان ما قادر نیستند ما را به زانو دربیاورند. باید توجه بیشتری به اولویتها داشته باشیم و تهمت، افترا و دروغ نباید حاشیه امن داشته باشد.
وی عنوان کرد: انتقاد دلسوزانه مفید است و همه از آن استقبال میکنیم اما دروغ، سوء ظن و سیاهنمایی اصلا خوب نیست و گناه بزرگی محسوب میشود. در این زمینه باید دستگاههای قانونگذاری ما در کنار هم باشند تا عدهای موفق نشوند امید و اعتماد را از بین ببرند. شما باید همواره پرچم عدالت را به اهتزاز دربیاورید. عدالت به معنای توزیع عادلانه قدرت، تولید عادلانه ثروت و منزلت عادلانه در جامعه است؛ بنابراین نگذارید منزلت و حیثیت کسی خدشه ببیند.
دکتر روحانی تأکید کرد: شما پاسداران جامعه سالم هستید و نباید اجازه دهید هیچ مجرمی احساس امنیت کند بلکه همه مردم باید احساس امنیت کنند. این احساس امنیت، اعتمادآفرین و امیدآفرین است و این وظیفه همه ماست. هدف امروز دشمنان ما اقتصاد است و بار اقتصاد بر دوش هر سه قوه است؛ شما میتوانید فضای کسب و کار را بهبود ببخشید و اجازه ندهید اقتصاد ما لطمه ببیند.
وی ادامه داد: قضات ما تصمیم بگیرند در سالی که آمریکا دوباره ما را تحریم کرده است و قصد جنگ اقتصادی دارد، روزی دو ساعت بیشتر کار کنند. نقش شما در این جنگ اقتصادی بسیار مهم است. تعداد 6 میلیون ایرانی در خارج از کشور زندگی میکنند و سرمایه زیادی در اختیار دارند که اگر شرایط را برایشان فراهم کنیم قطعا به کشور ما خواهند آمد و سرمایهگذاری خواهند کرد اما باید شرایط آن فراهم شود.
رئیسجمهور افزود: باید اجازه دهیم ایرانیان برای دیدن خانواده خود به ایران بیایند. یکی از راههای توسعه اشتغال، توریسم و گردشگری است بنابراین اجازه دهیم توریستها به ایران بیایند. مگر نمیگوئیم باید با آمریکا مبارزه کنیم بنابراین اگر این شش میلیون ایرانی، سالی یکبار به ایران بیایند و برگردند، همگی سفرای خوبی برای ما خواهند بود.
وی عنوان کرد: من به بانک مرکزی و وزارت صنعت دستور دادم که میزان ارز ارائه شده را در سایت اعلام کنید تا مردم آن را ببینند. ممکن است در هر جایی مشکلی وجود داشته باشد اما باید با حداقل هزینه آن را حل کنیم.
دکتر روحانی تأکید کرد: پیروزی ملت بزرگ ایران در تمام زمینهها در سایه امید و اعتماد بوده است و شما بدانید که اگر ما در دولت یازدهم توانستیم اقتصاد را درست کنیم فقط به دلیل ایجاد اعتماد بود. اگر تورم را از 45 درصد به 8 درصد رساندیم فقط به دلیل امید و اعتماد مردم بود و بدانید که اگر این دو مورد نباشد هیچ نظامی موفق نخواهد شد.
وی یادآور شد: در این راه باید هر سه قوه، تحت رهبری نظام، وحدت و انسجام خود را حفظ کنند. ایشان دستور دادند ما جلسه هفتگی اقتصادی را با حضور رؤسای سه قوه تشکیل دهیم و انشاءالله این جلسات ادامه پیدا خواهد کرد و خوشبختانه مصوبات جلسات ما مورد تأئید رهبر معظم انقلاب بود.
رئیسجمهور در پایان گفت: ما باید همه توان خود را به کار بگیریم و انشاءالله میتوانیم در مقابل دشمن پیروز شویم. امید ما به این و آن نیست. اگر بتوانیم رضایت خداوند و مردم را به دست بیاوریم، ولو اینکه دشمن سنگاندازی کند، به راحتی از مشکلات عبور میکنیم و کشور را به گونهای اداره خواهیم کرد که دشمنان ما شاهد بزرگترین جشن ملت ایران در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی خواهند بود.
انتهای پیام