کد خبر: 3729129
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۶

تدوین نخستین فیلمنامه‌ درباره شهید «علی هاشمی»

گروه هنر ــ فعال و عضو بخش تئاتر جهاد دانشگاهی واحد تهران از تدوین فیلمنامه‌ای درباره شهید علی هاشمی خبر داد و گفت: تاکنون فیلمی درباره این فرمانده جنگ که سال‌ها از وی خبری نبود، ساخته نشده است و این فیلمنامه اولین اقدام درباره پرداختن به زندگی و شخصیت وی است.

تدوین نخستین فیلمنامه‌ درباره شهید «علی هاشمی»

امیر رضازاده، فعال و عضو بخش تئاتر جهاد دانشگاهی واحد تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، از نگارش فیلمنامه‌ای درباره شهید علی هاشمی خبر داد و گفت: این شهید طی 9 ماه در هور زندگی می کرد. وی اهل اهواز بوده است و چند کتاب درباره وی نوشته شده، ولی فیلمی درباره این شخصیت ساخته نشده است.

وی با بیان این مطلب افزود: 20 سال از این شخصیت سخنی گفته نمی‌شد، چرا که مسئولان تصور می‌کردند امکان دارد که در دست نیروهای عراقی اسیر باشد؛ پس از اینکه حکومت صدام سقوط کرد،‌ سال‌ها از این شهید خبری نبود و مفقودالاثر بود.

رضازاده از سال 63 یاد کرد که عراق همه راه‌ها را به روی ایران بسته بود و ادامه داد: عراق و ایران تا آن زمان در عرصه آبی عملیات نکرده بودند. محسن رضایی در آن زمان از شهید هاشمی خواست تا به شناسایی در منطقه هور برود.

وی که خود در جبهه‌های هشت سال جنگ تحمیلی حضور داشته است، درباره این منطقه توضیح داد: هور منطقه‌ای است که آب در مناطق مختلف آن عمق متفاوتی دارد و این عمق گاه از 2 تا 10 سانتی‌متر و گاه بسیار عمیق است. منطقه‌ای آبرفتی است که زمین آن گل رس است و راه رفتن را مشکل می کند و به سختی می‌توان قدم از قدم برداشت و خاک آن چسبندگی بسیار دارد.

رضازاده در ادامه توضیحاتش گفت: هنگامی که عراق به ایران حمله کرد،‌ جزایر نفتی عراق در دست نیروهای ایرانی بود. عراق به پیشنهاد یک بانوی فرانسوی، این منطقه را به آب می‌بندد و همه تانک‌ها و توپخانه و در حدود یک لشکر از ایران زیر آب می‌رود.

وی اظهار کرد: شهید هاشمی زحمات بسیاری در این منطقه کشیده بود و در نیزارها نشانه‌گذاری کرده بود که نیروها بتوانند راه را تشخیص دهند و به دست نیروهای عراقی نیفتند. نیروهای اطلاعات و عملیات شهید هاشمی تا بغداد و حتی کربلا هم رفته بودند و همین موضوع اعتراضاتی را از سوی محسن رضایی به همراه داشت.

این عضو فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: هیچ حمایتی برای ساخت این فیلم صورت نگرفت. شهید علی هاشمی از فرماندهان اصلی جنگ بود. هنگامی که عراق قرارگاه این منطقه را مورد حمله قرار می‌دهد،‌ علی هاشمی و دیگر یارانش مجبور به ترک آنجا می‌شوند.

وی گفت: بعد از این خبر دیگر خبری از وی نبود. نیروهای اطلاعات و برون‌مرزی بسیج شدند و تمام منطقه و حتی استان‌های جنوبی عراق را جستجو کردند، اما هیچ خبری از هاشمی نبود. مسئولان امیدوار بودند که اسیر شده است و از سال 67 تا 83؛ زمان سقوط صدام هیچ سخنی از سردار گمنام هور به زبان‌ نیامد؛ نه مراسمی، نه یادواره‌ای و نه یادمانی. این کار از آن جهت بود که اگر اسیر دشمن شده است شناسایی نشود و آسیبی به وی نرسد، اما بعد از سقوط صدام باز هم خبری از اسارت هاشمی نبود. حتی مخفی‌ترین زندان‌های عراق هم توسط نیروهای مجاهد عراقی بازرسی شد، اما خبری نبود.

وی بیان کرد: بعدها مشخص شد که کماندوهای عراقی برای دستگیری علی هاشمی از هلی‌کوپتر پیاده شده بودند و علی هاشمی که سوار بر یک آمبولانس بود،‌ خودرو را به سمت هلی‌کوپتر هدایت کرده بود و در همین حادثه به شهادت رسید. 20 سال بعد پیکرش در کنار این هلی‌کوپتر عراقی شناسایی شد.

رضازاده با بیان اینکه ما به صورت «آتش به اختیار» کار می‌کنیم، تصریح کرد: کمک مالی چندانی به ما نشده است و بین 5 ـ 10 میلیون تومان که هزینه یک بازیگر است را به ما دادند. اگر قرار باشد که از بازیگران سطح پایین استفاده کنیم،‌ کار ضعیف خواهد شد و در صورتی که بخواهیم از هنرمندان حرفه‌ای استفاده کنیم،‌ هزینه بالایی نیاز است. عدم تخصیص بودجه نیز به دلیل آن است که مسئولان ارزش و تاثیرگذاری هنر را به درستی نمی‌دانند.

انتهای پیام

captcha