
پیرحسین کولیوند، رئیس عملیات بحران حج در گفتوگو با
ایکنا، با بیان اینکه مدیریت حج و رفتار زائران ایرانی با تمامی کشورهای دیگر متفاوت است؛ اظهار کرد: ما در مکه بیمارستان داشته و در هر هتلی نیز مجموعه پزشکی خود را داریم که همه زائران در آن جا معاینه و تحت کنترل قرار میگیرند، همه تخصصها را داشته و نیاز به هر کمکی باشد به زوار ایرانی داده میشود.
وی افزود: سیستم مدیریت حج ایران چنان منجسم است که تمامی بعثههای دیگر میخواهند از ایران الگو بگیرد از سوی دیگر خود عربستان نظم و انضباط زوار ایرانی را الگویی برای سایر زوار میداند.
کولیوند یادآور شد: خوشبختانه مدیریت حج ایران و نحوه رفتار و برگزاری اعمال تا به امروز پیشرفت خوبی داشته و کارهای زیادی مانند داشتن آشپزخانههای مرکزی، سرویسهای ایاب و ذهاب شده است، این موضوع خود تبلیغ مثبتی برای ایران در بین کشورهای اسلامی است.
رئیس سازمان اورژانس کشور در رابطه با خدمات پزشکی حج ۹۷ عنوان کرد: امسال بیش از ۵۶۰ نفر تیم پزشکی و ۵۲ تن دارو برای حج در نظر گرفته شده است؛ امسال گرچه در مدینه بیمارستان نداریم، اما سه درمانگاه در نظر گرفته شده و در تمامی هتلهای محل استقرار زائران گروههای پزشکی حضور دارند و علاوه بر بیمارستانی که در مکه داریم امسال سعی بر این است که از خدمات بیمارستانهای عربستان نیز استفاده کنیم.
وی یادآور شد: آموزشهای پیش از اعزام هم برای تیم پزشکی وجود داشته و هم جلسات زیادی برای زوار برگزار شده است که تیمهای پزشکی به ارائه آموزشهای بهداشت و حفظ سلامت پرداختهاند.
رئیس پیشین عملیات پزشکی حج با اشاره به ممنوعیت داروهای کدئیندار، بیان کرد: این داروها در عربستان ممنوع هستند، تمامی داروهای مورد نیاز زوار در عربستان وجود دارد، اما افرادی که دچار بیماریهای مزمن هستند لازم است داروهای تخصصی خود را همراه داشته باشند.
مدیر بحران حج ۹۶ با اشاره به تدابیر اتخاذ شده برای پیشگیری از گرمازدگی حجاج در ایام تشریق بیان کرد: امسال هوا بسیار گرم بوده و ایام تشریق هم با گرمترین روزها مصادف شده است. این مسأله برای آقایان با شدت بیشتری همراه است؛ چرا که مجبور هستند که بدون پوشش مسیرهای زیادی پیادهروی را داشته باشند، در حین پیاده روی امکان گرما زدگی وجود دارد، برای جلوگیری از گرمازدگی هم تدابیر لازم مانند تونل سرد اندیشیده شده و هم اینکه آموزشهای لازم به حجاج داده شده است.
کولیوند در ادامه به بیان خاطرهای از یکی از سفرهای حج خود به عنوان مسئول عملیات پزشکی پرداخت و اظهار کرد: در یکی از سفرهای ما به مکه، فرد سالخوردهای بود که نیاز به کمک داشت، روحانی کاروان نیز از من درخواست کمک کرد، با این فرد سالخورده طواف کردیم، پس از طواف نوبت به صفا و مروه رسید، به مسیر نگاه کرد و دید مسیر طولانی است و به او گفتم اگر میخواهد برایش ویلچر بگیرم، عصبانی شد، گفت: جواب همشهریانم را چه بدهم، گفتم کولت کنم، گفت: آره خدا امواتت رو بیامرزد، مجبور شدیم کل صفا و مروه ایشان را کول کنم.
انتهای پیام