
حمیدرضا اشراقی، رئیس اداره مؤسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با
ایکنا؛ با اشاره به وجود ۴۸۰ مرکز درمانی خیریه در کشور اظهار کرد: حدود نیمی از این مراکز موقوفه هستند، از این تعداد ۴۳ مرکز بیمارستان بوده که ۵۰ درصد آنها موقوفه هستند، این بیمارستانها همگی در حال فعالیت بوده وهمین تعداد بیمارستان نیز در حال احداث هستند.
وی افزود: در حال حاضر مسیر تعاملی بسیار خوبی را با همکاران اوقاف و مجموعه استانهای آن داشته و به جهت مدیریت و برنامهریزی و رفع مشکلات بیمارستانها و توسعه آنها برقرار کردیم.
اشراقی بیان کرد: وزارت بهداشت، همچنین تعامل و جلسات مستمری را برای مجموعههای بهداشتی و درمانی غیربیمارستانی موقوفه که در اختیار نظام سلامت هستند نیز برگزار کرده تا مشکلات خود را به بهترین نحو حل کنیم.
وی با اشاره به محاسبه تعرفههای درمانی براساس مصوبه هیئت وزیران در سال ۹۷ عنوان کرد: سقف تعرفه درمانی مراکز خیریه برحسب مصوبه هیئت وزیران در سال ۹۷ انجام میگیرد، براساس این مصوبه مراکز درمانی دولتی سطح یک، مراکز غیردولتی سطح ۲، مراکز خیریه سطح ۳ و مراکز خصوصی سطح ۴ محسوب میشوند، برهمین اساس تعرفه مراکز خیریه و موقوفه ۷۵ درصد تعرفه مراکز خصوصی را شامل میشود.
رئیس اداره مؤسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت در رابطه با نحوه توسعه و تکمیل مراکز درمانی وقفی عنوان کرد: موقوفهها چه به صورت منفعتی باشند و چه به صورت غیرمنفعتی بودجه آنها از مسیر بودجههای دولتی پرداخت نمیشود، یا اینکه واقف آن را به سازمان اوقاف واگذار کرده و براساس درآمدهای سازمان اوقاف بودجه آن پرداخت میشود یا وقف خاص هستند و در شرایط خاص از محل رقبات تأمین میشود.
وی در پایان یادآور شد: هنوز مراکزی و موقوفههایی وجود دارند که از سوی سازمان اوقاف شناسایی نشده و در مسیر برنامهریزی قرار نگرفتهاند.
انتهای پیام