کد خبر: 3734112
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۳
موسوی هوایی:

سرمایه‌گذاری برای تجلی محتوامحوری و معنامحوری برنامه‌های قرآنی/ 71 درصد مردم تهران با قرآن به آرامش می‌رسند

گروه جامعه ــ معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه جامعه نیازمند این است که مباحث محتوامحوری و معنامحوری برنامه‌های قرآنی در اشکال مختلف در آن تجلی پیدا کند که روی آن سرمایه‌گذاری خواهیم کرد، بر مسئله تحقق عدالت و کم‌کاری در این حوزه اشاره کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا؛ با تاکید بر اینکه جامعه امروز نیازمند این است که مباحث محتوامحوری و معنامحوری برنامه‌های قرآنی در اشکال مختلف در آن تجلی پیدا کند، اظهار کرد: این شیوه‌ها می‌تواند در قالب آموزش مفاهیم، بحث سبک زندگی قرآنی و امثال آن تجلی پیدا کند.

وی با بیان اینکه روی این بخش‌ها با توجه به نیازی که در جامعه احساس می‌شود، بیشتر سرمایه‌گذاری خواهیم کرد، افزود: تلاش می‌کنیم، موارد این موضوعات را بررسی و جمع‌بندی کنیم، البته تحقق این مسئله در جامعه به تنهایی انجام نمی‌پذیرد و ضروری است که سه تا چهار وزارتخانه دیگر هم به این مسئله بپردازند. اما تا آنجایی که برای ما امکان داشته باشد، این مسائل را در دستور کار قرار خواهیم داد.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دستگاه‌های فرهنگی تا چه میزان توانسته‌اند رسالت خود را در تحقق جمهوری اسلامی و عدالت مورد تاکید قرآن محقق کنند، گفت: چون دین ما باید عین سیاست ما باشد، سیاست ما هم باید عین دین‌داری و از لحاظ ارزشی قوی باشد. البته این جور مسائل را باید از کسانی شنید که مجموعه تحقیقات کشور و اطلاعات و برسی‌هایی که می‌کنند در آنجا تجمیع می‌شود؛ لذا یا باید از امام و یا از مقام معظم رهبری این مسائل را شنید.

حجت‌الاسلام موسوی هوایی با اشاره به کار پژوهشی که سازمان تبلیغات اسلامی در این خصوص انجام داده است، گفت: بر اساس این پژوهش جمهوری اسلامی به بسیاری از اهدافش رسیده و به بسیاری دیگر از اهداف هنوز نرسیده است. یکی از مسائلی که رهبر معظم انقلاب هم روی آن دست گذاشته‌اند که ما هم باید خیلی بیشتر روی آن کار کنیم و کم کاری در مورد آن انجام شده است، مسئله عدالت است.

وی تاکید کرد: مسئله عدالت یعنی تمام ابعاد عدالت از جمله اجتماعی، آموزشی، سیاسی و عدالت فرهنگی که رهبر معظم انقلاب بر روی آن بسیار تاکید کرده‌اند محقق شود. تحقق این عدالت کار و زمان بسیاری می‌برد و جمهوری اسلامی را به اسلامی شدندش نزدیک‌تر می‌کند.
 
بیشتر برنامه‌های اقتصادی ما برنامه‌های توسعه غربی است
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به ضرورت پرداختن به عدالت اقتصادی به عنوان یکی از اصلی‌ترین ارکان تحقق جامعه اسلامی در جامعه به ایکنا، گفت: ما امروز در بحث عدالت اقتصادی مشکلات خرد و کلانی که داریم؛ همه آن‌ها به خاطر این بوده که به دنبال عدالت اقتصادی به صورت صحیح با محو ارزش‌های دینی نبوده‌ایم؛ بیشتر برنامه‌های اقتصادی ما برنامه‌های توسعه غربی است و تیم اقتصادی دولت‌هایی که از بعد از رحلت امام خمینی (ره) تاکنون بودند، به دنبال توسعه غربی بوده‌اند.

