کد خبر: 3735338
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۹

تربیت خردسالان قرآنی؛ تکلیف شرعی تنها مربی دارالقرآن حضرت امام رضا(ع)

گروه مؤسسات قرآنی مردم نهاد ــ زهرا کیانزاد مدیر دارالقرآن حضرت امام رضا(ع) و تنها مربی قرآن این مرکز، تربیت قرآنی نسل آینده را از اهداف اصلی دارالقرآن حضرت امام رضا(ع) می‌داند که باید همه نهادهای دولتی به ویژه آموزش و پرورش قدم‌هایی اساسی بردارد.

به گزارش ایکنا؛ این هفته به منظور معرفی فعالیت‌های یکی از مؤسسات استان اصفهان، به سراغ دارالقرآن‌ حضرت امام رضا(ع) رفته‌ایم و در گفت‌و گو با مدیر مؤسسه با روند تاسیس و فعالیت‌های اصلی و جانبی این مرکز بیشتر آشنا می‌شویم.
زهرا کیانزاد، مدیر دارالقرآن حضرت امام رضا(ع) که دارای تحصیلات حوزوی از استان قم است، از آغاز فعالیت‌های قرآنی خود می‌گوید: بند از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، یادگیری و به دنبال آن آموزش قرآن کریم را از مساجد شروع کرده و در سن پایین با علاقه‌ای که به تدریس این کتاب شریف داشته‌ام، از همان مسجد در کنار آموزش به تدریس هم سن و سال‌های خود پرداختم.
وی ادامه می‌دهد: پس از گذشت چند سال، به منظور آموزش به خردسالان، تصمیم گرفته فعالیت آموزشی خود را در مهدقرآن آستان قدس رضوی ادامه بدهد و همچنین بزرگسالان نیز با ابراز علاقه، تحت آموزش قرار گرفتند.
کیانزاد با اشاره به اینکه در زمان کسب تحصیلات حوزوی، از سوی دفتر اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اجازه برگزاری کلاس‌های آموزش‌ قرآن کریم را در مساجد و مدرسه جمکران و محلات آن شهر را داشته است، تصریح می‌کند: در زمان تحصیل شوق و اشتیاق بسیاری برای آموزش قرآن به عموم مردم و به ویژه خردسالان پیدا کرده که خوشبختانه در آن زمان موفق به ارائه آموزش‌های عمومی قرآن کریم به شرکت‌کنندگان را داشته ام.

 دارالقرآن حضرت امام رضا(ع)
کیانزاد ادامه می‌دهد: پس از گذشت این دوران به شهراصفهان آمده و فعالیت‌های آموزشی را از مهدالرضا(ع) شروع کرده؛ به نوعی که موفق به برگزاری کلاس‌هایی برای خرسالان و بزرگسالان شدم و هم‌اکنون این دوره‌ها در مساجد و خانه‌های خادمان قرآن کریم به صورت مستمر ادامه دارد.
از کیانزاد درباره علت راه‌اندازی دارالقرآن حضرت امام رضا(ع) سوال شد که در این باره می‌گوید: زمانی که در شهر قم مشغول تحصیل بودم، برای ارائه آموزش‌ها و تدریس قرآن کریم و همچنین شناخت روش‌های تدریس، در مهدهای قرآن مشغول بودم، متاسفانه در این مدت شاهد رفتارهای آموزشی نامناسب بوده به نوعی که فضای مهد کودک به مشابه مکان‌های تنبک زن با حضور خردسالان و کودکان بود.
وی ادامه می‌دهد: پس از مشاهده این رفتارها به حال خودمان افسوس خورده و وظیفه شرعی خود دانستم که باید خردسالان را از ابتدای امر با مفاهیم کتاب قرآن مانوس کنیم تا به طبع در آینده جامعه ای سالم و نسلی قرآنی داشته باشیم. همین فکر بنده را به راه اندازی مؤسسه‌ای قرآنی با هدف ارائه آموزه‌های دینی، اخلاقی به کودکان و خردسالان سوق داد.
وی در ادامه به دیگر اهداف راه اندازی دارالقرآن حضرت امام رضا(ع) اشاره کرد و می‌گوید: با توجه به اینکه قرآن خواندن یکی از سنت‌های خوب ما شیعیان است، احیا و عادت برآن درخردسالی می‌تواند نسل آینده را همراه با آموزه های قرآن کریم ترویج دهد، بنابراین به سفارش حضرت علی(ع‌) به فرزندشان، که می‌فرمایند: ««فرزندم! در آغاز تربیت تو، بر آن شدم که به تو قرآن بیاموزم»، راه تربیت و آموزش قرآنی را به خردسالان در پیش گرفته ام.
مدیر دارالقرآن به زمان دریافت مجوز این مرکز اشاره کرد و می‌افزاید: مجوز اولیه سال 1380 از سوی اداره تبلیغات اسلامی شهر اصفهان دریافت شد که همزمان با کسب مجوز، بنده فعالیت آموزشی خود را در مهدالرضا(ع) ادامه داده و پس از گذشت سه سال، مجوز رسمی دارالقرآن حضرت امام رضا(ع) از اداره تبلیغات اسلامی اخذ شد.

