به گزارش ایکنا، قوه قضائیه یکی از ارکان مهم جمهوری اسلامی ایران است که میتواند نقشی تعیینکننده در مبارزه با مفاسد اقتصادی و ایجاد امنیت در اقتصاد کشور ایفا کند. رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر این مسئله تأکید کرده و مخصوصا در دیدار اخیر با مسئولان قضایی کشور مجددا بر این نکته تأکید کردند. رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار، نقش دستگاه قضا را در مبارزه با مفاسد اقتصادی مهم خواندند و خاطرنشان کردند: در مدیریت مسئله اساسی کشور یعنی اقتصاد، قوه مجریه نقش اول را دارد اما قوای مقننه و قضائیه نیز مؤثر و نقشآفرینند.
ایشان ایجاد امنیت در فضای اقتصادی را از جمله وظایف دستگاه قضا برشمردند و افزودند: فضای کسب و کار و زندگی و معیشت مردم باید امن باشد و دستگاه قضا باید با مختل کنندگان امنیت اقتصادی برخورد کند.
حمیدرضا فولادگر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در حاشیه مراسم سیو هفتمین سالگرد فاجعه هفتم تیر 1360 و شهادت شهید بهشتی و یاران ایشان، در گفتوگو با ایکنا، به بیان نکاتی درباره نقش قوه قضائیه در مبارزه با مفاسد اقتصادی و لوازم نقشآفرینی این قوه در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی پرداخت و اظهار کرد: هر سه قوه مهم کشور، دارای نقشی مکمل یکدیگر هستند. قوه مجریه مسئولیت اجرایی را بر عهده دارد، قوه قضائیه نقش مدعیالعموم، دفاع از حقوق مردم و نظارت بر حسن اجرای قوانین را عهدهدار است و قوه مقننه هم باید قوانین مناسب را ایجاد کرده و با دو قوه دیگر هماهنگ باشد.
لزوم هماهنگی سه قوه در مبارزه با مفاسد اقتصادی
وی ادامه داد: قوه قضائیه هم باید بر حُسن اجرای قوانین نظارت داشته باشد و اگر هم قوه مجریه کار خود را به خوبی انجام ندهد، مبارزه با مفاسد اقتصادی به خوبی پیش نخواهد رفت؛ بنابراین هر سه قوه باید با هم هماهنگ باشند اما مسئله مهم این است که چون قوه قضائیه دارای نقش نظارتی و جنبه دفاع از حقوق مردم است نقشی اساسی بر عهده دارد و اگر به درستی به وظیفه خود عمل نکند، مسیر اجرایی هم مسیر کجی خواهد بود و هزاران آسیب به کشور وارد میشود و هیچ کس هم نیست که جلوی این انحرافات را بگیرد؛ بنابراین نقش قوه قضائیه در مبارزه با مفاسد اقتصادی بسیار تعیین کننده است.
فولادگر افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند مجلس باید برای دولت ریلگذاری کرده و دولت در این ریل حرکت کند و مجری خوبی باشد اما آن نهادی که باید نظارت کند که این مسیر به خوبی طی شده و تخلفی صورت نگرفته باشد، قوه قضائیه است. البته مجلس هم نقش نظارتی دارد اما نهایتا این قوه قضائیه است که باید به عنوان قاضی عمل کرده و در این زمینه نقشی اساسی بر عهده دارد.
قوه قضائیه نیازمند اصلاحات ساختاری است
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش شهید بهشتی در پایهگذاری قوه قضائیه گفت: این یکی از آثار و باقیات صالحات شهید بهشتی است که قوه قضائیه را بنیانگذاری کردند و امیدواریم با نظارت بر حُسن انجام کار، شاهد مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی از سوی این قوه باشیم. البته قوه قضائیه باید دست به اصلاحات ساختاری هم بزند. کاری هم که شروع شده و افرادی که تخلفاتی انجام دادهاند را برکنار میکنند، مسیر بسیار مبارکی است و باید ادامه پیدا کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات خوب قوه قضائیه، ورود به پروندههای مفاسد اقتصادی است و امیدواریم بدون توجه به مسائل جناحی به بررسی این پروندهها بپردازند. از سوی دیگر اگر مردم اطمینان کنند که قوه قضائیه در حال مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی و استیفای حقوق آنهاست، روز به روز اعتماد آنها به نظام بیشتر میشود.
لزوم برخورد شدید با مفسدان اقتصادی
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مقابله با مشکلات اقتصادی اخیر گفت: مجلس در این زمینه ورود پیدا کرده و قرار است روز یکشنبه هفته آینده هم جلسه هماهنگی اقتصادی سه قوه در مجلس برگزار شود اما همانگونه که خود رئیس قوه قضائیه فرمودند باید با کسانیکه در حال اخلال در نظام اقتصادی کشور هستند همانند مفسد برخورد کرده و مورد مجازات قرار گیرند.
وی در پایان گفت: افرادی وجود دارند که هیچگونه علاقهای به این آب و خاک و مردم ندارند و فقط منتظرند برجام به هم خورده و دوباره تحریمها شروع شود تا از این فرصت استفاده کرده و به قیمت ضایع شدن حقوق مردم، منافع این ملت را زیر پا گذاشته و بار خود را ببندند؛ بنابراین کسانیکه به اختلال در نظام اقتصادی کشور اقدام میکنند باید توسط قوه قضائیه به اشد مجازات برسند.
انتهای پیام