سید جلال فیاضی، قائم مقام جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در گفتوگو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که چرا راهکارهای امام رضا(ع) برای خروج از بحرانهایی که اکنون دامنگیر بشریت شده از جمله بحرانهای اخلاقی، محیط زیست، طب و ... در جشنواره امام رضا(ع) گنجانده نشده است؟ گفت: تیم جدید مدیریتی بنیاد امام رضا(ع) آبان ماه کار خود را شروع کرده و یکی از اقداماتی که ما انجام دادهایم، آسیب شناسی جشنوارههای رضوی و نگاه تازه به موضوعهای روز بوده است.
وی ادامه داد: در برخی از جشنوارهها نگاه به مسائل اجتماعی و مسائل مبتلابه جامعه را مورد توجه قراردادیم اما چون فرصت کافی نبود امکان تغییرات بنیادی در جشنواره نیز فراهم نشد، اما یکی از رویکردهای جدی بنیاد امام رضا(ع) این است که اصولاً همه جشنوارهها را به سمت نیازهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه ببریم. چرا که به عنوان مثال بخش زیادی از مشکلات اقتصادی جامعه ما به دلیل مشکلات فرهنگی در حوزه اقتصاد است. اگر ما فساد اقتصادی داریم حاصل افت فرهنگی و عدم توجه به آموزههای دینی در مسائل اقتصادی است.
فیاضی تصریح کرد: قطعاً در جشنواره آینده بخش عمدهای از رویکردها به سمت مسائل روز جامعه در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی خواهدرفت.
وی در ادامه به تشریح آخرین رخدادهای مربوط به جشنواره امام رضا(ع) پرداخت و عنوان کرد: امسال در مجموع 33 جشنواره برگزار میشود که 15 جشنواره تا دهه کرامت به اختتامیه میرسند و اختتامیه 18 جشنواره دیگر بعد از دهه کرامت برگزار میشود.
قائم مقام جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) اضافه کرد: به دلیل اینکه در گذشته تمرکز اختتامیههای جشنواره در دهه کرامت و ماههای منتهی به این دهه بود، در سایر هفتهها و ماههای سال از وجود جشنوارهای تحت عنوان امام رضا(ع) و حرکتی در این زمینه محروم بودیم بنابراین تصمیم بر تمرکز زدایی گرفته شد تا در طول سال جشنوارههایی با محوریت امام رضا(ع) داشته باشیم.
فیاضی اعلام کرد: سال آینده تعداد بیشتری از جشنوارهها در طول سال برگزار خواهدشد تا مردم در طی سال شاهد رخدادهای فرهنگی مرتبط با امام رضا(ع) باشند.
وی به جشنوارههایی که مهلت ارسال آثار آنها پایان یافته است نیز اشاره و اعلام کرد: جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در هنرهای گرافیکی که در استان سیستان و بلوچستان برگزار میشود 400 اثر دریافت کرده است. جشنواره شعر رضوی که در کرمان برگزار میشود دو هزار و 189 اثر دریافت کرده است. 30 گروه نمایشی آیینی در جشنواره آیینهای نمایش رضوی که در کهکیلویه و بویراحمد برگزار میشود، شرکت کردهاند، 30 گروه سرود با 80 اثر در جشنواره سرود رضوی که در استان قم برگزار میشود، حضور دارند. جشنواره شعر دو بیتی و رباعی در همدان برگزار میشود و 800 اثر به آن رسیده است، جشنواره مولودی خوانی رضوی در استان کردستان و به زبان کردی برگزار میشود که 30 گروه مولودی خوانی در آن شرکت کردهاند، جشنواره خوشنویسی رضوی در لرستان 110 اثر دریافت کرده، جشنواره داستان نویسی کوتاه رضوی به زبان آذری که در زنجان برگزار میشود 20 اثر دریافت کرده است که البته هنوز مهلت دریافت آثار آن به اتمام نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه شعار محوری امسال جشنواره «امام رضا(ع) اسوه اخلاق و گفتوگو» است، بیان کرد: در همایش علمی ـ پژوهشی آرمان شهر رضوی که در استان مرکزی برگزار خواهد شد، 60 مقاله دریافت شده است و سایر جشنوارهها هنوز مهلت دریافت آثار آنها به اتمام نرسیده است.
مشاور عالی مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، در خصوص جشنواره فرهنگ رضوی در رسانهها که در استان گیلان برگزار میشود نیز گفت: هزار و 519 اثر دریافت شده است و 28 تیر اختتانیه این جشنواره برگزار خواهدشد. جشنواره بین المللی دلنوشتههای رضوی که در استان مازندران برگزار میشود نیز تاکنون 90 هزار دلنوشته دریافت کرده است. جشنواره نگارگری رضوی که در البرز برگزار میشود 437 اثر، جشنواره تولید کتاب رضوی برای کودکان و نوجوانان که در استان چهارمحال بختیاری برگزار میشود، 210 اثر و جشنواره آواها و نواهای رضوی که در تهران برگزار میشود نیز 120 اثر دریافت کرده است.
وی همچنین گفت: جشنواره شعر رضوی اقوام رضوی در استان فارس 583 شعر دریافت کرده است، جشنواره تأتر خیابانی هنوز تعداد آثار دریافتی خود را اعلام نکرده اما مهلت ارسال آن به اتمام رسیده است و بقیه جشوارهها هنوز در حال دریافت آثار هستند.
فیاضی در پاسخ به این سؤال که برگزاری جشنوارههای ملی در یک استان محروم چه نتایجی دارد؟ گفت: مسئله مهمی که وجود دارد این است که بخش زیادی از هنرمندان و اهالی فرهنگ علاقه مند هستند که در رقابتهای فرهنگی شرکت کنند. جشنواره امام رضا(ع) علاوه بر ایجاد این انگیزه برای ورود به این رقابت، زمینههای رشد و گسترش فرهنگ رضوی و نهادینه شدن سبک زندگی رضوی را از مسیر هنر و فرهنگ فراهم میکند.
وی گفت: ما امروز بیش از هر زمان دیگری به آموزههای رضوی نیاز داریم و بنا به فرموده مقام معظم رهبری تا اندیشهای در قالب هنر ارائه نشود جاودانه و ماندگار نخواهدشد. در مناطق محروم به دلیل اینکه جشنوارههای کمتری برگزار میشود، زمینه حضور هنرمندانی که بستر مناسب برای عرضه آثارشان فراهم نیست در این جشنوارهها فراهم میشود.
انتهای پیام