
به گزارش
ایکنا، ظهر روز یکشنبه ۳۱ مردادماه بار دیگر زلزلهای با قدرت ۵.۹ در مقیاس ریشتر شهرستان ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه را لرزاند، این زمین لرزه، پس از زلزله ۷.۳ ریشتری آبانماه گذشته پر قدرتترین زمین لرزه ماههای اخیر در کرمانشاه بود که به گفته استاندار کرمانشاه حدود ۲۸۷ مصدوم برجای گذاشت.
از روز یکشنبه تا امروز این شهر بیش از ۲۷۱ بار لرزیده است؛ تجربه زمینلرزه پرقدرت قبلی و این زلزلهاخیر موجب ترس و اضطراب شدید زلزلهزدگان شده است.
اسعد ویسی، رئیس شورای شهر تازهآباد مرکز شهرستان ثلاث باباجانی در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: پس از این زمینلرزه شاهد پس لرزهها متعدد بوده و وضعیت روانی شهروندان و خانوادههای آنان را به هم ریخته است. حدود ۷۰ درصد خانهها دچار آسیب دیدگی شده و نیاز به باز سازی مجدد دارد، با استاندار به رایزنی پرداخته تا این وضعیت بحرانی را بهبود ببخشند، چادر اسکان اضطراری توزیع نشده و چرا که تمامی خانهها چادرهای زمینلرزه آبانماه را دارند، بیشتر مردم دوباره به این چادرها بازگشتهاند، برخی نیز چادرهای مسافرتی را در پارکها برپا کرده و در این گرما در آنجا استقرار پیدا کردهاند.
ویسی تأکید کرد: بار روانی این وضعیت بر دوش کودکان و خانوادههای آنان سنگینی میکند، مسئولان به خانوادهها وعدههایی دادهاند، اما این وعدهها عملی نمیشوند.
ساختمانهایی که بازسازی شده و یا تعمیر شده بودند در این زمین لرزه اخیر دوباره خسارت دیده و حتی میتوان گفت خسارتها آنها بیشتر از زمینلرزه قبل از آن است، خانههایی که پیش از آن تخریب شده و در حال ساخت مجدد بودند آسیب چندانی ندیدهاند بر همین اساس بیشتر خانوادهها نمیتوانند در خانههای خود باقی بمانند و این مورد و پسلرزههای زلزله مردم را دچار اضطراب کرده است.
ادامه مأموریت تیمهای بهداشت و روان هلال احمرمرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در گفتوگو با
ایکنا، عنوان کرد: پس از زمینلرزه آبان ماه گذشته تیمهای حمایت روانی جمعیت هلال احمر به صورت مستمر در منطقه حضور داشته و در این زلزله اخیر نیز به میان زلزلهزدگان رفته و به حمایتهای روانی از آنان میپردازند.
آغاز ارزیابی و مداخلات بهداشت روان وزارت بهداشتاز سوی دیگر طیب قدیمی، نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در مناطق زلزله زده غرب کشور به
ایکنا گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اقدامات خود را برای حضور تیمهای بهداشت و روان در میان زلزله زدگان آغاز کرده و به ارزیابی روانی آنان میپردازد.
وی افزود: این تیمها هم در شهرستان سرپل ذهاب که از این زلزله اخیر متأثر شدند و هم شهرستان ثلاث باباجانانی حضور داشته و پس از ارزیابی و مشاوره توسط کارشناسان روانشناسی چنانچه نیاز به مداخلات روانی بیشتری وجود داشته باشد به روانپزشک مستقر در آنجا ارجاع داده میشوند.
حضور روانشناسان طرح محب و درمان و خدمات رایگانبه گزارش
ایکنا، روز گذشته نیز سازمان بهزیستی کشور طی اطلاعیهای از حضور روانشناسان و مشاوران طرح محب در شهرستان ثلاث باباجانی خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر در شهرستان ثلاث باباجانی ۱۶ روانشناس و مددکار مداخلات روانشناختی لازم را انجام میدهند و چنانچه افراد در مناطق زلزلهزده یا فرزندانشان دچار علائم اضطراب شدند میتوانند با مراجعه به تیمهای اورژانس اجتماعی و محب مستقر در منطقه، خدمات روان درمانی رایگان دریافت کنند.
انتهای پیام