به گزارش ایکنا؛ در ابتدای این مراسم کوثری، مدیر عامل انتشارات علمی و فرهنگی درباره از دست دادن دوست با حوصله و با تجربه ای صحبت کرد و او را انسانی شریف، دلسوز و جامعه شناسی دوستدار مردم معرفی کرد. در ادامه فیلمی از مصاحبه با اعضای خانواده قانعیراد پخش شد. در این فیلم درباره سادهزیستی، مردمدوستی، گذشت و انسانیت و علاقه وافر قانعیراد به مطالعه و پژوهش و یافتن حقایق صحبت شد.
مقصود فراستخواه، استاد جامعهشناسی نیز در این مراسم مشخصات کتاب اخلاقیات شعوبی و روحیه علمی را برشمرده و گفت: قانعیراد برای ایران آفرینش علمی، فکری و تولید معنا کرد. محمد فاضلی نیز بخشهایی از کتاب را قرائت کرده و از قانعی راد تجلیل کرد.
داریوش رحمانیان، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ نیز سخنران دیگر این مراسم بود که بیان کرد: قانعیراد روایت خاصی از معرفت در حوزه تمدن اسلامی ارائه میدهد که برای امروز و آینده ما بسیار حساس است.
در ادامه کلیپی از سخنان نعمتالله فاضلی که اثار زیادی در حوزه انسان شناسی و مطالعات فرهنگی دارد پخش شد. وی ضمن تجلیل از قانعی راد گفت: تنها ایرانیها بودند که توانستند نوآوری و انقلاب در روششناسی علم به وجود آورند. قانعی راد معتقد بود شعوبیه ایران را خیلی دوست داشتند و این عشق به آنها انرژی عاطفی میداد.
هادی خانیکی، استاد دانشگاه و کارشناس رسانه نیز بر جامعه شناسی مردممدار یا کنشگر قانعی راد تاکید و اظهار کرد: نظرات وی در جامعه شناسی بسیار مهم است.
علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ذکر این مطلب که در حال حاضر نیاز به نسلی از روشنگران در حوزه علوم انسانی داریم که پیوند دهنده نقد و سیاست گذاری باشند عنوان کرد: تلاش قانعیراد در گره زدن فهم اجتماعی و واقعیات اجتماعی در حوزه اندیشه قابل تقدیر بود.
در انتهای این مراسم از کتاب اخلاقیات شعوبی و روحیه علمی رونمایی شد.
انتهای پیام