تربیت خردسالان قرآنی؛ تکلیف شرعی تنها مربی دارالقرآن حضرت امام رضا(ع)
وی درباره نام‌گذاری مؤسسه به نام مبارک امام رضا(ع) تصریح می‌کند: با توجه به اینکه بنده ارادت خاصی به امام رضا (ع)داشته و همچنین از آنجایی که بنده اولین فعالیت‌های آموزشی را از آستان قدس رضوی آغاز نموده و تدریس در مجموعه‌های مهد الرضا(ع) داشته ام و اینکه امام رضا(ع) ولی نعمت ما ایرانیان است، اسم دارالقرآن به نام مبارک ایشان مزین شد.
کیانزاد ادامه می‌دهد: دارالقرآن حضرت امام رضا(ع)، یک مرکز پیش دبستانی را در خود جای داده است که در امر تربیت و آموزش قرآن به خردسالان نقش ایفا می‌کند. این مرکز مدرسه‌ای را هم راه اندازی کرد اما به دلایلی کار متوقف شد و فعالیت‌ها نا تمام به اتمام رسید.
وی می‌افزاید: هم اکنون در مرکز پیش دبستانی، بیشترین مباحثی که آموزش داده می‌شود، مفاهیم و حفظ قرآن کریم با کودکان است که به آنها مهارت‌های زندگی را آموزش داده تا از همان ابتدا با کلام خدا و معانی آن مانوس شوند. کودک باید بداند که زندگی‌اش از قرآن جدا ناپذیر است. پرورش رفتار، گفتار کودکان همواره از این کتاب برگرفته و نتیجه آن تربیت نسلی قرآنی برای آینده است.
اگر آموزش و پرورش با دارالقرآن همکاری داشته باشد، در تعامل با یکدیگر بهتر می‌توانیم به اهدافمان برسیم اما متاسفانه این نهاد دولتی، به دلایلی با روش آموزش‌ به قرآن آموزان مخالف است.
وی با تاکید براینکه برای بانوان بزرگسال نیز دوره‌های آموزشی طراحی شده است، می‌گوید: از آنجایی که یادگیری قرآن کریم در همه دل‌ها اشتیاق ایجاد می‌کند، بانوان بزرگسال خانه‌دار نیز در کلاس‌های روخوانی، روان‌خوانی و تجوید که توسط بنده تدریس می‌شود حضور پیدا می‌کنند و همچنین کلاس دیگری در مسجد برای خردسالان برپا می‌شود که روخوانی، روان‌خوانی، حفظ و احکام به آنها ارائه می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال که از بدو تاسیس تا کنون آیا به هدف اولیه خود دست یافته‌اید، می‌گوید: با مراجعه والدین به مؤسسه و بیان اینکه فرزندانشان از آموزه‌های قرآنی در رفتار و کردار بهره برده اند، ابراز خوشحالی کرده و ما را در این مسیر بیشتر از همیشه تشویق می‌کنند. تا کنون قرآن آموزان بسیاری از این دارالقرآن تربیت شده اند که می‌توان به قاری، مداح، حافظ اشاره کرد.
مدیر مؤسسه حضرت امام رضا(ع) بیان می‌کند: مؤسسه حضرت امام رضا(ع) از توانمندی خوبی برای تربیت خردسالان و کودکان همراه است و آمادگی دارد که با نهادهای دیگری در زمینه اجرای طرح و فعالیتهای فرهنگی همکاری داشته باشد. البته بارها درخواست همکاری به دیگر نهادها و مراکز داده شده است اما متاسفانه پاسخی برای همکاری دریافت نشده است.

