کد خبر: 3753249
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۷

وظایف خانواده در مواجهه با اعتیاد کودکان به اینترنت

گروه فناوری اطلاعات ــ تحقیقات نشان داده دنیای مجازی برای کودکان به مراتب اعتیاد‌آورتر از بزرگسالان است؛ بر همین اساس بر والدین ضروری است تا نحوه برخورد با کودکانشان را در مواجهه با فضای مجازی و اینترنت بیاموزند و در مواقع لزوم پیاده‌سازی کنند.

‌به گزارش ایکنا؛ با فراگیر شدن استفاده خانواده‌ها از اینترنت و تکنولوژی‌های روز، یکی از مواردی که به تبع آن اتفاق می‌افتد «اعتیاد به اینترنت» و مشغول شدن بیش از حد کودکان و نوجوانان در این فضاست. مسئله‌ای که سلامت روانی و جسمانی آن‌ها را تهدید می‌کند و به نوعی زندگی اجتماعی آن‌ها را هم به خطر می‌اندازد.

در این جریان هرچه کودکان زمان بیش‌تری را با اینترنت مشغول باشند، در مقابل از میزان زمانی که صرف محیط اجتماعی واقعی‌شان خواهند کرد، کاسته می‌شود و همین جدایی از محیط‌های اجتماعی باعث گوشه‌گیری، تنبلی، چاقی و افسردگی در بین آن‌ها می‌شود. همچنین برخی تحقیقات نشان می‌دهد که کودکان هنگام کار با وسایل الکترونیکی هیچ‌چیز نمی‌آموزند، بلکه آن‌ها کم کم توان ارتباط اجتماعی خود را از دست می‌دهند و حتی در آن‌ها خطر ابتلا به اتیسم تشدید می‌شود. تحقیقات دیگر نشان داده است که دنیای مجازی برای کودکان به مراتب اعتیاد‌آورتر از بزرگسالان است؛ بر همین اساس بر والدین ضروری است تا نحوه برخورد با کودکانشان را در مواجهه با فضای مجازی و اینترنت بیاموزند و در مواقع لزوم آنها را پیاده‌سازی کنند.

مواقع بسیاری کودکان مشغول استفاده از فضای مجازی می‌شوند؛ از جمله زمان تنهایی، بعد از پایان تکالیف مدرسه و یا در اوقاتی که هیچ همبازی را در کنارش احساس نمی‌کند و همچنین در میهمانی‌هایی که هیچ همبازی برای کودک وجود ندارد؛ در تمامی این شرایط وظیفه والدین این است که به دنبال جایگزین‌های مناسبی برای پرکردن اوقات فراغت فرزندان خود باشند به نحوی که سرگرمی جایگزین شده علاوه بر جذابیت خلاقیت و درگیری فکری را برای آن‌ها ایجاد کند تا ذهن آن‌ها از مشغول شدن بیش از حد به فضای مجازی دور شود. والدین بهتر است در میهمانی‌ها هم برای کودکان فکر‌های خلاقانه بهتری به جز دادن گوشی تلفن همراه و بازی‌های اینترنتی و امثال آن داشته باشند و حداقل با مشغول کردن کودک به بازی‌های سنتی و یدی آن‌ها را با دنیای واقعی و زیبایی‌های آن آشنا کنند.

وابستگی به اینترنت، گرچه مشکلات جسمی اعتیاد‌های شیمیایی را ندارد، اما مشکلاتی را همچون از دست‌دادن کنترل بر روی رفتار، علائم ناخوشایند ناشی از ترک، عطش و ولع زیاد برای کار با اینترنت، گوشه‌گیری اجتماعی، افت تحصیلی و شغلی، استفاده از اینترنت برای فرار از مشکلات، رفع احساس درماندگی، گناه، اضطراب و افسردگی، دروغ گفتن مکرر به اعضای خانواده و دوستان برای پنهان‌کردن میزان استفاده از اینترنت را شامل می‌شود.

انتهای پیام
captcha