کد خبر: 3752140
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۳
فاضل نظری بیان کرد:

یک رزمایش فرهنگی مؤثر برای برجسته‌سازی اهمیت کودکان/ ما باید تغییر کنیم

گذوه جامعه ــ مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تأکید بر‌ اینکه اگر جامعه به کودکانش توجه نکند هرروز از آینده مطلوب دورتر خواهد شد، تصریح کرد: شناخت نادرست اولویت‌ها در جامعه باعث شده نتوانیم آنچنان‌ که باید سرمایه‌گذاری درستی در این زمینه داشته باشیم. لذا اگر می‌خواهیم در بحران‌های آینده شکست نخوریم، باید به محتوا و روش‌های آموزشی اسلامی کودکان توجه ویژه کنیم.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری هفته ملی و روز جهانی کودک، صبح امروز سه‌شنبه ۱۰ مهرماه با حضور فاضل نظری، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و حامد رهنما، دبیر هفته ملی و روز جهانی کودک، در ساختمان مرکزی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
فاضل نظری، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه شعار امسال هفته ملی کودک «آینده را باید ساخت» است، اظهار کرد: در برخورد با مفهوم آینده، با ۳ مسئله مواجه هستیم. ابتدا اینکه بگوییم از آینده هیچ خبری نداریم و معلوم نیست در آینده چه پیش خواهد آمد و در نهایت باید منتظر فردا‌های دور باشیم؛ به این رویکرد منفعل می‌گویند؛ لذا مواجهه دیگر ما این است که به مسیری که طی شده توجه کنیم و ببینیم آینده چگونه خواهد بود و خود را برای آن آماده کنیم که این رویکرد را فعال می‌گوییم. یک رویکرد مهم دیگر هم با عنوان فوق فعال داریم؛ در این رویکرد صرف نظر از اینکه در گذشته چگونه این مسیر طی شده است، مسیر را به گونه‌ای می‌گذرانیم که به آینده فوق فعال و بهتری دست پیدا کنیم.
وی افزود: با توجه به این ضرورت‌های آینده ساختنی است و چیزی نیست که از آن شناختی نداشته باشیم. بر همین اساس شعار هفته ملی و روز جهانی کودک را با عنوان «آینده را باید ساخت» نامگذاری کردیم. البته باید بدانیم که برای ساخت آینده به سرمایه ملی و انسانی نیاز است و در این جریان مهم‌ترین سرمایه‌ای که برای ساخت آینده در اختیار ماست کودکان امروز هستند. بنابراین سرمایه‌گذاری برای کودکان طرحی نو افکندن برای اصلاح جامعه و سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تصریح کرد: امروز یکی از بهترین جلوه‌های امیدواری در کشور این است که برای پرورش کودکانمان اهتمام لازم داشته باشیم؛ اما متأسفانه در برخی ساحت‌ها و حوزه‌های مدیریتی آینده را فدای امروز می‌کنند و برای حل مشکل کار‌هایی را انجام می‌دهند که در آینده به همان بخش صدمه می‌زند و در نهایت آن را از دست می‌دهند.
نظری اضافه کرد: وقتی اهمیت نظام آموزشی و پرورشی ترسیم می‌شود، چه بخواهیم و چه نخواهیم باید به شرایط موجود نگاه کنیم؛ لذا شرایط امروز با رسیدن به آینده مطلوب نیازمند تغییر است؛ ما باید تغییر کنیم و بدیهی است نظام آموزشی و پرورشی ما هم باید خودش را با این نگاه تطبیق دهد.
رزمایش فرهنگی مؤثر برای برجسته‌سازی اهمیت کودکان
وی با بیان اینکه نیازمند رشد فزاینده حوزه کودک هستیم گفت: آموزش و پرورش با اجرای سند تحول بخشی از این مسیر را طی کرده است، اما باید بدانیم که هفته ملی کودک نمی‌خواهد مشکلات کودکان و نوجوانان را حل کند، بلکه این هفته یک رزمایش فرهنگی مؤثر برای برجسته‌سازی اهمیت کودکان و نوجوانان در مسیر تعالی جامعه است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تأکید بر اینکه اگر جامعه ما به کودکانش توجه نکند هرروز از آینده مطلوب و درخشانش دورتر خواهد شد، تصریح کرد: امروز شناخت غلط اولویت‌ها در جامعه باعث شده نتوانیم آنچنان‌ که باید سرمایه‌گذاری درستی در این زمینه داشته باشیم. ما در یک مجموعه فرهنگی زندگی می‌کنیم که اولویت‌های آموزشی متناسب با آینده ما نیست؛ لذا باید به محتوای آموزشی و روش‌های آموزشی توجه ویژه‌ای شود.
