گروه اجتماعی- معاون نهاد رهبری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری عید قربان را اوج کمال بندگی در برابر خداوند متعال عنوان کرد و افزود: کمال انسان در بندگی به خداوند متعال اوج میگیرد.
حجتالاسلام شعبان تازهکام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در گفتوگو با ایکنا از مازندران، ضمن عرض تبریک به مناسبت عید سعید قربان، اظهار کرد: مهمترین چیز برای انسان کمال است و این کمال انسانی در بندگی به خداوند متعال اوج میگیرد.
وی با بیان اینکه عید قربان اوج کمال بندگی در برابر خداوند متعال است، افزود: خداوند متعال بعد از سالها به حضرت ابراهیم فرزندی داد و مهر این فرزند در دل پدر جای گرفت، بعد از مدتی ابراهیم فرمان یافت تا فرزند و همسر خود را به جایی دور ببرد آن هم در بیابان خشک و بدون آب و علف بگذارد و برگردد.
تازهکام تصریح کرد: حضرت ابراهیم پس از اجابت امر خداوند، فرمود: خدایا در جایی همسر و فرزندم را سکونت دادم که هیچ چیزی ندارد آنها در پناه خودت به امر خودت قرار دادهام.
وی ادامه داد: بعد از سالها که این فرزند به سن نوجوانی رسیدند و آغاز جوانی حضرت اسماعیل بود باید حضرت ابراهیم به امر خداوند برمیگشت پیش همسر و فرزندش و فرزند خود را به امر خداوند ذبح میکردند، وقتی حضرت ابراهیم ماجرای ذبح را به فرزندش حضرت اسماعیل فرمودند: حضرت اسماعیل خودشان آماده فرمان خداوند کردند و فرمودند: پدرجان هر دستوری که از طرف خداوند است انجام دهید.
این مدرس دانشگاه عنوان کرد: بانو هاجر همسر حضرت ابراهیم نیز امر خداوند را اطاعت کرد و حضرت اسماعیل را برای ذبح تحویل حضرت ابراهیم داد که در این میان شیطان به سراغ آنها آمد و گفت از اینکار صرف نظر کن ای ابراهیم که حضرت ابراهیم به شیطان سنگ زدند به سراغ بانو هاجر رفت، او نیز در را به روی شیطان بست و گفت من مطیع امر خداوند هستم به سراغ حضرت اسماعیل هم رفت و حضرت اسماعیل نیز به شیطان سنگ زد.
وی افزود: حضرت ابراهیم الگو و اسطوره بندگی و اطاعت و ایثار و گذشت و فداکاری است و این امتحان سختی بود که انسان با دست خویش عزیزانش در راه خدا قربانی کند اما این پیامبر خدا از این امتحان سربلند بیرون آمد و به مردم نشان داد که در همه حال تابع محض امر خدا است.
تازهکام گفت: حضرت ابراهیم منادی توحید و یکتا پرستی است و حج در واقع بیانگر این است که انسان در برابر خداوند مطیع اوامر الهی باشد.
انتهای پیام
صدیقه اندی