کد خبر: 3741077
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۶

دومین شماره فصلنامه احیای بناها و بافت‌های تاریخی منتشر شد

گروه جامعه ــ شماره دوم فصلنامه احیای بناها و بافت‌های تاریخی به صاحب امتیازی صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی منتشر شد.

به گزارش ایکنا؛ شماره دوم فصل‌نامه احیای بناها و بافت‌های تاریخی به صاحب امتیازی صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی و مدیر مسئولی پرهام جانفشان عراقی منتشر شد.

سردبیر این فصلنامه علی مختاری طالقانی و شورای سیاست‌گذاری آن متشکل از سید محمد بهشتی، حسین عبده تبریزی، پرویز پیران، محمدسعید ایزدی، نصرت الله تاجیک و ناصر بنیادی است.

این شماره از فصل نامه احیای بناها و بافت‌های تاریخی با سخن مدیر مسئول و سردبیر آغاز شده و در ادامه در بخش‌های مختلف مقالات و یادداشت‌ها، گفت‌و‌گو، گزارش، معرفی کتاب، از نگاه دیگر، خبرنامه و چکیده انگلیسی ادامه یافته است. همچنین با اختصاص مطلبی با عنوان «پاتوق فرهنگی» به تلاش‌های بخش خصوصی و غیردولتی در ورود این ابنیه به چرخه اقتصادی پرداخته شده است تا از این طریق فرصتی برای معرفی هر چه بهتر اقدامات و دانستن موانع و مشکلات پیش روی در این خصوص فراهم آورد.

مقالات و یادداشت‌های مندرج در این شماره شامل: «مجموعه چلبی اوغلو، تجربه‌ای در مرمت و احیا» نوشته محمدرضا نیکبخت، «بررسی تحلیلی روند تکامل اسناد و قوانین بین‌المللی مرتبط با حفاظت از آثار تاریخی» نوشته رضا فیضی، «جایگاه تکنولوژی در مرمت» نوشته فرامرز پارسی، «خانه کلانتر(عمارت بادگیر)؛ بنای خاطره انگیز در شهر خانه‌های تاریخی» نوشته ابوالفضل عبیدی، جابر نوروزی، بابک سعیدی، «نگاهی بر احیای مجموعه تاریخی سعدالسلطنه» نوشته علی کاظمی، «سلطان محمد معمار، مجموعه گنجعلی خان کرمان» نوشته مهدی مکی‌نژاد، «اقتصاد احیای میراث فرهنگی» نوشته سید محسن امامی، «استفاده مجدد و سازگار از یک بنای تاریخی؛ مطالعه موردی؛ مؤسسه فیلم ایرلند، دوبلین، محله تمپل بار» گردآوری و ترجمه سید عبدالرضا هاشمی است.

در بخش گفت‌وگو ها نیز «وضعیت کنونی میراث فرهنگی کشور و ترسیم دورنمای» آن در گفت‌وگو با محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی بررسی شده است. همچنین در گفت‌وگوهای جداگانه حامد مظاهریان به بررسی «نظام تأمین منابع مالی در احیای بناها و بافت‌های تاریخی»، احمد مسجد‌جامعی به تبیین «چالش‌های پیش روی میراث تاریخی و فرهنگی تهران در مسیر حفاظت و احیا» و بهروز هادی زنوز، به «تشریح نظام مالی و اقتصادی احیای بناهای تاریخی در ایران» پرداخته‌اند.

خوانندگان فصلنامه احیای بناها و بافت‌های تاریخی می‌توانند گزارش «نشست تخصصی چشم انداز احیا و بهره‌برداری از ابنیه تاریخی در آینده توسعه شهری»، «کافه تهرون؛ روایتگری قصه‌های شهر تهران»، «موزه سیمین و جلال؛ خانه زوج داستان‌نویس»، «معرفی عرصه‌های نیازمند حفاظت مرمت و احیا؛ خانه صدر جهرمی شیراز»، «مدخلی بر سومین دوره برنامه فرهنگی جستار کیفیت در تجربه‌های بازآفرینی شهری در چارچوب اندیشه ایران‌شهری» را نیز در این شماره مطالعه کنند.

بنابر گزارش ایکنا؛ از دیگر مطالب مندرج در این شماره معرفی کتاب‌های «احیای طهران؛ تأملی در ارتقای کیفی بافت‌های تاریخی» و همچنین «جستارهای تاریخی و فلسفی در حفاظت از میراث فرهنگی» است.

در بخش «از نگاهی دیگر» سعی شده است تا از زوایای متفاوتی به مضمون بناها و بافت‌های تاریخی نگریسته شود. دیدی متفاوت از دیگر مطالب معمول در قالب‌های متنوع مقاله، یادداشت، گفت‌وگو و ....؛ از داستان یک ساختمان تاریخی در دل مبارزات استقلال‌طلبی در حافظه تاریخی یک ملت تا نگاه یک هنرمند و روایت شخصی‌اش از تجربه زیست خود در ارتباط با ساختمان‌های ارزشمند و بافت تاریخی. در نگاه دیگر به داستان بناها و روایات شهری پرداخته شده است.

انتهای پیام

captcha