به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی(سنتی) امروز، 19 آبانماه، با حضور قادریفر، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و محمدحسن عصاره، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی طب سنتی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
در ابتدای این نشست قادریفر، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به علاقه ایرانیان به گیاهان دارویی و طب سنتی و وجود منابع غنی در این زمینه در فرهنگ ایرانیان، گفت: چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی با رویکرد اشتغالزایی و توسعه پایدار برگزار میشود تا با تزریق نوآوری به جامعه در راستای ارتقای سطح علم و فناوری گام برداریم.
قادریفر به نوآوریهای خاصی که در این نمایشگاه اجرایی شده است، اشاره و اظهار کرد: نقش شتاب دهندهها را در این نمایشگاه پررنگتر خواهیم کرد تا زمینه برای بروز و ظهور شرکتهای دانشبنیان و کارآفرینی ایجاد شود. شرکتهای استارت آپی در حوزههای مختلف به خوبی رشد کردهاند، بدین جهت برنامه توسعه شتاب دهنده تخصصی را در دستور کار قرار دادهایم که یکی از این حوزهها گیاهان دارویی است.
در ادامه این نشست محمدحسن عصاره، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی طب سنتی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری نیز به تببین جزئیات این نمایشگاه پرداخت و گفت: این نمایشگاه از 21 تا 24 آبانماه، در مصلی امام خمینی(ره) برگزار میشود. این جشنواره از سال 91 آغاز به کار کرد و به صورت دو سالانه یکبار برگزار میشود.
وی به تاریخچه این ستاد اشاره و بیان کرد: در سال 1385 مقام معظم رهبری توجه عموم مردم و مسئولان را به نقش گیاهان دارویی در سلامت و اشتغالزایی، جلب کردند؛ در این راستا شورای راهبری صنعت گیاهان دارویی با حضور دستگاههای اجرایی در معاونت علمی و فناوری تشکیل و موضوع گیاهان دارویی به سند ملی راهبردی گیاهان دارویی که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، تبدیل شد.
عصاره به تبدیل این سند به نقشهای عملیاتی با مشارکت وزارت بهداشت، صنعت، جهاد کشاورزی، وزارت کار، وزارت علوم و همیاری سازمان استاندارد و محیط زیست و جمعی از خبرگان اشاره و بیان کرد: این نقشه در سال 1393 رونمایی و همه دستگاهها مکلف شدند تا گزارش عملکرد خود را به صورت شش ماهه ارائه دهند.
حضور 170 شرکت دانش بنیان
وی با اشاره به این موضوع که در سال 91 هیچ شرکت دانش بنیانی در زمینه گیاهان دارویی وجود نداشت از حضور 170 شرکت دانش بنیان و خلاق در نمایشگاه ملی گیاهان دارویی خبر داد و گفت: در این نمایشگاه پنج هزار و 82 محصول به نمایش گذاشته میشود و 551 شرکت خصوصی نیز حضور دارند.
وی در تبیین بخشهای مختلف این نمایشگاه گفت: موزه گیاهان زنده را نیز در محوطه بیرونی نمایشگاه برپا میکنیم تا امکان خرید و کاشت گیاهان دارویی برای خانوادههای علاقهمند در محیط زندگیشان مهیا شود.
عصاره از برپایی جشنواره دانشآموزی گیاهان دارویی سخن گفت و افزود: بیش از هزار طرح دانش آموزی در این زمینه دریافت کردیم، از این میان 170 طرح دانشآموزی که محتوای خوبی داشتند انتخاب شدند که در نهایت به رقابت با یکدیگر میپردازند و موارد برگزیده از بورسیه تحصیلی بهرهمند میشوند. برخی از این موارد برتر در این نمایشگاه نیز به نمایش گذاشته میشود.
ارائه خدمات رایگان توسط سلامتکدهها
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بخش دیگری از این نمایشگاه را فعالیت سلامتکدهها در نمایشگاه و ارائه خدمان رایگان به بازدیدکنندگان خواند و ادامه داد: 17 دانشکاه علوم پزشکی موضوع طب سنتی را دنبال میکنند و درصدد ایجاد سلامتکده هستند.
رونمایی از 48 طرح گیاهان دارویی
وی از ایجاد بخش ویژهای در نمایشگاه برای مسئولان خبر داد و گفت: 48 طرح ویژه و جدید با حضور مسئولان رونمایی میشود. همچنین بخشی از نمایشگاه به مراکز رشد و استارت آپها اختصاص دارد، به نحوی که شاهد حضور 110 استارت آپ در این نمایشگاه خواهیم بود.
راهاندازی اولین پالایشگاه فرآوری گیاهان دارویی
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی طب سنتی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری همچینین از ایجاد اولین پالایشگاه فرآوری گیاهان دارویی با ظرفیت 2 هزار و 500 تن تولید مواد اولیه استاندارد خبر داد.
بخش دیگری از سخنان عصاره به موضوع صادارت گیاهان دارویی اختصاص داشت، وی در این زمینه گفت: حدود 500 میلیون دلار صادرات گیاهان دارویی داشتهایم. برخی از محصولات را به صورت فراورده اولیه صادر میکنیم که رقم آن بین 30 تا که 40 میلیون دلار است؛ همچینن رقم مرتبط با صادارت محصولات دانش بنیان حدود 25 میلیون دلار است.
انتهای پیام