رضا بردستانی، مسئول سابق دبیرخانه بنیاد مهدی آذریزدی در گفتوگو با خبرنگار ایکنا؛ درباره اقداماتی که درباره مرحوم مهدی آذریزدی در سالهای اخیر انجام شده است عنوان کرد: مدیرکل وقت ارشاد یزد به دنبال آن بود که درباره این شخصیت کارهایی انجام دهد، ولی با تغییر مدیریت، نگاه تغییر پیدا کرد و توجه به سمت تعطیل کردن اقدامات پیش رفت.
وی افزود: مدیرکل وقت فرهنگ و ارشاد استان یزد به دنبال آن بود که همه اقدامات زیر نظر ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شود و این در حالی بود که ما تلاش میکردیم که به صورت مستقل کار کنیم و بنیاد توسط نهاد دولتی اداره نشود که مدیرکل وقت با این طرح و پیشنهاد مخالف بود.
انتشار فراخوان طراحی ملی مقبره آذریزدی
بردستانی با اشاره به اینکه شرایط سبب شد که دوستداران آذریزدی به صورت چراغ خاموش به انجام کارهای خود در این باره بپردازند، گفت: اساسنامهای در این رابطه نوشته و کارهای بسیاری انجام شد. اخیراً نیز با شهرداری صحبتهایی داشتیم که طی آن فراخوان ارائه طرحهای مختلف برای آرامگاه آذریزدی در قالب طرحی ملی اعلام شد و اکنون یکی از طرحهای برگزیده در مراحل نهایی است تا به مرحله اجرا درآید و مقبره ساخته شود.
وی از این موضوع که راهاندازی فرهنگسرا و موزه آذریزدی نیز از دیگر اقداماتی است که دنبال میشود، درباره اقدامات انجام شده درباره «بابای قصهگو» یادآور شد: این کارها به سالهای 90 و 91 مربوط میشود که با تغییر دولت و دو مدیرکل ارشاد استان که هر یک سیاستهای خود را دنبال میکردند، مربوط میشود. البته اصرار ما بر اداره غیردولتی این بنیاد بود که متاسفانه همکاری چندانی از سوی مدیران در این باره صورت نگرفت.
بردستانی ادامه داد: از جمله کارهایی که انجام شد، مطالعه 150 اساسنامه و گرفتن مشاوره از افراد مختلف بود که زمینههای معنوی نیز مورد بررسی قرار گرفت و اساسنامه جامعی برای ارائه به شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته شد.
پایاننامههایی با موضوع آذریزدی دفاع شده است
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره اقدامات انجام شده عنوان شد: در کنار این اقدامات از چند پایاننامه با موضوع آذریزدی، کتابهای وی و بازآفرینی آثار وی حمایت به عمل آمد. پایاننامههایی در شیراز و بیرجند و در مقطع دکترا نیز در دانشگاه یزد مورد دفاع قرار گرفت.
بردستانی گفت: اساسنامه ما دربرگیرنده بسیاری از فعالیتها بوده است. بسیاری از فعالیتها به صورت شخصی و فارغ از مسائل دولتی و ... پیگیری شد و در این باره به اداره و سازمانی مراجعه نکردیم و از طرف شهرداری یزد نیز دعوت شدیم که جلساتی برگزار شد و توضیحاتی نیز داده شد. پیگیری بسیاری از سوی این نهاد به عمل آمد.
وی به یکی از برنامههایی که در سیمای یزد پخش شد اشاره و اظهار کرد:شهردار یزد در این برنامه(رصد) بر لزوم ساماندهی آرامگاه آذریزدی طی سال جاری تاکید کرد و وعدههایی نیز در این باره داده شد که در دست پیگیری است.
سابقه مسئولان در عرصه فرهنگی درخشان نیست
بردستانی همچنین از وعدههایی که توسط نهادها و سازمانها داده شده است یاد و عنوان کرد: در مجموع سابقه مسئولان ما در عرصه فرهنگی سابقه خوبی نیست و هیچ کدام دغدغه فرهنگی نداشتهاند. متأسفانه ضعیفترین بخش بودجه به حوزه فرهنگ اختصاص پیدا میکند. تنها بخش خصوصی است که اگر بخواهد کاری در این حوزه انجام میدهد، در غیر این صورت وزارت ارشاد و وزرا کاری نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما همه چیز به بودجه ختم میشود، گفت: همیشه اینگونه است که بودجه برای بخشهای مختلف تقسیم میشود و در نهایت آنچه باقی میماند را برای بخش فرهنگ در نظر میگیرند. متاسفانه همین بودجه نیز صرف مسائل دیگر میشود که خود به ایجاد معضل فرهنگی منجر میشود و به سود بخش فرهنگی نیست و صرفهای در این حوزه ندارد.
سیاستهای فرهنگی تداوم ندارد
بردستانی همچنین یادآور شد: متاسفانه هیچ مدیر و مسئولی روی سیاست فرهنگی خود نمیایستد و از آن دفاع نمیکند. متاسفانه نتیجه برنامههایی که در حوزه سیاست فرهنگی داریم، به آسیب و معضل فرهنگی تبدیل میشود. هیچ دولتی نمیتواند از برنامههای فرهنگی خود به درستی دفاع کند. هیچ دولت فرهنگی در ایران روی کار نیامده است و هر مشکلی که داریم به این دلیل است که وضع فرهنگ ما نامناسب است. اگر دولتی با شعار و برنامه فرهنگی روی کار بیاید، میتوان امید داشت که باقی معضلات کشور نیز رفع میشود.
یادآور میشود؛ مهدی آذر یزدی ملقب به خادمالقرآن در 18 تیرماه سال 88 دارفانی را وداع گفت.
انتهای پیام