به گزارش ایکنا؛ سومین نمایشگاه لباس عاشورایی، عصر امروز یکشنبه ششم آبان ماه با معرفی برگزیدگان خود و تجلیل از هشت پیرغلام عرصه پوشاک و لباس عاشورایی به کار خود پایان داد.
در ابتدای این مراسم محبوبه الهی، دبیر سومین نمایشگاه لباس عاشورایی ضمن قرائت بیانیه هیئت داوران، عنوان کرد: در این دوره از نمایشگاه 454 اثر دریافت کردیم که 218 اثر به نمایشگاه و بخش داوری راه یافت. 80 اثر نیز در بخش غیررقابتی تولید و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این دوره از نمایشگاه برای اولین بار مسابقات تصویرسازی لباس و مسابقه از ایده تا اجرا برگزار شد که 17 نفر در بخش تصویرسازی و 20 گروه سهنفره در بخش ایده تا اجرا به مرحله دوم مسابقات راه یافتند و نفرات برتر آنها مشخص شد.
الهی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد: با برگزاری نمایشگاههای اینچنینی و حضور جوانان در این عرصه شاهد بالندگی در عرصه پوشاک عاشورایی باشیم و هر سال این نمایشگاه بهتر از سال قبل برگزار شود.
ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک نیز عنوان کرد: امروز بحث لباس عاشورایی بخشی از نهضت حسینی شده است. این بحث مسئله مهمی است و میتوان با لباس عاشورایی که مورد توجه جوانان قرار دارد، به معرفی فرهنگ عاشورایی پرداخت.
وی تصریح کرد: در حوزه لباس عاشورایی، تولیدکنندگان عاشقانه کار میکنند و میخواهند سهمی در این عرصه داشته باشند.
مجید افتخاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک تهران سومین سخنران مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه لباس عاشورایی بود. وی با اشاره به اینکه در تمامی کشورهایی که همانند ایران از غنای فرهنگی برخوردار هستند، برای تک تک روزهای مهم تقویمشان لباس طراحی میکنند، گفت: در طراحی لباس برای رویدادهای ملی و مذهبی با خلاء روبهرو بودیم.
افتخاری افزود: یکی از مهمترین رویدادهای ملی ـ مذهبی ایران رویداد عاشورا است که بیش از دو ماه جامعه ایران با آن درگیر است و اگر چه مردم با بحرانهای مالی و اقتصادی مختلفی دست به گریبان هستند، اما این آئین را با قوت و محکم برگزار میکنند. لذا کار فعالان حوزه پوشاک این است که برای بزرگترین رویداد شیعی نقش لباس را پررنگ کنند.
حضور کاروان اتحادیه پوشاک با لباس طراحی شده توسط طراحان ایرانی در اربعین
این استاد دانشگاه با اشاره به حضور میلیونی ایرانیها در مراسم اربعین، گفت: با کمک لباس میتوان ارزشهای ایرانی ـ اسلامی را به جهان منتقل کرد و بر همین اساس برای اولین بار، سال آینده کاروان اتحادیه پوشاک با لباس طراحی شده توسط طراحان ایرانی در مراسم اربعین حضور خواهدداشت.
وی خواستار تغییر زمان برگزاری نمایشگاه لباس عاشورایی شد و گفت: این نمایشگاه یک ماه قبل از ایام محرم باید برگزار شود و یکی از دلایل عدم حضور برندها در این نمایشگاه زمان آن است که بر همین اساس اتحادیه پوشاک سال آینده با حضور قوی برندها تلاش میکند بازار محرم را که بخشی از آن در دست تولیدکنندگان خارجی است، به دست گیرد.
حال صنعت پوشاک وخیم است و ما مواد اولیه نداریم
افتخاری خطاب به وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت که از امروز کار خود را آغاز کرده است، گفت: صنعت پوشاک نیازمند مواد اولیه است؛ حال صنعت پوشاک وخیم است و ما مواد اولیه نداریم.
رونمایی از پوستر هشت نفر از پیشکسوتان عرصه تولید لباس عاشورایی شامل پیرغلامان، رضا حسینی خبازی، عباس شفیعی، جعفر درویش، فرامرز بزرگنیای خمیران، حسن آقاجانی اولویی، عباس خوش محسن، سیدعلیاکبر نوشینروان و رضا حاجیمحمدی تداومبخش این مراسم بود که در ادامه از این پیشکسوتان با اهدای لوح تقدیر شد.
حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس نیز به عنوان آخرین سخنران این مراسم از تلاشهای بیش از 50 ساله هر یک از پیشکسوتان عرصه پوشاک عاشورایی تقدیر کرد و گفت: ما اگر مشکلاتی هم داریم، اما نشانههای گرانقدری هم داریم که در حوزه لباس عاشورایی میدرخشند و سالیان سال پیرغلامان این عرصه در حوزه لباس عاشورایی نقشآفرینی کردهاند.
وی با مطرح کردن این پرسش که مگر میتوان عزادار امام حسین(ع) بود و لباسی پوشید که ندانیم مفهوم آن چیست؟ گفت: امید داریم با این رویداد و همدلی که در این عرصه ایجاد شده است، سال بعد نمایشگاه لباس عاشورایی پرثمرتر باشد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با اشاره به فرارسیدن چهل سالگی انقلاب اسلامی، اعلام کرد: رویداد در خور و جدیدی را در عرصه مد و لباس به مناسبت چهل سالگی انقلاب رقم خواهیم زد.
در پایان این مراسم از برگزیدگان سومین نمایشگاه لباس عاشورایی با اهدای تندیس و جایزه نقدی تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام