کد خبر: 3751953
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۷

برنامه اجرایی سند تحول در طول برنامه ششم رونمایی شد/ آیا اجرا می‌شود

گروه جامعه ــ برنامه‌ اجرایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش امروز در حالی رونمایی شد که طی این مراسم وزیر آموزش و پرورش هشدار داد: اگر ظرف یک ماه آینده نتوانیم امکانات، منابع، الزامات و اقدامات مورد نیاز اجرای این سند را مشخص کنیم، بخش عمده‌ای از تلاش‌ها روی کاغذ باقی خواهد‌ماند.

به گزارش ایکنا؛ آیین رونمایی و تبیین برنامه‌ اجرایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش عصر امروز 9 مهرماه با حضور وزیر آموزش و پرورش و مسئولان شش زیرنظام این سند برگزارشد.

در ابتدای این مراسم رضا مددی، مشاور وزیر آموزش و پرورش در اجرای سند تحول، با اشاره به اینکه در طول یکسال گذشته با تلاشی که در آموزش و پرورش صورت گرفت، سه زیر نظام باقی‌مانده سند تحول تدوین، تصویب و برای اجرا ابلاغ شده است، گفت: نهایی شدن زیرنظام‌های سند تحول در حقیقت تکلیف وزارت آموزش و پرورش را برای اجرای نظامند سند فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: در فصل هشتم سند تحول تأکید شده‌است که مسیر اجرایی 131 راهکار سند از طریق تدوین، تصویب و ابلاغ برنامه‌های زیرنظام‌ها ممکن می‌شود، اما علی‌رغم تلاش‌های زیادی که انجام شد، تدوین برنامه‌های زیرنظام‌ها با تأخیر چند ساله به انجام رسید، اما خوشحال هستیم که امروز پس از چند سال زمینه اجرایی این سند فراهم شد.

مددی افزود: امروز برنامه اجرایی سند تحول در طول برنامه ششم توسعه را پیش رو داریم و چند روز قبل نیز وزیر آموزش و پرورش با بخشنامه‌ای رسماً اجرای برنامه سند تحول در طول برنامه ششم توسعه را به واحدهای ستادی و استان‌ها ابلاغ و تکالیف در این بخشنامه مشخص شده است.

وی تصریح کرد: بنابراین با ابلاغ برنامه‌های اجرایی سند تحول کار وزارت آموزش و پرورش برای پیگیری این موضوع مهیا شده و همه چیز برای پیگیری هماهنگ و متوازن برای اجرای برنامه‌ها مشخص و مسیر پیش رو برای همه واحدهای ستادی و استانی تعیین شده است.

به گزارش ایکنا؛ در ادامه این مراسم، سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش نیز طی سخنانی با ابراز خرسندی از اینکه در ابتدای سال تحصیلی جدید امکان اجرای سند تحول رسماً فراهم می‌شود، گفت: با تلاش‌‌های صورت گرفته امروز شش زیر نظام سند اجرایی آماده شده و در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: پس از سال‌ها توفیق پیدا کردیم که اهداف دوره‌های تحصیلی را که حلقه مفقوده در سلسله مراتب آموزشی ما بود را به تصویب شورا برسانیم و امروز این اهداف را در اختیار داریم و شاهد رونمایی از برنامه اجرایی سند تحول هستیم.

بطحایی ضمن تشکر از همکاران خود در تدوین برنامه اجرایی سند تحول، تصریح کرد: این سند دقیقاً مشخص خواهد‌کرد که سند تحول را از چه مسیری و در چه بازه زمانی مشخصی پیش خواهیم‌برد.

وی ادامه داد: نقشه راه و مسیر پیمودن سند تحول آموزش و پرورش امروز همین اسناد عملیاتی است که امروز رونمایی می‌شود. ما در آموزش و پرورش بعد از این دیگر برنامه‌ای غیر از برنامه عملیاتی و اجرایی که در این سندها رونمایی می‌شود، نخواهیم داشت و همه همت، انرژی و توان خودمان را برای استقرار و اجرای این برنامه‌ها باید صرف کنیم.