امروز روش‌های آموزشی ما متناسب دانش‌آموزان نیست
نظری با انتقاد از اینکه امروز روش‌های آموزشی ما متناسب دانش‌آموزان نیست، ادامه داد: جدای از این مسئله همه این آموزش‌ها نیازمند یادگرفتن مهارت‌هاست. در این میان نقش رسانه‌ها برای مطالبه‌گری این حوزه بسیار اثرگذار خواهد بود؛ لذا باید برای این تغییرات بزرگ هزینه‌های بزرگی را هم بدهیم.
وی با اشاره به اینکه کودکان ما امروز باید مهارت‌های زندگی را فرا بگیرند، گفت: اگر کودکان قدیم ما مهارت‌های زندگی که اسلام به آنها تاکید دارد، همچون کنترل خشم را فراگرفته بودند شاهد بسیاری از آسیب‌های امروزی که بر اثر عدم کنترل خشم رخ می‌دهد نبودیم. این مهارت در زندگی فردی، ماشینی، آموزشی و عبور و مرور و زناشویی بسیار مهم و ضروری است. کودکان ما کجا باید این مهارت‌ها را فرابگیرند؟ کجا می‌خواهند مهارت‌های نه گفتن، صبر و صبور بودن، گذشت و بخشش را فرابگیرند و بیاموزند؟ این مهارت‌ها در همه شئون زندگی به‌کار می‌آید. قطعاً این مهارت‌ها با بازی کردن به راحتی به کودکان منتقل خواهد شد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تأکید بر اینکه فرهنگ جامعه ما زمانی به شرایط مطلوب می‌رسد که کودکان آن موفق باشند، گفت: اگر ما می‌خواهیم در بحران‌های اقتصادی، دیگر‌خواهی را به‌جای خودخواهی و آینده‌نگری را به جای حال نگری ببینیم باید روی کودکان، سرمایه‌گذاری کنیم.
وی در پایان گفت: ما ایرانی‌ بودن خودمان را با مشاهیر و دانشمندان و افتخارات قدیم و جدیدمان که بخشی از افتخارات جهانی هستند به دنیا نشان می‌دهیم و اگر بخواهیم این افتخارات را به دنیا همچنان نشان دهیم و در کشور شاهد این افتخارات باشیم، باید روی امروز کودکانمان کار کنیم.
به گزارش ایکنا؛ حامد رهنما در ادامه این نشست با یادآوری محور روز‌های هفته ملی کودک گفت: چند سالی است که هفته ملی کودک با محوریت کانون پرورش فکری به صورت منسجم و با همکاری و مشارکت بیشتر وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد مرتبط با این حوزه، برنامه‌ریزی و در نیمه مهر هر سال در سراسر کشور برگزار می‌شود.
وی افزود: بر این اساس به ترتیب روز‌های ۱۴ مهر روز «کودک، خانواده، سبک زندگی ایرانی اسلامی»، ۱۵ مهر «کودک، محیط زیست و میراث فرهنگی»، ۱۶ مهر (روز جهانی کودک) «کودک، صلح، بازی و نشاط»، ۱۷ مهر «کودک، رسانه و ارتباطات»، ۱۸ مهر «کودک، آموزش، سلامت و ایمنی»، ۱۹ مهر «کودکان با نیاز‌های ویژه، فرصت‌های برابر» و ۲۰ مهر «کودک، کتاب و فرهنگ مطالعه» نام گرفته است.
دبیر هفته ملی و روز جهانی کودک با اشاره به حضور نمایندگان مختلف دستگاه‌ها برای مشارکت در این رویداد، گفت: معاونت‌های زنان و علمی‌فناوری ریاست جمهوری، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دادگستری، ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، حفاظت از محیط زیست، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سازمان صدا و سیما، تبلیغات اسلامی، بهزیستی کشور، شورای کتاب کودک، سازمان فضایی ایران، جوانان هلال احمر، شرکت ملی پست، شهرداری تهران، آتش‌نشانی تهران، برج میلاد تهران و شرکت توسعه مدیریت راهبردی امین (انارستان) در کنار مسئولان کانون در این رویداد مشارکت و حضور داشتند.
بنابر گزارش ایکنا؛ که ویژه‌برنامه‌های هفته‌ی ملی کودک از ۱۴ تا ۲۰ مهر ۱۳۹۷ در تهران به میزبانی مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان‌ونوجوانان در خیابان حجاب و همچنین مراکز فرهنگی هنری سراسر کشور برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
captcha