حجت‌الاسلام موسوی هوایی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب بار‌ها متذکر شدند که به عنوان توسعه کلمه رشد و عدالت را بگوییم و این عناوین باید از لحاظ نظری و فکری نسبت به نخبگان اقتصادی ما که کار اجرایی می‌کنند جا بیافتد، بعد از آن باید دید چه برنامه مثبت و راهبردی را برای اجرایی شدن در کشور می‌توانند پیاده کنند.

وی ادامه داد: پیشنهادات مختلفی در جاه‌های مختلف نسبت به مسائل اقتصادی به دولت شد و حتی کسانی هم که همجهت با دولت هستند از نظر مسائل اصلاحات پیشنهادات مختلفی دادند، اما نمی‌دانیم چگونه است که این نظرات عملیاتی نمی‌شود. با همه این مسائل رهبر معظم انقلاب بر پیشنهادات و مصوباتی را که روئسای سه قوه داشته‌اند تاکید کردند و فرمودند که این مصوبات در جهت تحقق عدالت اسلامی اجرایی شود و فرمودند: اگر این مسائل اجرایی شود ما از مخمصه اقتصادی خارج خواهیم شد.
 
اساسی‌ترین کار در تحقق عدالت اسلامی
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر اساسی‌ترین کار در تحقق عدالت اسلامی گفت: اساسی‌ترین کار این است که بر روی محور تبعیت از سخنان رهبر معظم انقلاب که خودشان هم فرمودند: بسیاری از کارشناسان مسائل اقتصادی، این سخنان و محور‌ها را قبول دارند کار کنیم. جمهوری اسلامی امروز با چالش اقتصادی مواجه است و این چالش را باید با تبعیت از سخنان رهبر معظم انقلاب در این خصوص حل کنیم.

حجت‌الاسلام موسوی هوایی در پاسخ به سوال دیگری که آیا به شرایط مطلوب جامعه اسلامی رسیده‌ایم، گفت: جمهوری اسلامی به معنای حکوت دین بر جامعه است. ما با جمهوری اسلامی مطلوب هنوز فاصله داریم. همه هدف انقلاب اسلامی حاکمیت دین بر جامعه است. هرچند هنوز تا شرایط مطلوب فاصله بسیاری داریم منتهی می‌توانیم حرکت کنیم؛ لذا باید عظم جدی دولت‌مردان که امور اجرایی و بودجه کشور دست آن‌ها است را یکی کنیم تا مشکلات گره‌گشایی شود.

وی در ادامه و در خصوص موانع فرهنگی تحقق جمهوری اسلامی هم به خبرنگار ایکنا، گفت: این موضوع نیازمند زمان و بحث طولانی دیگری است که باید به صورت منسجم به آن پرداخت. اما موانع فرهنگی که امام خمینی (ره) مطرح کردند و همچنین موانع فرهنگی مد نظر رهبر معظم انقلاب برای رشد و پیشرفت انقلاب را می‌توانیم بررسی کنیم و هردوی آن‌ها قابل بحث است. البته کارشناس‌تر از این دو در کشور نداریم چراکه فرهنگ خودمان را یک فرهنگ برگفته از دین و قرآن می‌دانیم، لذا کارشناس‌تر از این افراد نسبت به مسائل فرهنگی نداریم که بخواهند در این مورد حرف بزنند، بنابر این برمبنای این موارد باید صحبت کرد.
 
مردم با قرآن بیشتر احساس آرامش می‌کنند
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در پایان به انجام پژوهش و تحقیقی در خصوص امور قرآنی توسط معاونت پژوهشی و آموزشی این سازمان اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه موانع فرهنگی بسیاری در کشور وجود دارد، نتایج خوبی از این تحقیق و ارزیابی به دست آمد. این تحقیق در شهر تهران انجام شد و طی آن در سال ۸۵ افرادی که می‌گفتند با قرآن آرامش پیدا نمی‌کنیم حدود ۵۹ درصد بودند، اما در سال ۹۶ آن‌هایی که اعلام کرده بودند با قرآن آرام نمی‌شوند ۲۹ درصد شده‌اند که این نشان دهنده دستاورد بزرگ و فعالیت‌های اثرگذار در این حوزه بوده است.

انتهای پیام
captcha