وزیر آموزش و پرورش افزود: برنامه‌های سالیانه‌ای که تولید می‌شود و برنامه‌هایی که در استان‌ها به اجرا در می‌آید هم همه منبعث از این برنامه اجرایی خواهدبود. از این رو باید بتوانیم پیش‌بینی کنیم که در زمان‌های پیش رو در چه فواصل زمانی به چه دست‌آوردها و اهداف کمی و کیفی دست پیدا خواهیم‌کرد و این برنامه اجرایی این امکان را به ما می‌دهد که بتوانیم سال‌های آینده را ببینیم که آموزش و پرورش در چه مسیری حرکت و به کدام اهداف دست پیدا خواهدکرد.

وی از ایجاد انسجام در فعالیت‌های آموزش و پرورش نیز گفت و اظهار کرد: این نظام برنامه‌ریزی یک انسجام به فعالیت‌های ما در آموزش و پرورش و یک اطمینان و آرامش را در بدنه برنامه‌ریزی ما ایجاد خواهدکرد که این اطمینان باعث می‌شود توان همه ما بر فعالیت‌های تعریف شده متمرکز شود.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: آن چیزی که بعد از این بر روی میز همه ما باید وجود داشته باشد، همین برنامه‌های اجرایی است. این نقشه راه به عنوان یک دفترچه راهنما در کیف و کشوی همه ما باید وجود داشته باشد و برنامه‌هایی را که در حوزه ستادی به اجرا در می‌آوریم، باید منطبق با این برنامه باشد.

مرکزی برای رصد مستمر برنامه‌ و انطباق آن با برنامه‌ اجرایی سند ایجاد می‌شود

وی هشدار داد که نباید تلاش‌های صورت گرفته در حد یک برنامه اجرایی و یا سند برنامه پشتیبان آن باقی بماند و دفاتر و معاونت‌ها کار قبلی خودشان را انجام دهند و افزود: مرکزی را ایجاد می‌کنیم که مهم‌ترین وظیفه آن رصد مستمر برنامه‌های حوزه‌های مختلف و انطباق آن با برنامه‌ اجرایی سند است.

بطحایی تأکید کرد: بعد از این سند تحول از نظر وزارت آموزش و پرورش یعنی اجرا و عملیاتی کردن آنچه در زیرنظام‌ها وجود دارد و اولویت اول ما این است که این برنامه اجرایی شود و برنامه عملیاتی و چارچوب اجرایی این برنامه‌ها باید برای ما مشخصاً اعلام کند که برای استقرار سند تحول در جدول زمان‌بندی که پیش‌بینی کرده‌ایم، به چه امکانات، منابع، الزامات و اقداماتی نیازمند هستیم.

تا یک ماه آینده باید امکانات، منابع و الزامات اجرای سند تحول مشخص شود

وی اضافه کرد: طی روزهای آینده بخش‌نامه بودجه سال 98 اعلام و ستاد بودجه تشکیل می‌شود تا بودجه 98 را پیش‌بینی کند و اگر ما ظرف یک ماه آینده نتوانیم مشخص کنیم که برای اجرای سند به چه امکانات، منابع، الزامات و اقداماتی نیاز داریم، به این معنی است که بخش عمده‌ای از تلاش‌ها روی کاغذ باقی خواهد‌ماند.

وزیر آموزش و پرورش از کارشناسان و مدیران بخش‌های مختلف خواست توجه داشته باشند که باید بتوانیم برای سال 98 اعلام کنیم که چه تعداد از برنامه‌های سند تحول به تفکیک هر یک از زیرنظام‌ها اجرا خواهدشد و برای اجرای آنها به چه منابع، اختیارات قانونی، الزمات و ... نیاز داریم و هشدار داد که در غیر این صورت مجدداً ما سندی را تولید کرده‌ایم که فهرستی از برنامه‌های بسیار خوب را در آن آورده‌ایم اما سال 98 هم هیچ اتفاقی در آموزش و پرورش نیفتاده است.

انتهای پیام

captcha