تربیت خردسالان قرآنی؛ تکلیف شرعی تنها مربی دارالقرآن حضرت امام رضا(ع)
وی در پاسخ به اینکه حمایت از مؤسسات قرآنی باید به چه نحوی باشد، می‌گوید: همان طور که قبل از این نیز اشاره شد، بنده به خاطر اینکه هزینه تامین مربی را نداشته و خود از عهده آموزش بر می‌آیم، به عنوان تنها مربی این مرکز آموزش می‌دهم. البته مردم گاها کمک‌هایی می‌کنند اما در وضعیت اقتصادی خوبی نیستند و به همین منظور همه هزینه ها را خود متحمل شده تا این موسسه روی پای بماند.
کیانزاد ادامه می‌دهد: برای اینکه دانش آموزان از ابتدا در کنار یادگیری قرآن کریم، بتوانند با اصول دیگر دین نیز آشنا شوند، برخی از کلاس‌های آموزشی در مساجد برگزار می‌شود که کودک در آنجا با نماز و ادعیه های دینی مانوس شود. در این زمینه روحانی مسجد همکاری خوبی با مؤسسه داشته است.
وی در جایگاه یک فعال قرآنی و مدیر مؤسسه دغدغه قرآنی خود را اینطور مطرح می‌کند و می‌گوید: در حال حاضر بحث آموزش قرآن کریم تنها به روخوانی و روان‌خوانی قرآن کریم به صورت عمومی پرداخته شده است، و توجه به معانی و مفاهیم و تدبر قرآن، برای تربیت کودکان امری ضروری است که کودک بتواند درکنار خواندن قرآن به مفاهیم آن نیز توجه داشته و در سبک زندگی خود اجرایی کند.
کیانزاد تاکید کرد: از مسئولان درخواست می‌شود که در بحث آموزش در ادارات آموزش و پرورش تنها از مشاورهای آموزشی خود استفاده نکرده و از کارشناسان ادارات تبلیغات نیز بهره ببرند تا بتوانند با ایده های جدید و روش های نوین آموزشی به وظایف اصلی خود عمل کنند.
همچنین، درخواست می‌شود به منظور ارزیابی فعالیت‌های مهد الرضا(ع) و مکتب الرضا(ع)، قرآن آموزان، حافظان را در یک جشنواره فرا خوانده و در خصوص مشکلات و توانمندی‌هایی که دراین چند سال در مؤسسات وجود داشته است، گفت‌و گو شود تا برخی از مسایل حل و فصل شود.
وی در پایان سخنان خود می‌گوید: توجه به فرهنگ سازی از ابتدای کودکی مهم و ضروری است که البته باید از کلاس‌های آموزشی شروع شود و در کنار یادگیری به فرزندان نکات، معانی، مفاهیم زندگی را یاد داد تا بتوان در آینده در برابر تهاجمات فرهنگی و دشمنان ایستادگی کرد.
یادآور می‌شود، دارالقرآن حضرت امام رضا(ع) در استان اصفهان، شهرستان اصفهان، خیابان ابن سینا، شهشهان، کوچه شهید مصطفوی پلاک 40 واقع شده است.
انتهای پیام

خبرنگار:
سمیه عیادی
captcha